at çek ve levrek

Durum
Daha fazla cevap için açık değil.
Eleştirmeyi seven bir milletiz vesselam.
Tatlı dilin açamayacağı bir kapı, ikna edemeyeceği bir insan yoktur. Maalesef yorumlara baktım da yaşca hemen hemen hepimizden ileri olan bir insanı öldürmediğimiz kalmış.:(
 
Eleştirmeyi seven bir milletiz vesselam.
Tatlı dilin açamayacağı bir kapı, ikna edemeyeceği bir insan yoktur. Maalesef yorumlara baktım da yaşca hemen hemen hepimizden ileri olan bir insanı öldürmediğimiz kalmış.:(


Ne kadar bilirsen bil söylediklerin karşındakinin anlayabileceği kadardır.
HZ. MEVLANA
 
forumu baştan okuyun aynı şeyi yuıllarca yapmış aynı ekibin elemanları uzaklaştırılmış tekrar gelmiş kaldığı yerden devam ne tatlı dili ben anlam veremedim.
 
Sonuçta sanal alemdeyiz, fakat bu sanal alemi dostluğa kardeşliğe ve kucaklaşmaya çevirebildikmi, gerisi hikayedir, işte ozaman su kenarında bir güzel tartışılır... Senin oltan ince benimki kalın muhabbetleri yapılır.. Kalpler kırılmaz, gönüller üzülmez... Maksat ve amacımız doğa ve çevreyi koruyup gelecek nesillerimize güzel avlaklar bırakabilmek değilmidir... Dostluk ve kardeşliğin sohbet ve muhabbetin hiç bitmemesi tek dileğimdir... Üç günlük dünyada birbirimizi kırmaya ve darıltmaya hiç gerek... Okuduğum kadarı ile ömer ağabey eski bir üye ve zamanında çok paylaşımları olmuş, işin açıkcası merak etmedim desem yalan olur neden bukadar zaman soğuttular sizi... Neyse fazla karıştırmakta istemiyorum.. Bundan sonraki bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak istediğimide belirtmek isterim.. Kucak dolusu selam ve saygılar.

Yazılanlar, çizilenler güzel ancak şunu da eklemek isterimki, bu sitedeki paylaşımın asıl amacı "nasıl daha iyi balık yakalanır?" değildir. Asıl amaç "nasıl daha iyi amatör sportif balıkçı olunur?" fikrini ortaya koymaktır.

Burada paylaşılan bilgiler gerçekten değerlidir. Almasını kullanmasını bilen kişilerin elinde 1000 dolarlık olta setlerinden çok daha iyi sonuç verebilecek niteliktedir. Bu bilgilerle her amatör balıkçı kısa bir alışma-deneme sürecinden sonra "usta" sayılabilecek seviyelere ulaşabilir.

Ancak bu mertebeye ulaşırken şunu da unutmamalıdır ki, bizler içinde yaşadığımız eko sistemin hakim elemanları olarak sınırlı hatta kıt sayılabilecek kaynakları bu zevkli sporu yaparken kullanmakta/tüketmekteyiz.

Sonuç olarak burada önemli olan bu zevki tadarken asıl amaç skor değil, yakalanan avın o esnada bize yaşattığı tatmindir. Tüketmek maksadıyla "makul" miktarda, "ölçülere uyulmak kaydıyla" alıkonulabilir.

Ancak bu sporun verdiği zevk ve heyecan duygusu beraberinde hırs(skor) duygusunu da manipüle eder, bu da amatör balıkçının kendi içindeki en büyük düşmandır. Bu duyguya kendini kaptıran "amatör" için, "sportif" balıkçılığın bittiği noktadır ki, bu noktadan sonra paylaştığı bilgilerin ileriye dönük faydasından çok ekosisteme ve "amatör sportif balıkçılık" felsefesine zararı dokunacaktır. O yüzdendir ki bilgi paylaşımı yaparken, bilgilerimizi paylaştığımız diğer amatör balıkçılara , sportif yönlerini geliştirecek şekilde örnek olmak zorundayız.

Yukarıda belirttiğim fikirler tamamen kendi düşüncem olup, herhangi bir zümreyi eleştirmekten ziyade bir "amatör" balıkçının aynı anda "sportif" balıkçı olmasını sağlıyacak düşünce yapısını betimlemek amacıyla yazılmıştır.

Okuyacak sabrı gösteren herkese şimdiden teşekkür ederim..

Bu tavırlara karşı insan başka bir kişinin yanında hata yapmaya korkar,ki bu daha büyük hatalara sürükler insanı.

Bırakın söylemde de pratikte de hata yapsın insanlar.

o kadar çok bilginiz varsa yanlışı yanlışlamak için değil yanlışa,

doğru yol aldırmak için "Emek" harcayın.

"Yıkmak kolaydır"

"Bilgiyi mermi niyetine kullanan insanlarla bu dünya bir yere gitmez."

"İnsan hata yapabilir, yapmalıda ..."

Saygılarımla...



selam şu sizin kitaba dinamit atmayla ilgili bir bölüm açarsanız sevinirim en azından yorulmadan hallederiz bu işi öyle. offff akşam kol ağrısı baş ağrısı ayak yorguluğu vs vs.... olmaz en azından. Güzel yöntem tebrik ederim


Sevgili Egemen. Karşındaki baban yaşında bir insan. Önce büyüklerine saygılı olmayı öğren. Yıkıcı değil de yapıcı eleştirmeyi tercit et.
Alıntı yaptığım üç mesajı oku, sonra kendi yazdıklarına bak. Ne demek istediğimi anlayacaksın.
Tartışma ve münakaşaya meydan vermemek adına nokta...
 
özür dilerim
amacım ukalalık yapmak değil espiri olsun diye yazmıştım .
çook seneler önce bu site ile levrek ciliğe başladık çook yazılarımız çook resimlerimiz vardı bu sitede ..


Uploaded with ImageShack.us
bu lüfer fotoları yüzünden siteden uzaklaştırılıp pasif takipcisi olarak devam ettik
gerçekten bu levrek konusunda çok araştırma bazında avcılıklarımız oldu 5 kişilik ekip olarak ayhan hocamızın altında uzun zaman araştırma yaptık tum edindiğimiz tecrübe ve bilgilerimizi son harfine kadar paylaşıma açtık lakin bazı site yöneticisi egosu yüzünden paylaşmaktan soğuduk ..hocamın sözü ..bilgi paylaştıkca yücedir ..yinede paylaşmaya her zaman hazırım hazırız..

evet bende polemiğe girmek istemiyorum
lakin babam yaşında olması neyi ifade ediyor ben onu anlamadım ekolojik dengeye saygı duymayan çocuklarına ne öğretebilir ki bana öğretsin. babam yaşında olmasının ona kazandırdığı veya çevreme kazandırdığı saygı duyacak işler yapabilecek kadar tecrübe sahibi olmasını gerektirir ki bunun sonucunda hürmet ve saygı görür. sen trafikte veya banka kuyruğunda fark etmez baban yaşındaki adama sinirlenmiyormusun .
babam yaşındaki adamın bana saygıyı sevgiyi doğaya katılımı ve 100.000 senelik bir geçmişe sahip yaşam döngüsünün nasıl olduda 100 senelik sanayi devriminin sonucunda ve insanın açlık iç güdüsüyle davranım harap ettiğini anlatması gerekir. bundan sonra saygıyı hakeder ve babam yaşında olur. babam beni 6 yaşına balığa götürmeye başladığında ilk öğrettiği şey oğlum bunlarda senin yaşında daha büyüyecek ailesi olacak çocukları olacak ...... tarzıydı . bilmem anlatabildim mi.

akıl yaşta değil baştadır. bir türk atasözü
 
Tahsil cahaleti alır... Eşşeklik ise baki kalır... Buda bir osmanlı atasözüdür..;) Konuyu uzatmaya gerek yoktur... Nokta demiyorum.. Üç nokta yanyana. Saygılarımla.
 
Durum
Daha fazla cevap için açık değil.
Back
Yukarı