Pratikte olur, teoride 300 gramı geçmemeli. Ben koluma güvendiğimden spin için 40lık 360gr makina ve yaklaşık 400 gr lık kamış kullanıyorum, hatta kamışın yüzükler değişince ağırlığı da arttı biraz. Teoride kamış maksimum 280 gr makina da 300 gr civarı olmalı ki yormasın. Ben ağırlığına katlanmayı tercih ediyorum. Nedeni ise çoğu spin kamış benim kullanmaya alıştığım sertlikte değil, ne hikmetse istediğim gibi olanlar ise biraz pahalıca.
Katılıyorum Yücel, At-çek te belli bir andan sonra ağır takım eziyet vermeye başlıyor, Merak ettim sen ne kullanıyorsun? Benim kullandığım spin takım makine 260 + kamış 160 gram toplam 420 gram Şu an üzerinde yoğunlaştığım ve almaya niyetlendiğim çıkrık mantıklı spin makine ise sadece 217 gram
Catana 4000Fa Lineaeffe New Cobra 2.70m(biraz modifikasyonlu) Yakında Remixon Synergy 3.00 le değiştircem kamışı Zaten 3kg ağırlıklarla 80 lik set halinde kol çalışıyorum şimdi pek hissettirmese de eskiden esaslıca kopuyordu kolum. Bir de ben kamışı sol elde tutanlardanım. Sol elle makinayı istediğim gibi kullanamıyorum. Yoksa sağ kolum hiç yorulmuyor gibi.
benim kollarda fena değil aslında, ama yine bir müddet sonra yoruyor be Yüzel, omuzdan başlıyor benim kol tutulmaya, bende kamışı sol elle tutuyorum,
mersinde shimano 4000fa hem önden hem arkadan kalamalı modeli mevcut şuanda avmarketi com da bile satışta 75 tl civarı olması lazım bi bak istersen
Selamlar, bugün aldım makineyi ama Shimano olmadı tercihim. Bilmiyorum doğru mu yaptum yanlış mı yaptım, zaman ve deneyimler gösterecek bunu ama Shimanonun benim bütçeme uygun olan modellerinde makinelerin kol kısmı pek ergonomik gelmedi bana. O yüzden başka bir modele yöneldim. Aldığım model: OKUMA AVANGER AV 30 MAKİNE 30'luk küçükboy makine. Önden kalamalı. 5.0/1 devir oranı. 0,20'lik misinadan 220 metre sarım. 7 bilyalı. Eos dişli sistemli. 270 gram ağırlık. metal makara, grafit yedek makara.
sevgili uğur yıllardır levrek avlarız at cekle kullandığımız pelikanın robin 28 üstüne makina tanımam 8.50 kg levrekte test edildi onaylandı bu makinayı kullanıpta bergamada memnun olmayan tek bir kişi bile yok şiddetle tavsiye ederim
@The Lunatic Hayırlı olsun bol alabalıklar bende bu modellere bakmıştım ama sarımı bana fazla gelmişti. (220m) Kamış seçiniz nedir?
Çok teşekkür ederim Mesut Abi. Bu sabah yukarıda belirttiğim makinayı aldım. Umarım ben de çok memnun kalırım tıpkı sizin pelikanın robin 28'den memnun kaldığınız gibi.
Ümit Bey benim hedef balık Levrek. Alabalık yok ki buralarda At çek takımımı tamamladım bugün. Kamış LINEAEFFE FIRE SPIN 2.70 METRE. LINEAEFFE FIRE SPIN 2.70 METRE KAMIŞ Karbon malzemeden imal edilmiş 270 cm boyunda, 2 parçalı spin kamış. Kapalı boyu 141 cm, atarı 30 gr ağırlığı ise 250 gr'dır.