At-çek ilk balık (Levrek)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Plankton tarafından paylaşıldı.

1. Plankton

Plankton Salih

Önerilere her zaman açığım Volkan abi :) birazda durum raporu gibi yazdım yemli olayını :D

3 saatte 2 vuruş olmuş dün akşam biri bana denk geldi. hihi çay götürmüştüm evden aşağıya o ara oltalara ben bakıyordum dalmışım tasmalayana kadar olan oldu sonra boşları toplayıp eve döndüm :laughing:

Bu arada sabah yine gittim.Sahtenin etrafında köpek balığı gibi dolandılar :eek: bi ara atlarken vazgeçti şapırdatıp geri döndü :( sahtenin etrafında sürekli büyük çaplı hareket ardı fakat sonuç yok :confused: Beğendiremedim bugün rover98 i :D Birkaç sahte almam lazım :D Rastgelsin :)

2. Allochthonous

Allochthonous Kemal

tebrikler güzel av olmuş.
    bende denemelere yılmadan devam ediyorum.Şu ana kadar 3 kez balık kaçırmışlığım var birde ahtopot tutmuşluğum. Ama biliyorum ki en sonundan güzel bir trofeye imzamı atacağım :)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: :laughing: :laughing: Baba gördüyse, kızmıştır sana. hihi

Neyse, kısmet diyelim. ;) Bence sahtenin etrafında dönüp, atlamamaları berraklıktan. Dikili'de su berraktır muhtemelen.
    Bir avantajın, bulunduğun bölgede kilo altı balıklar vardır genelde. 40 cm civarları, tuttuğunun kardeşleri. Tecrübesiz bu balıkları kandırmak kısmen daha kolaydır ama berraklık bu durumu zorlaştırır. Bulunduğun yerde iri balıkların sürekli yerleşeceği bir alan yok. Bölgedeki akarlar çok küçük, yazın kuruyorlar neredeyse. Bir tek liman içinde varsa vardır iri levrekler. Bölgeden yakalanan iri balıklar genelde lodosta derinden yemlenmeye gelen balıklar. Lodos harici pek iri balığın kıyılayıp, yakalanacağını zannetmem. Liman içi hariç. :)

Hava aydınlanmamışken sabaha karşı birde silikon denemeni tavsiye ederim.
    Silikonlardan elinde neler var?

4. Plankton

Plankton Salih

yok birebir anlattım tam dalmışım 2 kere çekiştirdi dedim :D deniz yıldızı falan herelde dedim hihi sürekli deniz yıldızı cıkıyor idk

Silikon kullanmak nedense hoşuma gitmiyor idk su üstü takılıyorum hep :)
    yeni bi popper aldım yarında onu denerim reeling ayriyetten tüyleri yolmamıştım rover98 deki onu yoldum :D

kendolardan şu beyaz üstü sarı altı turuncu gibi olanından alacaktım vazgeçtim sanırım o gece ve bulanık sular için.

silikonlar şunlar ,

5. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler. En kısa zamanda trofe denk gelmesi dileğimle :) Rastgelsin

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: :laughing: :laughing: İstersen, çipuraydı ama ben hayallere dalmıştım de. :laughing:

Mütevazi ama güzel seçilmiş sahteler. Popper da dene tabi içinde kalmasın. ;)

Maxpin'in rengi güzel, bulanıkça bir suda iş yapacaktır. Spro slikonlar zaten her daim iş yapıyor bizim bölgede. Berkleylerin mavi simlisi çalışıyor, diğerlerini çok denemedim ama çalıştıran da duymadım. Beyaz simlisini bulursan mutlaka al. ;) Sasi, remixonun sanırım. Çok tutulmasa da az da olsa iş yaptığını duymuştum ama diğerleri varken bence onunla pek vakit kaybetme. Avlandığın yer sığsa jigheadsız, o kuyruğu gözüken raglouyu kullanabilirsin. Özellikle bu mevsimlerde kilo altı balığı cezbettiğini biliyorum.

Jigheadlar 5-6 gr falan sanırım. Ağırlıkları yeterli gibi ama boyları çok kısa. 1 cm kadar daha uzun olanlarından bulmaya çalış.

Kendonun o rengi aslen gece avlarında kullanmak için daha uygun bana göre.
    Atınç'ın orda mı gördün? :D
    Kendonun mavisi bu kış çalıştı bilgin olsun. ;)

Keyifli avlar dilerim, rastgelsin kardeşim. :)

7. Plankton

Plankton Salih

Slikonları pek sevmesemde tavsiyelerini dikkate alacağım :)
    remixon dediğin sanırım yeşilli olan max-pinin üstündeki o evde çok uzun zamandır vardı hiç kullanmadım bile ama aşırı adi bişey olduğu belli renkleri dökülmeye başlamış kutusundaken hihi

Kendoları orda gördüm :D genelde ordan alışveriş yapıyorum.Mavilisini tavsiye etti aslında o tarz mavili bişi almaya gitmiştim ama strike pro nun popper aldım :D bide kendolar büyük geldi bana gerçi küçükleride varda bahsettiğim sarı beyaz turuncu olan falan başka zamana artık şimdilik su üstü devam :D

Bilgiler için teşekkürler Volkan abi :) Rastgelsin

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Maxpin'in üstündeki değil :eek: En alttan 2. silikon. Silikon sevmiyorsan kullanma. Ne seviyorsan onu kullan. Amaç hoşça vakit geçirip heyecan duymak zaten. :) Avlak ta yakın sana anladığım kadarıyla. Onun için sonuç odaklı zorlamana gerek yok. :) Sık denedikten sonra sorun yok. :thumb:

9. Plankton

Plankton Salih

:laughing: Dalgınlık çok bende bu ara hihi
    Avlak insanların içinde desem yalan olmaz çok yakın :D Mesaj atarım buraya yazsamda bişi olmaz herkesin bildiği yer hihi Avlak biligisi genelde yazılmazya raporlarda bende bu olaya uyayım :D

Bu arada senin raporlara bakıyorum abi bi yerden bahsetmişsin bi raporunda bahsettiğin yer anladığım yerse bundan 15 sene önceleri kiloluk kefal ve levrekler yakalardık orda :) dalardım ozaman çok küçüktüm o derece balık vardıki korkardım :laughing: hatta yanlış hatırlamıyorsam dikilide hiç görmediğim bahsedilen baraküda adlı balığı orada görmüştüm.

Takımı yeni aldığımda 2. gün sanırım oraya öğle vaktinde gittim wtd yapamıyorum tam :D sarmayı bıraktım sahte suda asılı duruyor 3-4 metre önümde su cam gibi dibi görüyorum bi levrek yavastan yükseldi sahteye sanki gözgöze geldik aynı şekilde geri gitti :D ve her sahteyi çekerken kesin bi zargana dibime kadar geliyordu çok ufakta değil :thumb:

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ben birçok yere gidiyorum ve çoğu kefal dolu. :D

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Salih kardeşim, daha da güzel avlarla tanışmanı dilerim. :thumb:

Benden size bir abi tavsiyesi; sen sen ol, her ne şartla olursa olsun, makinanı hiç bir şekilde yerle temas ettirme. :)

12. Plankton

Plankton Salih

Çok teşekkürler.Tavsiyenizi dikkate alacağım :)

13. MURAT ŞEN

MURAT ŞEN murat şen

Tebrikler...

14. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler. :)