at çek ve levrek

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında ömer43 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Yaşanan herşeyden ders çıkarılabilir... doğru veya yanlış hiç önemli değil...

Sn. gozutok abimiz zahmet edip uzun uzun anlatmış, hangi birimiz bu kadar uzun yazıyoruz da anlatıyoruz, bari biz yapmıyoruz, yapanlara saygı gösterelim...

2. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Açıkcası bir insan paylaşırken biraz da alçaktan uçmalı diye düşünüyorum. Özellikle aşağıdaki satırları okuyunca insanların neyi ne için paylaştıklarını daha iyi anlayabiliyorum. Satılar içinde yapılan ima ve göndermeyi anlamadım demeyin. "Hayır sen değil benim" diyerek yapılan paylaşımların bana göre canı cehenneme... Burası gövde gösterisi yapmak için uygun bir platform değil. Amatör hiç bir zaman bu tür ucuz numaralara başvurmamalı... Yüzlerce forumda üyeliğim vardır ve anlam veremediğim şeyler puan, popülarite, pofpof peşinde koşarak yapılan kaşılık bekleyen paylaşımlardır.

Son düzenleme: 30 Temmuz 2010
  3. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    bana göre ima ve gönderme yok haaa olsada çok umrumda değil, ben alacağım bilgiye bakarım ki o da fazlasıyla verilmiş..

4. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Siz o zaman alacağınız bilgiye bakmaya devam edin.

5. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Yazılanlar, çizilenler güzel ancak şunu da eklemek isterimki, bu sitedeki paylaşımın asıl amacı "nasıl daha iyi balık yakalanır?" değildir. Asıl amaç "nasıl daha iyi amatör sportif balıkçı olunur?" fikrini ortaya koymaktır.

Burada paylaşılan bilgiler gerçekten değerlidir. Almasını kullanmasını bilen kişilerin elinde 1000 dolarlık olta setlerinden çok daha iyi sonuç verebilecek niteliktedir. Bu bilgilerle her amatör balıkçı kısa bir alışma-deneme sürecinden sonra "usta" sayılabilecek seviyelere ulaşabilir.

Ancak bu mertebeye ulaşırken şunu da unutmamalıdır ki, bizler içinde yaşadığımız eko sistemin hakim elemanları olarak sınırlı hatta kıt sayılabilecek kaynakları bu zevkli sporu yaparken kullanmakta/tüketmekteyiz.

Sonuç olarak burada önemli olan bu zevki tadarken asıl amaç skor değil, yakalanan avın o esnada bize yaşattığı tatmindir. Tüketmek maksadıyla "makul" miktarda, "ölçülere uyulmak kaydıyla" alıkonulabilir.

Ancak bu sporun verdiği zevk ve heyecan duygusu beraberinde hırs(skor) duygusunu da manipüle eder, bu da amatör balıkçının kendi içindeki en büyük düşmandır. Bu duyguya kendini kaptıran "amatör" için, "sportif" balıkçılığın bittiği noktadır ki, bu noktadan sonra paylaştığı bilgilerin ileriye dönük faydasından çok ekosisteme ve "amatör sportif balıkçılık" felsefesine zararı dokunacaktır. O yüzdendir ki bilgi paylaşımı yaparken, bilgilerimizi paylaştığımız diğer amatör balıkçılara , sportif yönlerini geliştirecek şekilde örnek olmak zorundayız.

Yukarıda belirttiğim fikirler tamamen kendi düşüncem olup, herhangi bir zümreyi eleştirmekten ziyade bir "amatör" balıkçının aynı anda "sportif" balıkçı olmasını sağlıyacak düşünce yapısını betimlemek amacıyla yazılmıştır.

Okuyacak sabrı gösteren herkese şimdiden teşekkür ederim..

6. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Yücel Bey harika özet. Teşekkürler.

7. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    İlginç bir doneyi paylaşayım. İkinci resimde elde tutulan levrek vakti zamanında sırttan zıpkını yemiş ama etini yırtarak kaçmayı başarmış gazi bir levrektir. :)

Gazilikten şehitlik mertebesine yükselmiş malesef :)

Balık azlığı ve boy ufalması nedeniyle forumda iri istavrit tuttum diyen pek çok arkadaşımızın kovasında kraça irisi görmekteyiz.Tuttuğunuz ufacık levrekleri (ispendek denmesinin sebebi olmalı) canını almadan, geri salarsanız ileride kilo üstü yakalarsınız, belki torunlarınız da levrek yakalayabilir ileride... Kitabınızın ana fikri bu olsun, yazacaksanız. :)

Sevgiler.

8. ömer43

ömer43

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg levrek
    at çek ve levrek bölgeleri

konuyla ilgilenip görüşlerde , eleştirilerde ,nasihatlerde,bulunan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim ..kullandığım kitap yazma kelimesi konusunda rahatsız olan arkadaşlar için tekrar tekrar özür dilerim samimiyetine güvendiğim bazı arkaşların aramızdaki bir mesele üzerinden kullanmıştım..
    15 gün önce mesleki bir seminer için gittiğim KUMBURGAZ a oltamıda götürdüm yalnız kilometrelerce uzunluğundaki plajda bir noktada levrek gördüm ,bu sahilin 20 sene öncesinide biliyorum ..şimdi düşünüyorum istanbullu arkadaşlar levrek için nereye gidiyor?ya çanakkale tarafına inecek yada akçay altınoluk ören bölgesinde orcan bağlar burnuna başka şansı yok .izmirliler ise ya dikiliye ,aliağa bölgesi yada karaburun a gidecek ki türkiyenin en güzel levrek yatağı,aydın muğla tarafında didim blgesinde tek bir yer var oda liman bölgesi orman kampı ,olsun mavi şehir hatta cennet koy da o kadar güzel bölgeler olmasına rağmen tek bir levrek ile karşılaşmadım..bu nu şunun için sıraladım ki mersin mezitliden çanakkale bozca adaya kadar bu levrek çok sınırlı mekanlarda mevcut bu mevcut olan mekanlarıda denemeyle tecrübe ile tesbit ediliyor ama kimsede levrek aldığı köşeyi ortaya yazmıyor acaba neden ?onun içinki bir konu açmak ve buna at çek için levrek ve bölgeler .ismini koysak nasıl olur ..?

9. ImpheatuS

ImpheatuS Oğulcan YILMAZ

Favori Makine:
    Kasnak
    En İyi Avı:
    1 kilo 450 gram Mercan
    tebrikler guzel av olmus Saygilarimla..

10. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Yukarıda yazmış olduklarınız hala beni ikna etmedi, fotoğraflardaki, mutfağınızdaki tezgah üzerine dizdiğiniz otolardaki 30'a yakın 25-35 cm arası ispendekler

***kaç kişi tarafından tutuldu?

***eğer bir veya fazla kişi tarafından tutulduysa neden hepsi sizin mutfağınızda?

***av yaparken tamam yeter kavramı neden sizde oluşmamış?

***fotolarda görünen, henüz yumurtlayamamış balık avlarınız ne sıklıkta, ne kadar daha sürecek,

***ve bu balık da, diğer sonu gelen balıklar sınıfına dahil olduğunda, hangi alanlarda kitap yazmayı düşünüyorsunuz?

bu bağlamda yazmış olduğunuz kitap sayısı, beni ciddi anlamda kasıyor ve sizden nefret etmeme sebep oluyor, umarım rapora biz bu işin kitabını yazdık diye başlık atmak yerine, birkaç mantıklı açıklama yapabilirsiniz de, benimde size karşı nefret duygularım biter,

Uzun lafın kısası, Türkiye' deki tüm levrek avlaklarını saymaya çalışarak, ne kadar usta bir levrek atçek avcısı olduğunuzu kanıtlamaya çalışmak, içinde 20-25 santimetrelik ispendeklerin olduğu fotolarda, bak ben yaparım edasındaki pozlarla gelip burada bu raporu açmış olmak, yinede benden tebrik ve alkış alamıyor,

Bu eleştrilerin, aklınızda olup, bir daha yaparken ben ne yapmışım diyeceğiniz avlar nasip olsun.

Son düzenleme: 31 Temmuz 2010
  11. egemenparlar

egemenparlar isim hanem boş kalsın

selam şu sizin kitaba dinamit atmayla ilgili bir bölüm açarsanız sevinirim en azından yorulmadan hallederiz bu işi öyle. offff akşam kol ağrısı baş ağrısı ayak yorguluğu vs vs.... olmaz en azından. Güzel yöntem tebrik ederim

12. ömer43

ömer43

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg levrek
    SİZLERE KOLAY GELSİN..

Uploaded with ImageShack.us
    benim kervan gider..

13. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    Bizleri galiba tam anlayamadınız, bizler sizin kitap yazacak kadar bilgili-bilgisiz, eğitimli-eğitimsiz, mera bilir, bulur, yakalar, heybesini doldurur... olmanızla değil; ispendek bile denmeyecek o 4 ufaklıkla verdiğiniz pozlara kıl olduk.
    Bizler levrek için dolaşmadığı yer, almadığı malzeme kalmayan ve sonuşta 1 levrek bile alamamış insanlar olarak bile emin olun ki o yavruyu fotoğraflayıp geri yollardık. Asıl tatminimizi de midemiz değil vicdanımız yaşardı.
    Keşke durum böyle olsaydı ve ben size ; bana da öğretin diye yalvarsaydım.
    Herkes daha mutlu, övgü dolu, onurlandıran, gururlandıran alkışlayan mesajlar atardı ve eminim ki siz de daha rahat uyurdunuz.
    Çünkü; rahat uyku Tanrıyla ve komşuyla barışık olmayı ister. (N.)
    Yeni fotoğraf ve raporlarınızın takipçisiyiz, umutla.
    Belki bu ülkeyi kurtarabiliriz sizinle.
    Temennilerimdir tüm yazdıklarım, saygılarımı da bir sonrakinde sunmak isterim.

14. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Abi iyi diyorsun da, yazılan yerlere gidip dinamit atıyorlar, ağ atıyorlar, olan az sayıdaki balığı da yok ediyorlar sonra. :(

15. ömer43

ömer43

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg levrek
    Abi iyi diyorsun da, yazılan yerlere gidip dinamit atıyorlar, ağ atıyorlar, olan az sayıdaki balığı da yok ediyorlar sonra. :([/QUOTE]

evet ,haklısın ,sadece yazılan yeri dinamit atmıyorlar yazanlarada dinamit atıyorlar..herşey gönlünce olsun..

16. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Akif abi içimden geçenleri bir bir yazmışsın bu dediklerin üzerine daha da birşey diyemedim teşekkürler abi.

17. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Beyler lütfen biraz anlayışlı olalım... Biliyoruz saha boş isteyen istediği topu koşturuyor, amacımız ve hedefimizdir önemli olan... Bilmeyen öğrenir, öğrenmek istemiyipte ben böğleyim böğlede yapacam diyene zaten bizim bahçenin telleri batacaktır... Sizleri sukunete davet ediyorum... Sonuçta ağzı olan konuşuruz diye düşünürseniz bu iş çözüme gidecektir.:p Amaç birbirimizi kırmadan gönül koymadan, fazlada sallamadan birlik ve beraberlik içinde güzel bir sanal alem yaşamak değilmidir..Güzel olursa zaten gerçek dostluklara kendiliğinden dönecektir.

18. modena

modena

abi valla hislerimize tercüman olmuşsun...anam ağlıyor sabahtan akşama at-çek yaparak levrek avlıyacağım diye...fish founder la yaptığımız av da onun üzerinde iri sayılabilecek ispendeği bizzat kendi ellerimle suya saldım...bende bilirim canlı yemle mamunla levrek almayı...

iş mi şimdi bu...amatör bir balıkçı bununla gurur duymaz...bana de ki 20 tane tuttum 15 tanesini geri attım ufaktı diye...gelir ellerinden öperim...büyüğüm böyle yaptı derim örnek alırım...

ama şunu bilsin herkes...sadece bizim forum böyle...biz hep yanlışa tepkiliyiz...başka forumlarda açılsın konu madalya takarlar valla...biliyorum ondan yazıyorum...

valla özellikle bir tanesi var...bilenler bilir...türk amatör balıkçılığına en büyük darbeyi vuruyor her seferinde...

19. Arev

Arev Levent

Bırakın söylemde de pratikte de hata yapsın insanlar.

Yazdığınız, paylaşmış olduğunuz yazıya karşı bu kadar sert karşılık verilmesi enteresan.

Bu tavırlara karşı insan başka bir kişinin yanında hata yapmaya korkar,ki bu daha büyük hatalara sürükler insanı.

Bırakın söylemde de pratikte de hata yapsın insanlar.

o kadar çok bilginiz varsa yanlışı yanlışlamak için değil yanlışa,

doğru yol aldırmak için "Emek" harcayın.

"Yıkmak kolaydır"

"Bilgiyi mermi niyetine kullanan insanlarla bu dünya bir yere gitmez."

"İnsan hata yapabilir, yapmalıda ..."

Saygılarımla...

20. aydemirler

aydemirler xxxx

balığa ne için gidiyorsunuz?

vakit geçirmek,zihninizi arındırmak için mi?

yiyebileceğiniz kadar balığı tutmak için mi?

yoksa balığın boyuna,posuna bakmadan tutabildiğiniz kadar çok balık tutmak için mi?

öncelikle amatör balıkçının bunları cevaplaması gerekir.yoksa hiç balıktan anlamayan biri bile kireçle,dinamitle serpme,germe ağla,sepetle vs dünyanın balığını tutar buraya av çok bereketli geçti bugün 30 tane 40 tane balık yakalım der burada gövde gösterisinde bulunur. bunuda matah bir şey sananlar da

helal olsun,yürü,varol,sen bu işi biliyorsun,kitabını yazmışsın denizde balık bırakmamışsın diye pohpohlar.karşı tarafın koltuklarını kabartır.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.