Merhaba herkese , bu yaz Turnalar la aram bayağı iyi nazar değmesin . Akşam işten sonra 1 saat arkadaşla at çek yapmaya gidelim dedik . Yarım saat bir şey olmadı sonra tam önümde 15 cm bir Turna Mepss Aglia 4 numara limon renkli kaşığa takıldı nasıl oldu anlamadım nazikçe çıkarıp suya geri saldım delikanlıyı . 5 dk sonra tekrar sert bir atak 2-3 kafa darbesi yakaladım kepçe derken balık kurtardı kaçtı . Gazı aldım devam bir yere gitmez burada yatıyordur bu şimdi diyerek 5 dk sonra kaşığı değiştim Savage Gear Döner kaşığa geçtim 2. atışta nilüferlerin önünden geçerken BAAAMMM bir bindi dibe doğru çekiyor her yer nilüfer takmadan su üstüne çıkardım önüme bir paranda attı misina vermeden önüme kadar getirip kaşığın kafasından tutup aldım . Sonra arkadaş bir vuruş aldı kamış U şeklini aldı geldim diyene kadar balık iğneden kendini kurtardı . Atışlara devam ederken ben tekrar aynı kaşıkla bir turnayı aldım kamışın gücü ile kaldırıp arkama atarken balık arkamda havada iğneden kurtulup suya düştü yine ayaklarımla kapatayım desem de önünü fişeklediği gibi yok oldu . Bugünlük benden bu kadar aksiyon herkese iyi avlar dilerim . Av Yeri : Astana - Kazakistan Kamış : Shimano Alivio DX 240 Medium Makina : Shimano Exage 3000SRC Misina : 0.20 Sufix Örgü Misine Stil : Spining Sahte : Döner kaşık , Slikon Hava Durumu : Açık , Rüzgar (11 km/S) , Sıcaklık ( 26 C ) Saat : 20.00 - 21.30 Tarih : 29 Haziran 2015 Hedef Balıklar : Turna , Levrek Av Bölgesi : Resimler :
Aynı balığın fotosunu mu koyuyon ne yapıyon? Değiştir artık şu 55 cm.lik balıkları abicim. Vardır elbet 80-100 cm.lik balıklar, onları da görelim. Ya da biraz da alabalık isterük, hazır nasibin açılmışken.mrsparkle
Sağol Teşekkür ederim . Abi sanki fotokopiden çıkmış gibi valla bende anlamadım ama geçen seneye göre boyutlar daha iyi aynı avlakta . Bekliyorum o 80 lik 100 lükleri . Burada dağ filan olmadığı için alabalık zor birde öyle temiz berrak akan bir su yok yani . Zaten genelde o tarz nehirler dağlardan doğup geliyor ama en yakın dağ sanırım 600 km den uzaktadır ))) . Alabalıkları senden bekliyoruz abi mrsparkle .
Sağol roy , Mepps Syclopse ve Savage Gear Real EEL 20 cm ile denedim ama hareket olmadı yinede deneyeceğim arada bir zaten varsa Trofe ancak onlara gelir gibime geliyor .
Bigbait maketlere bak bence. Trofeler genelde onlara kalkiyo. Bir de lunker city shaker var iri turna kaldiran silikon
Varda çok büyük sahteler onlara gelir mi emin değilim sanırım denemeden anlayamayacağım o yüzden bir kaç tane alıp bakacağım .
Buster jerk denilenleri diyorum. Adi ustunde jerking aksiyonu ile cekiliyor. Av fotolarinda en cok fire tiger ve orange fluo renklerini goruyorum
Evet genelde Fire Tiger ve Turuncu renkler çok cezbediyor Turnaları burada . Oke bir araştırma yapayım büyük yapay yemler için jerking yada sniking tarzı .