At-Çek

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Sirvalek tarafından paylaşıldı.

1. king_barracuda

king_barracuda

merhaba selçuk arkadaşım. değerli paylaşımın için teşekkür ederim.

şimdi bu ufak kardeşimiz at -çek işine yeni başlamıcak sadece. yazının başında dediği gibi balık tutma işine yeni merak salmış...

uzun süre balık tutan biri olarak bu işe ilk merak salan birinin tek yönteme uygun takıma para harcaması kanatinde deiğilim.

zira at çeke uygun spin ve makine aldıkdan ve uyguladıkdan sonra hemen at-çek işine uyum sağlayamaz sıkılır. ve balık tutma hevesi bile krılır.

surf kamış ve elindeki makinayla belki usta bir at-çekci gibi aksiyon veremez.
    ancak at çekten sıkıldığı anda envayi çeşit takım deneyebilir.

öyle değilmi ufak dostum. at çekten sıkılırsan avlak müsait olmazsa yada sen beceremezsen napıcaksın . tekrar para verip takımmı yapıcaksın .

senin acemiliğinde biri surf ile 10 numara at çek yapamaz. ancak sıkıldığında istediği gibi takım kurabilir ağır dip takımı yapar vs..vs.

bence balık tutmayan biri . internetteki videoları izleyip bişiler satın almamalı.

önce normal bir takım al. şamadralı takım yap.. dip takım yap. suni yemli takım yap. çaparı takım yap at çek yapmayı dene.

bu iş zevk işidir. hangisi sana keyif veriyorsa onu yap.

yani ilerde yanındaki adam çapariyle takım takım balık çeker.

sen dersin lan 150 tl para saydım takıma 4 saattir atıyorum çekiyorum bi cacık yok nerden bulaştım bu işe dememen için söledim.

zaten fonksiyonel bir kamış ve takımla 6 ay kadar farklı takımlar kurup balık tutunca kendine uygun stili sen bulursun...

bunları neden sölüyorum ..senin gibi bir hevesle zıpkın alıp teccizat alıp bi ton para verdikden sonra ben bu işi sewmedim kamışla tutucam diyen çok acemi balıkçı çıktı .. o nedenle .

sözlerimizi yalnış anlama kardeşim .. burda sana spin tavsiye edende. surf tavsiye edende senin iyiliğin için söler.

sadece uzakdan kolay görünen ama ustalık gerektiren bir işi at çek hevesin kırılmasın diye söledim.

2. tgy123

tgy123 Tugay

benim sana önerim Kamış boyunca bir misinaya bir ucuna kurşun bir ucuna rapala bağlayıp oltana takıp at çek yapabilirsin fakat büyük makinelarde misina çok karışıyor çok zahmetli ve gereksiz. Balıkçılarda 20 liraya at çek olta topluyorlar çok ta güzel iş yapıyor tatlı su levreği sürekli atlıyor küçük boy kaşık ile at çek yaptın mı boş dönmezsin.

3. Sirvalek

Sirvalek Vahi Güner

Favori Kamış:
    Cormoran TopFish 2.40 10-30
    Favori Makine:
    Remixon TEBEN SR400
    En İyi Avı:
    732 Gr Levrek
    ya şöyle söyleyim ben hani balık işinde bu kadar da çok yeni değilim azda olsa birikmiş bir bilgim var ben zaten çok şeyler denedim açıkçası babamın takımları ile hatta 732 gr levreğide dip oltası ile tuttum ama ben ne olursa olsun at-çek için bir set istiyorum çünkü bana çok keyifli geliyor isterse 10 saat atıp çekeyim balık gelmesin ama işte zevk meselesi sıkılmıyorum benim av tarzım bu olmalı diye çok düşün çünkü yemli takım yapınca beklemesi bana sıkıcı geliyor yeterki elimde oltam olsun sıkılmıyorum zaten genelde babamla gittiğimiz için ne olursa olsun tutamasak bile çok zevkli geçiyor

4. selçukkalın

selçukkalın ibrahim selçuk kalın

Favori Kamış:
    Spro 240 Precission 5-25 gr
    Favori Makine:
    Mitchell Avoced 25
    En İyi Avı:
    Daha en büyük balığı yakalayamadım.
    dostum iyi güzel söylüyorsunda at çek ayrı clasmandır surf ayrı bir clasman, fly, trolling vs. birinin takımı diğerine uymaz. mantığı birbirini tutmaz. Ayrıca arkadaşımızın at çek işine değil balık avlamaya yeni başlayacağına dikkat etmemiştim. bu durumda at çek işine bir süre ara versin derim. surf ile dip takımı ile hele bir başlasın . birinci basamağı çıkmadan 3. basamağa atlamak gibi olur. belki bir çok kişiye ters gelir ama at çek işinde kuvvetli bir bel , sağlam kol ve bacak kasları ve iyi bir sabır gerekir. bu da zamanla dahada gelişir. gün boyu atıp çekip balon yakalamakta var bu işte . günde 300-500 at çek kolay değildir. zaten surf takımla yapılan at çekde at çek sayılmaz. sen de 20 atış ben deyim 30 , ne oldu doğrusal bir çizgide çekeceksin yemi başka ... yok. kıyı tarama yok. balıkla cilveleşme yok. eeee bu nasıl atçek. At çek takımı ayrıdır surf ayrıdır.
    Yeni başlayan balıkcı arkadaşlara tavsiyem ise şu olur malzeme alırken ne yapacağına karar vermek lazım derim en başta. Alıpta malzemenin hiç bir işe yaramaması da her daim söz konusu.O yüzden bulunduğun bölgedeki balıkcıları izleyip onlardan fikir alamak en doğrusu. gözünle görüp karar vermek daha doğru. Bende de bir yığın işe yaramaz malzeme var . Ama bir gün gelip işe yarıyor. Ben önce kıyıdan teleskopik 270cm kamışla samandıralı takımla başladım ava sonra dip takımları sonra daha uzun kamışlar daha sonra surf takımlar şimdide at çek takımları , her yaşta tecrübe arttıkça beklentiler ve tercihler değişiyor.
    ben böyle düşünüyorum. sizin tercihlerinize de saygı duyarım. teşekkür ederim rastgele

5. king_barracuda

king_barracuda

işde bende tam olarak onu söylüyorum.. abk ne güzel hepsi ayrı klasmandır diyorsun. bu tecrübeye varana kadar kaç takım kaç çeşit teknik denediğinide söylüyorsun.

işde bu arkadaşımız daha çok çok yeni kalsman mlasman hak getire.

şimdi yaşdanda dolayı kardeşimizin bakış açısı şu :hafif bi olta. eee ucuna yem tak çıkar uğraşmıyosun ..alıyosun oyuncak bigi bi yem . at çek at çek kocaman balıklar geliyor...

televizyonda ninja kaplumbağaları izleyip eline mınçıka almaya benziyor bu iş.

bence küçük kardeşim hiç o kadar para verme..
    sürekli tekrar takımmı kurcam makinemi değiştiricem deyip duruyosun keşke onları yapınca bitse iş.

bırak 200-300 at çek yapmayı gerektirecek fizik gücünü.. birde o rapalayı atmak için atma stillerini öğrencen ..

henüz normal kamışla bile tecrübesi olmayan biri spin ile atmayı öğrenene kadar soğursun bu hobiden.

bir tane dükkan açıyım ilk günden dolsun taşsın isteği herkezde vardır.

ancak diğer herkesinde tavsiyesi önce normal fonsksiyonel bir takımla başla. dip yap çapari yap .

6. Sirvalek

Sirvalek Vahi Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Remixon TEBEN SR400
    En İyi Avı:
    732 Gr Levrek
    sanki ben anlatamıyorum gibi geliyor yazdığınız yorumların hepsi benim için çok değerli fakat ben hayatımda elime ilk de kamış almicam bundan daha once emin olun çok kamış aldım sizin kadar olmasada surf kamışları da çok iyi kullanabilen biriyim ben burada video izleyip denize gidip atış tekniğimi geliştirdim zaman zaman sizin kadar olmasada iyiyim ayriyeten yine sizin kadar olmasada balık tutmak hakkındada bilgim var ilk defa balık tutacak değilim yani şöyle söyliyim kucuklugumden beri babamın yanında çıraklık yaptım o ustamdı ben çırak zaman zaman ufak olmama ramen bir çok şey gösterdi ve bana balık tutmayı ogretti dip oltada denedim şamandıları takım da denedim at-çek denemek istiyorum ve yapabileceğime inanıyorum aslada attım çektim kocaman balıklar gelsin demiyorum cunku zaten olmayacak bir şey

7. Sirvalek

Sirvalek Vahi Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Remixon TEBEN SR400
    En İyi Avı:
    732 Gr Levrek
    ayriyetten eklemek istediğim bir şey var abim diye hitap edebileceğim biri at-çek işi sağlam bel kol bacak kası gerektirim demiş ben 9 yıldır karate sporu ile ilgiliyim siyah kuşak 2. dan bu at-çek avının bu tur isteklerinide karşılayabileceğime inanıyorum

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    alacağın kamış ile makina ne kadar hafif olursa at çek sevdan yılmadan devam eder,

ben bu kamışı kullanıyorum,serçe kadar hafif diyebilirim,138 mi 150 mi gram ağırlığı var, bu kamış olmasa ben 4 saat atçek i hayatta yapamam,270 lik 250 gram ağırlığındaki 2 parçalı kamışım ile:) yani aradaki fark bariz ortada,
    ele muhteşem oturuyor bu kamış,sanki elinde araç anteni tutuyorsun:)
    aynı zamanda görünüm olarak son derece yakışıklı,

http://www.balikmarketim.com/?urun-detay_6152_REMiXON_ELEGANT_GRAFiT_KAMIS_2_10_cm.html

resimdeki ispendek ve diğerleri benim ilk tecrubem dir,artık böylelerini salıyorum suya,benim hesabım daha büyükleri ile:)
    kamış ın resmini ekliyorum,görüntü ortada:) koy cebine dolaş:)
    makina yı değiştirdim aynı marka daha kalitelisini aldım, tam bir spin makina,100 mt misinayı zor alıyor makinanın kafası,link vermek isterdim ama nettde bullamadım,türkiyede bulamadım,
    kendim olta malzemeleri satıyorum market de yazlıkçılar için turistlere,çarşı dan alıyorum uygun fiyata satıyorum,,kendimin 10 un üzerinde makinam var,tavsiyem alacağın makina nın kafası resimdeki gibi şapka türü olmasın,
    2 ci resim,

böyle olsun,bu tür makinalar ile misina daha az sürtünme ile boşalır,bu şu demek daha ileri atarsın rapalanı,40 ile 50 mt ileri atıyorum ben riversiea 98 sahteyi bu makina ile ve 25 lik misina var üstünde,daha ince misinala ne kadar daha ileri atabilirim denemem gerek:)

remixon kamış
    Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

9. selçukkalın

selçukkalın ibrahim selçuk kalın

Favori Kamış:
    Spro 240 Precission 5-25 gr
    Favori Makine:
    Mitchell Avoced 25
    En İyi Avı:
    Daha en büyük balığı yakalayamadım.
    Senden baya iyi at çek ci olur o zaman sana tavsiyem atçek işi zevklidir yorucudur. daha önceden tecrüben varmış , taşıma sıkıntı olmaz ise shimano catana 270-240 M kamış yeni başlamak için iyi hem de kaliteli ve de teleskopik rahat taşırsın. makine olarakda elinde bulunan makinenin daha küçük kafalı olanını al 40 lık iyi. yem seçiminde özellikle bölgendeki balıkcılarla görüş at çekcileri bul onlardan bilgi al. River2sea yemler prologic yemler Maria prenses rapala yo-zuri yem bol ama senin hedefindeki av ne kararlaştırman lazım . tatlı suda turna için farklı denizde farklı olabiliyor. Daha önceden modena arkadaşımızın açmış olduğu low profil bait casting makineler başlığı altında at çek ile çok bilgi var ayrıca(Olta düzenekleri ve yeni sistemler başlığı altında). ayrıca daha önce jig lerden bahsetmiştin . 30-40 grama kadar olan jigleri at çek ile atabilirsin ama daha fazlası kamışı zorlar hatta kırabilir.

http://www.spotdeniz.com/SHIMANO-CATANA-BX-TELESKOPIK-AT-CEK-270M,PR-3276.html
    fazla yer kaplamaz at çek kamışın. başka amaçlar içinde kullanılabilir. Makine olarak da senin aldığın makinenin 40 lığını alırsan başlangıç için idare eder hatta iyi bir takım olur. misinan hafızası düşük 30 luk bir misina olmalı 25lik de olabilir ama iyi bir misina tercih etmelisin. çeker değerleri yalan olan bir misina kimse istemez .rastgele diyelim ne deyim.

10. king_barracuda

king_barracuda

sewgili kardeşim.. burda kimse sana sen itemeden amatör muamelesi yapmadı.

konuyu açarken giriş cümleni aynen kopyalıyorum

""merhaba 15 yaşındayım ben balık işine yeni merak sardım izniniz olursa ben size bir şeyler sormak istiyorum...""

biz bunun üzerine sana yorum yazdık.

ancak şimdide şöyle diyorsun

"surf kamışları da çok iyi kullanabilen biriyim ben.."""
    ""dip oltada denedim şamandıları takım da denedim at-çek denemek istiyorum ve yapabileceğime inanıyorum"""

sen başta yazacağını sonda yazmışsın konuya yalnış girmişsin. böyle takım deniyen biri ufaklığından beri babasından incelikleri öğrenen surf kamışıda iyi kullandığını söyleyen biri olarak ben balık işine yeni merak saldım diye konuya girersen herkesin sana böyle cevap vermesi doğaldır.

rastgele sewgili kardeşim.