valla abi rulman sayısına göre hareket etmeye çalıştım daha çok 40lığı yerine 30luğunu düşünebilirim ama ısrarla tavsiye edersen.
Rulman nedir ki? 10liralik no name makinada 8 rulman var icabinda. 60likdan ufak makinalarda gereksiz ayrintidir rulman. Kolu falan aluminyum bunun grafit falan degil. Pisman olmazsin. Ben kullaniyorum da !
peki hazır başlamışken devam edeyim makinenin 30 luk yada 40 lık olması performansını etkiler mi? yoksa tek değişiklik misina kapasitesi ve ağırlığı gibi şeyler mi?
30-40 bu modelde ayni kasa. Makara genisligi darligi sebebi ile 30luk biraz daha hafif. Tatlisuda yayin, turna gelebilir misina yeterli olsun diye 40lik aldim ben. 100metre 0.30 mononun üzerine 135metre 0.16 sufix örgü taktim.
konuyuda katlettim gerçi ama iki sorum daha var abi sana. 1)makineyi denizde levrek eğer merada varsa baraküda ve kalamar için kullanacağım. ve yarı yolda kalmazsın diyorsun bende bu makinede karar kılıyorum? 2)sahteden önce fc misina öneriliyor daha çok. örgüde direk sahte önünde örgümü oluyor yoksa örgüye bir kaç metre şeffaf yada fc misinamı ekleniyor?
şimdi burada konuyu okuyunca içime kurt düştü. acaba benim takımım iyi mi diye, kamışın özelliklerini bilmiyorum, ancak makinam şu; http://www.avdeposu.com.tr/?urun-14238-REMIXON-ELITE-OLTA-MAKINASI.html kamışın atarı az olduğu için sanırım çok fazla ileri atamıyorum. şuan tatlı suda balık avlıyorum ancak ekim başı gibi tuzlu suya girmeye başlayacak oltam. sizce bu makina idare eder mi beni yoksa yarı yolda bırakır mı ?
Gelecek 10senem rahat diyemiyecegin kesin. 10kg çekerli örgü sarip makinanin koluna asilmazsan problem çikartmaz. Levrek de çeker baraküda da. Fc leader bazen kullaniyorum bazen üseniyorum. Kullanmak faydali tabi.