Astana Turna Avi 29 Haziran 2015

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Senol_Temur tarafından paylaşıldı.

1. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Merhaba herkese , bu yaz Turnalar la aram bayağı iyi nazar değmesin . Akşam işten sonra 1 saat arkadaşla at çek yapmaya gidelim dedik . Yarım saat bir şey olmadı sonra tam önümde 15 cm bir Turna Mepss Aglia 4 numara limon renkli kaşığa takıldı nasıl oldu anlamadım nazikçe çıkarıp suya geri saldım delikanlıyı . 5 dk sonra tekrar sert bir atak 2-3 kafa darbesi yakaladım kepçe derken balık kurtardı kaçtı . Gazı aldım devam bir yere gitmez burada yatıyordur bu şimdi diyerek 5 dk sonra kaşığı değiştim Savage Gear Döner kaşığa geçtim 2. atışta nilüferlerin önünden geçerken BAAAMMM bir bindi dibe doğru çekiyor her yer nilüfer takmadan su üstüne çıkardım önüme bir paranda attı misina vermeden önüme kadar getirip kaşığın kafasından tutup aldım . Sonra arkadaş bir vuruş aldı kamış U şeklini aldı geldim diyene kadar balık iğneden kendini kurtardı . Atışlara devam ederken ben tekrar aynı kaşıkla bir turnayı aldım kamışın gücü ile kaldırıp arkama atarken balık arkamda havada iğneden kurtulup suya düştü yine ayaklarımla kapatayım desem de önünü fişeklediği gibi yok oldu :p . Bugünlük benden bu kadar aksiyon herkese iyi avlar dilerim .

Av Yeri : Astana - Kazakistan
    Kamış : Shimano Alivio DX 240 Medium
    Makina : Shimano Exage 3000SRC
    Misina : 0.20 Sufix Örgü Misine
    Stil : Spining
    Sahte : Döner kaşık , Slikon
    Hava Durumu : Açık , Rüzgar (11 km/S) , Sıcaklık ( 26 C )
    Saat : 20.00 - 21.30
    Tarih : 29 Haziran 2015
    Hedef Balıklar : Turna , Levrek

Av Bölgesi :

Resimler :

2. berk75

berk75 berk

Favori Kamış:
    veangce 210
    Favori Makine:
    catana 2500fc
    En İyi Avı:
    Çupra 600gr ve 450gr levrek
    çok güzel bir av
    tebrikler

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Aynı balığın fotosunu mu koyuyon ne yapıyon? Değiştir artık şu 55 cm.lik balıkları abicim.:eek: :D Vardır elbet 80-100 cm.lik balıklar, onları da görelim.:)

Ya da biraz da alabalık isterük, hazır nasibin açılmışken.mrsparkle

4. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sağol Teşekkür ederim .

Abi sanki fotokopiden çıkmış gibi valla bende anlamadım ama geçen seneye göre boyutlar daha iyi aynı avlakta . Bekliyorum o 80 lik 100 lükleri :D .

Burada dağ filan olmadığı için alabalık zor birde öyle temiz berrak akan bir su yok yani . Zaten genelde o tarz nehirler dağlardan doğup geliyor ama en yakın dağ sanırım 600 km den uzaktadır ))) . Alabalıkları senden bekliyoruz abi mrsparkle .

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tebrikler. Be bereketli avlak o oyle. Kasigi buyut. Buyuk turnayi kaldirmiyo demekki o kasik

6. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:

Sağol roy , Mepps Syclopse ve Savage Gear Real EEL 20 cm ile denedim ama hareket olmadı yinede deneyeceğim arada bir zaten varsa Trofe ancak onlara gelir gibime geliyor .

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bigbait maketlere bak bence. Trofeler genelde onlara kalkiyo. Bir de lunker city shaker var iri turna kaldiran silikon

8. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Varda çok büyük sahteler onlara gelir mi emin değilim sanırım denemeden anlayamayacağım o yüzden bir kaç tane alıp bakacağım .

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Buster jerk denilenleri diyorum. Adi ustunde jerking aksiyonu ile cekiliyor. Av fotolarinda en cok fire tiger ve orange fluo renklerini goruyorum

10. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Evet genelde Fire Tiger ve Turuncu renkler çok cezbediyor Turnaları burada . Oke bir araştırma yapayım büyük yapay yemler için jerking yada sniking tarzı .