Astana - Trofe Turna 17 Agustos 2012

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Senol_Temur tarafından paylaşıldı.

1. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Herkese merhabalar yeniden , uzun bir boşluktan sonra yine bir rapor hazırlamak bugün nasip oldu .

Bugünkü hava durumuna bakıp bulutların gökyüzünü kaplaması ve hafif yagmurun atıştırması beni pek tedirgin etmesi aksine beklediğim günü gelmiş olduğunu düşünyorum ve ay durumuda beni desteklemesi ile işi zorla bitirip kendimi eve attım .

Evden hanımı ve yiyecek içecek malzemeleri aldıktan sonra avlağa doğru yola çıktım ileride hava açınca ve bulutlar devam edince tam istediğim kapalı ve yağışsız bir hava ile kendime olan güvenim daha da yerine geldi . Avlağa vardığımda benim sürekli at çek yaptığım noktada botla gezen birini görünce moralım biraz kaçsada daha ben takımı hazırlamadan uzaklaşması bugün birşeyler olacağını hissettirdi . Çünkü herşey içimden geçirdiğim gibi gidiyordu .

Hedef balık Turnaydı daha önce döner kaşık ve normal kaşıkla aldığım turnaların aksine bu sefer sahtemide degiştirdim . Defalarca videoları izleyip Popper nasıl çalıştırıldığını beynime iyice yazmıştım . Zaten bugün öğlen balıkçıyı ziyaret etmiş Popper sahte aramıştım ama elinde sadece 2 model vardı gözüme kestirdiğim bir tanesini almıştım .

Avlakta çıt çıkmıyordu başladım at çek yapmaya ama yosun toplamaktan başka birşey olmuyordu . Aradan geçen bir saatte Popper çalıştırmayı kolumun yorduğunu hissettim biraz farklılık olsun belki levrek yakalarım diyerekten 3 numara mepps le başladım at çeke ama oda çok fazla yosun topluyordu . Yine nilüfer çiçeklerine yakın bir atış yapıp çekerken bir anda ağırlaştı aha yakaladım dedim fazla büyük birşey değildi levrek olduğunu düşünerek çektim ama karşıma yavru bir turna çıktı meppsi içine kadar yutmuştu çıkarırken bayağı bir hırpalandı daha sonra suda sallamama rağmen bir türlü kendine gelmediği için almak zorunda kaldım . Moralim bozuldu çıkardım meppsi yine Popper yüzdürmeye başladım bir ara bir su sesi geldi kamışlarla nilüferlerin arasında birazda kirli bir nokta tek düşündüğüm bir Trofe turna orada saldırılar gerçekleştiriyordu . Başladım aynı noktaya atmaya bir , iki , üç ve dörtü attım daha 2 metre gelmeden bir anda bir su şapırtısı koptu ve kamış yamuldu dedim işte seni yakaladım . Hanıma seslendim çabuk gel buraya kamerayla :D . Başladım çekmeye Popper da çelik tel olmaması büyük bir hataydı ama düşündüğüm bu kadar büyük bir balık değildi ve 9 cm lik Popper la 50 cm lik turna tutmayı planlıyordum , Kıyıya kadar balığı çekip getirdim önüm kırdığım kamışlarla dolu balığı çeksem Popper iğnesi bir yere takılıp balığı kaçırabilirim , Suya girmeye karar verdim çünkü elimde ne kepçe var ne kakıç elle çıkarmam lazım oradan :D . İzlediğim bazı videolardaki tatsız olaylar gözümün önünde geldiğinden birazda korkarakta olsa balığı suya girip dışarı attım daha sonra elimle götürüyüm derken bir anda güclü bir şekilde çırpıntı ve Türkiyeden gelirken aldığım nike polarımda diş izlerini bıraktı cyrr . Bundan sonrada biraz atış yaptım ama fazla zorlamadım nasipimi aldım ve avı noktalayarak dönüşe geçtim . Turna 86 cm kilosuda tahimin olarak 4 ile 5 kg arası olabilir . Herkese şimdiden Hayırlı Bayramlar . Allah oltanızdan balığı eksik etmesin .

Av Yeri : Astana - Kazakistan
    Kamış : Shimano Vengance 240 MH
    Makina : Cormaran Super Spin 4Pi
    Misina : Kamatsu 0.30 mm Monofilament
    Stil : Spining
    Sahte : Balzer Popper 9 cm - 16g
    Hava Durumu : Rüzgarsız , Dalga Yok , Hava Kapalı , Ay yok
    Saat : 19.00 - 21.00
    Tarih : 17 Agustos 2012

http://www.youtube.com/watch?v=SfjkLjOwODU&feature=youtu.be

:hungry: :D

2. Zargana06

Zargana06 VEDAT

Favori Kamış:
    AlbaStar Carbon 3280
    Favori Makine:
    AlbaStar Alfa50 10 Ball Bearings
    En İyi Avı:
    Turna 3 Kg. (Köprüköy)
    Hay Maşallah gerçekten yürekten tebrik ederim,böyle bir turna tutmayı bizede nasip eder Allah İnşallah...
    Kepçeniz olsaydı bu denli zorlanmazdınız balığı sudan çıkarırken,kaçırma ihtimaliniz oldukça yüksekti ama Allahdan kaçırmadan kıyıya çıkarabilmişsiniz,tekrar tebrik ediyorum,daha büyüklerini tutmak nasip olur İnşallah....

3. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim evet kaçırabilirdim ama nasip işte olunca oluyor , hatta o Popper tamamen yutsa kesinlikle misinayı koparırdı :) .

4. heraklitus

heraklitus GÖKHAN

Favori Makine:
    Ryobi Kobe 4500
    Tebrikler maşallah.Güzel bir turna yakalamışnız.Baya hoş görünüyor...

5. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Telefon foto ve videoyu açmadı, senin yüzünden bilgisayar açtım şenol. :) Maşallah diyorum çok zahmetli ve biraz tedirgin geçmiş ama herşeyi hakeden bir balık. Polar her zaman alınır ama böyle güzel bir turna çok zor. :) Tebrik eder devamını dilerim...

6. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Bana bak Şenol vurmuşsun turnayı gözünden kardeşim benim yakışır :) Ne güzelde yormuşsun kuzu gibi maşallah inan ben heyecanlandım videoyu izlerken :D Azimin sonu bu işte poperlar yüzünü kara çıkartmadı bak.
    Sen bir dahaki avına ne olur ne olmaz kepçeyi al yanına kaçırsan kahrolurdun tekrar tebrik ediyorum Şenolum :)

7. alikatirci

alikatirci ali katirci

Favori Kamış:
    Basspro Bionicblade
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu
    En İyi Avı:
    Turna 1.7 Kg
    Harika bir balik... Son zamanlarda gordugum en guzel balik ve av raporu.... Tebrikler.... reeling

8. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Tebrikler Şenol :) yanlış hatırlamıyorsam o avlakta bende bir kaç kez şansımı denemiştim.

Daha iyileri rastgelsin.

9. balıkçı pehlivan

balıkçı pehlivan bülent

Favori Kamış:
    Ecusima 7000 Banax 4000
    Favori Makine:
    silver star lux
    En İyi Avı:
    2 kg minakop 2.5 kg kırlangıç
    Tebrikler çok güzel balık şansın daim olsun

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bu ne demektir? nasıl bir görselliktir. Ellerinize kollarınıza sağlık süper bir av süper görüntüler sağolunuz daha güzellerine inşallah

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yani.

Olacak ise böyle olmalı.

Yani.;) mrsparkle

12. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Tebrikler mükemmel olmuş..

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrikler Senol. harika balik.

sudan çikarmasi zor olmus biraz. bi tane gripper edin. çok faydali birsey. agzina takar çikartirsin rahatca.

14. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Şenol. Balığı çıkarırken öldüm öldüm dirildim.:) Acilen bir kepçe edin.

15. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TRB 65 -Ryobi ECUSIMA 6000Vi-Ryobi ECUSIMA 8000Vi-BANAX SX 3000-BANAX SX 4000
    En İyi Avı:
    5,700Kg Alabalık-11 Kg Sazan
    Süper av olmuş.Paylaşım ve rapor için teşekkürler.Darısı başımıza inşallah.Tebrikler

16. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim .

Sağol fatih evet polara biraz üzüldüm ama balığın sevinci daha hakim geldiği için sonradan aklımdan bile çıktı :) .

Eyvallah Mert , bende kendimi sakinleştirerek aldım ters bir hareket yapsam zaten çıkar giderdi iğneden zaten 4 numara filan . Allaha şükür kaçırmadık ama bir daha ki sefere lazım ya kepçe ya kakıç :) .

Teşekkür ederim .

sağol Abi sana şöyle anlatayım Megadan çıkıyorsun sabundu yolunda 25 km sonra ilinka var orada burası eski nehir yatağı şimdi parça parça göl gibi olmuş .

Teşekkürler .

Teşekkür ederim abi .

17. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Evet abi sonunda 1 metre olmasada trofe bir Turna ile tanıştım :)

Teşekkür ederim .

Teşekkürler , Acilen almak lazım bende artık kesin kararlıyım :)

Tek korkum bir yerlerimi ısırmasaydı yoksa balık kaçar diye bir korkum yoktu :)

Teşekkür ederim inşallah .

18. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    İşte balık işte balıkçı, tek kelime ile muhteşemsiniz sen ve turna...:) :) :)
    Artık yeni avlarını beklemekteyiz, bizlerde iş kalmadı ne varsa artık gençlerde var.:) :) :)
    Selamlar, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

19. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim , Sende daha çok iş var Orhan Amcacığım inşallah yakında senin deniz raporlarını yeniden görürüz .

20. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Tebrikler, harika bir balık :) Sudak avlarına o kadar alışmışım ki raporun başlığını "Trofe Sudak" olarak okumuşum :D Sudak nerede diyorum :D