Merhabalar herkese yeniden . Dün geceden arkadaşla sözleşip bu yılın ilk adam akıllı avlak ziyaretini gerçekleştirelim diye anlaştık . Sabah saat 5 te çıktık ve 1.5 saatlik yoldan sonra baraja akan nehire ulaştık kurumuş kamışlar suyun üstünde birikmiş yığınlar haline gelmiş ve adam akıllı olta atacak yerleri de bizden önce gelenler almıştı bizde köprünün ayaklarında ufak bir yer bulup oradan şansımızı denemeye karar verdik . Başladık kaşık , slikon , mepps , wobler işin açığı Allah ne verdiyse dedik rastgele türlü türlü sahteler bir hareket olmadi . Moralim bozuldu birde hava kapandı bunun üstüne . Daha sonra geçen sene yeni aldığım meppsleri denemeye başladım su berrak olduğu için yüzüşü çok net görünüyordu bir kaç atış sonra dibime kadar gelen büyük bir levrek nazlıca bir ısırış attı ama nafile bir süre gözümün önünde durdu ve gitti . Bu balığın verdiği gazla da başladım daha uzak ve seri atışlara yok ama tık demiyor birde sürekli su üstünde ki kuru kamışlara takılıyor sinir ediyor . Yağmur başlamasıyla arkadaş köprü altına kendini attı ama ben sabah çıkmadan yağmurluğu almıştım giyip devam ettim yağmurda çıkardı çıkmazdı derken bir delikanlı Savage gear slikona kıyıya az bir mesafe kala güm diye vurdu tasmaya bile gerek kalmadi kendi kendine tasma attı kamışın gücü ile kaldırıp attım . İlerleyen saatlerde de bir şey çıkmadı şamandıralı olta ile zevkine bir sürü levrek yavrusu tutup tutup bıraktım kocaman iğneyi bile yutuyorlar insan sinir oluyor iğne büyütmekte işi çözmüyor yani Sonra karnımız acıktı arkadaşın getirdiği Deniz levreklerini ve biber patlıcan mangal keyfi yapıp avı sonlandırdık . Av Yeri : Astana - Kazakistan Kamış : Shimano Alivio CX 240 Medium Makina : Shimano Exage 3000SRC Misina : 0.20 Sufix ip Misine Stil : Spining Sahte : Döner kaşık , Slikon , Wobler Hava Durumu : Parçalı Bulutlu , Yağmurlu 13 Derece Saat : 21.00 - 21.45 Tarih : 31 Mayıs 2015 Hedef Balıklar : Sudak , Turna , Levrek Eve dönüşte köyün birinde eski bir Sovyet Otobüs durağı gördük fotoğraflamadan geçmeyim dedim : Resimler :
Güzel fotoğraflar için teşekkürler. Av alanı yönünden sıkıntılı olsa da keyif yönünden tatminkar bir av olmuş. Daha güzel avlarınız olsun.
Teşekkürler , Kışın buzun üstünde av yapanlar bütün pislikleri orada bırakınca karlar eriyip gerçekler su yüzüne daha sonradan böyle çıkıyor .
Tebrikler Senol. Sabirli olan, herhangi bir mantik aramadan oltayi bikmadan sallayan denk getiriyor yada ben olaua daha vakif olamadim sezon kaydi diyor bu sene icin bizim ustalar. Sezon kaydimi bilmiyorum da benim saft kaydi valla. 6 pazar sabahi 6.30-9.00 yayina yatiyorum cirrr sesini birak tik yok.
Eyvallah roy , Dün bende balıktan geldikten sonra 8 de yatmaya bir başladım sabah 8 de kalktım tekrar . Senden daha erken kalkıyorum birde 4 - 4.30 gibi . İnşallah Cırrr Cırrr diye senin kalamayıda ötürür yayınlar reeling .
Tebrik ederim, gönlündeki avları dilerim. Izgarada 1 adet te gökala mı var, bana mı öyle geldi Şenol?
Deniz levreği yavruları da - ispendek- belli bir yaşa kadar benekli olduğundan, benim de aklım fikrim tatlısuda olduğundan, benzetmişim ve de karıştırmışım abici. Anınçün 5. fotoğrafta "benekleri olan balık" gözüme gökala gibi göründüydü.
Evet abi bende ilk görünce bunları nereden bulmuş diye soracaktım levrek diyince hımmm dedim sustum . Ama tatlı su balığı ızgara olmuyor yapışıyor yada ben benceremiyorum bu deniz levrekleri çok güzel oldu hiç yapışmadı .