Herkese merhabalar sezonun açılışı ile her fırsatı değerlendirme isteğiyle her gelen teklifle direk ava gidiyorum . Dün akşam da yine bir arkadaşla konuşup işten sonra balığa gitmeye karar verdik . İşten sonra benim arabayı bırakıp arkadaşın balık için aldığı eski bir jeep le zorlu yollardan ilk defa bulundugum bir avlağa vardık botu şişirip kamışların arasından zor bela geçerek açığa çıktı avlanacağımız yer eski bir nehir yatağıydı . Neyse başladık at çek yapmaya çok otluk suyun dibi hareketsiz olduğu için ama ufak balıklar salvolar yapıyor su üstünde balık var görülüyor . Sağa sola at çek vs birşey çıkmadı . Sonra otluk olmasında rağmen bir slikon deneyim dedim Savage Gear Cannibal ile bir kaç atıştan sonra ufak ufak vuruşlar hissettim aradan geçen 5 dk sonra ufak bir tane turna yapıştı saldıktan sonra yine bir 15 dk içinde ufak bir tanesi yapıştı . 2 sinide azad ettim sonra Real EEL ile denemeye başladım Trofe turna varsa ancak buna gelir ufaklarda korkar gelmez dedim çünkü 20 cm kuyruğuyla beraber Real EEL . Bir kere bir vuruş oldu güzel ama iğne tam oturmadığı için balık gitti . Hava iyiden kararmıştı kamışların içinden yine zorlu bir çıkış yapmak lazımdı . Çıkarken Benim olta kamışı normal kamışlara takılıp kırıldı tam en uç parça . Ufukta yeni bir kamış görünüyor artık yapacak bir şey yok . Trofe turnaların olabileceği bu avlağı daha sonra tekrar ziyaret etmeyi planlıyoruz arkadaşla zira yol çok bozuk ayak üstü bir yer değil bir daha ki sefere inşallah giderken yoluda bir video çekeceğim o zaman . Moralimi bozmuyorum kırılan kamış olsun kalbimiz değil herkese keyifli avlar dilerim reeling Av Yeri : Astana - Kazakistan Kamış : Shimano Alivio CX 240 Medium Makina : Shimano Exage 3000SRC Misina : 0.20 Sufix ip Misine Stil : Spining Sahte : Döner kaşık , Slikon , Wobler Hava Durumu : Açık , Rüzgar yok , Aşırı Sıcak Saat : 20.00 - 22.00 Tarih : 4 Haziran 2015 Hedef Balıklar : Turna , Levrek Resimler : Video : https://www.youtube.com/watch?v=RJNYC_0chDQ
Teşekkürler kırılan kamışı bugün balıkçıda slikon avı için tamir ettirdim göl kamışlarına tamir için olan esnek uçtan kırıldığı yerdeki ölçüye göre kesip ekledik . Slikon avlarım için bu kamışı kullanıcam ve başka bir kamış alıcam diğer şeyler için .
Baktım da istediğim bulamadım varsa bir önerin söyle bende bir görmüş olayım. Atarı 7-21 > 28 kadar olabilir .
Gittiğim yerel arkadaş metrelik turnalar olduğunu söyledi . Kendim gidemem yol çok kötü arkadaşla inşallah bir daha gideriz o metrelik turnalardan bir tane çekeriz reeling ))