Ataköy Marinaya Karşı Mücadelem

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında YuKCeLL tarafından paylaşıldı.

1. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Az önce benim için çok kıymetli bir abime durumu link yolu ile bildirdim.kendisi akademisyen ve gerçek bir akademisyen.bu tür konularda oldukça ketum birisidir.inceleyip mutlaka bizleri bilgilendirecektir.

2. YuKCeLL

YuKCeLL Yüksel

Favori Kamış:
    Shakespeare 3 Parça
    En İyi Avı:
    Levrek 0.4kg
    Arkadaşlar, destekleriniz için hepinize teşekkür ederim. Bugün(12.10.13) sabah aynı yere gittim. Güvenlik görevlilerine göstere göstere kayalıklara indim. simitimi yedim; oltamı attım. 10-15 tane istavrit, 2 kefal, bir sarı kanat aldım. Az daha kaşıkla bir kara batak da yakalıyordum; Son anda kurtuldu:)

Avım bitti bu kez kendimi daha fazla farkettirmek, bana müdahale edip etmeyeceklerini görmek için güvenlik barikatıyla kapattıkları, otelin önündeki sahile girmek istedim;
    -Güvenlik görevlisi otel müşterisi misiniz? dedi.
    -Hayır vatandaşım; buraları dolaşıp gezeceğim; uygun görürsem de oltamı denize yollarım dedim.
    -Yasak, giremezsiniz; Lütfen durun benim başımı yakmayın; patronlar otelde bekleyin amirimi çağırayım; girerseniz onun onayını alalım dedi. Ben de kibar yaklaşımı karşısında kibar davranıp bekledim.
    5dk içinde güvenlik müdürü(Erkan Bey) geldi.
    Bana klasik yasaklarını alatırken çantamdan Turizm bakanının 2012 tarihli genelgesini(Aşağıda linkte detayları var.), Kıyı kanununu ve Mahkeme içtihatlarını hazırladım.

-Buraların yasak olduğunu bu alana vatandaş giremez kuralını kim koydu, talimatı kim verdi dedim.
    -Patronun talimatıdır. Bu milk arazi kendisinindir dedi.
    -Bir de şu belgelere bak bana devlet izin veriyor. Altında Turizm Bakanının ve Valinin imzası var dikkatini çekerim. Patron mu devlet mi dedim
    -Ne olursa olsun ben sizin buradan geçmenize izin veremem dedi.
    -Ben geçerim. Fiziki müdahale ile geçmemi engelleyemezsiniz, bu barikatı da tanımam atlar geçerim dedim.
    -Dedi ki polis çağırırım.
    -Ben de onu istiyorum çağır gelsin bu durumu yasal olarak zapt altına alalım ki beni engellediğiniz yasal olarak belgelensin dedim.
    İşletme müdürünü arayan güvenik müdürü aslında iyi bir adamdı; ama anladığım o da emir kulu.
    Az sonra işletme müdürü, bir mühendis ve bir kaç güvenlik görevlisi daha geldi.
    İşletme müdürü(Bülent Bey)
    -Sizi tanıyorum mailinizi okudum ve hukuk büromuza gönderdim; Henüz sonuçlanmadığı için size cevap veremedim. dedi.
    -Ona da elimdeki belgeleri göstererek beni engelleyerek hata yaptıklarını, boş adam olmadığımı,sonuna kadar uğraşacağımı, bu bölgeye kafayı taktığımı ima ettim.
    -Bülent Bey beni davet ederek oturduk konuştuk; O da aynı şeylerden bahsetti; kim olduğunu söylemeden patron burada ve ben dahil tüm arkadaşlar büyük sıkıntı yaşarız. İlle gireceğim derseniz yanınıza eşlik etmesi için güvenlik görevlisi vermem gerekir bunu siz de istemezsiniz. Lütfen 1 hafta daha bekleyin sonuç alır almaz sizi davet edip bilgilendireceğim dedi.
    Müdürün Kibar ve insani yaklaşımları nedeniyle kendilerinden bilgi alana kadar kapattıkları yoldan girmek için diretmemeye(Bir süreliğine) karar verdim. Ama yine de geçen hafta kovulduğum alanda avlandım. Bilgilerinize...

3. Eksik

Eksik Metin

Favori Kamış:
    Okuma V-System 240 cm & Mebaru Salty Rugger 73L
    Favori Makine:
    Shimano Rarenium CI4+ 2500 FB
    Abi helal olsun, ne diyeyim... Her ne kadar desteğimizi ifade etsek de, bize burada konuşması kolay. Madem nevaleyi de kurtarmışsın, ben bi' organizasyon yapalım derim ilgili alanda. Bir hafta daha bekleyip sonuçlanmasını beklemek öncelik olabilir tabii.

4. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Üstadım allah senden razı olsun inan rahatladım.yine de bırakmayacağından eminim.sen bu belgeleri nasıl elde ettin bakanlıklara mail atarak mı?burada senin durumuna benzer şeyler yaşama ihtimaline karşı hazırlık babında senden ricam dır.bunları bdf veya indire bileceğimiz bir formatta bizlere sunman mümkün mü?

5. YuKCeLL

YuKCeLL Yüksel

Favori Kamış:
    Shakespeare 3 Parça
    En İyi Avı:
    Levrek 0.4kg
  6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Olacak, bu iş olacak inşallah. O gün geldiğinde çekeceğin bir-iki fotoğrafla güne tanıklık etmeyi isterim.

Emeğine, hassasiyetine teşekkür ederim Yükselciğim.:)

7. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Yüksel bey, bu onurlu mücadelenizden dolayı şapka çıkarıyor ve sizi tebrik ediyorum.Eğer buraya bir organizasyon düşünülürse Balık Avı Dostları grubu olarak yanınızda yeralmaktan onur duyarız, saygı ve selamlarımızla...

8. YuKCeLL

YuKCeLL Yüksel

Favori Kamış:
    Shakespeare 3 Parça
    En İyi Avı:
    Levrek 0.4kg
    Ataköy Marinaya yolladığım son ihtar şu şekildedir:

Gelişmeleri ve uygulamalarımı paylaşıyorum: Ataköy Marina yönetimine verdiğim süre dolduğu için aşağıdaki son uyarı mailimi yolladım. Şöyledir:

Ataköy Marina Yönetimi - Bülent Bey merhabalar,
    Son görüşmemizde iyi niyetli tavırlarınızı takdirle karşıladım. İlginiz için teşekkür ederim. Yapmış olduğum girişimlerde sizi ve diğer çalışanları şahıs olarak tenzih ediyorum. Şimdilik bireysel olan mücadelemle, ilgili kanunların yıllar boyu uygulanmaması, denetlenmemesi ve insanların bu gibi alanlardan arındırılarak vatandaşlık hakkından bir haber yaşatılması, sindirilmesi ve deniz, kıyı, göl, orman gibi şahsa ait olamayacak yerlerin belli kesimlerin tekelinde olmadığını hatırlatmak, son zamanlarda hükümetin olumlu desteği, güncel mevzuatlarla kullanmadığımız hakkı, halk olarak almaktır amacım.

Deniz kenarındaki kayalık, sahil şeridi gibi alanlar; otel önü, tatil köyü, beach clup olsa da ve özel mülk, tapulu tapusuz arazi dahi olsa (Geçmiş dönemlerde sözleşmeyle veya tapu sicil kaydı ile şahıs veya işletmelere verilmiş bile olsa...) bu alanlar sahil, orman gibi kanunda belirtilen alanlarsa eğer tapusu iptal edilir; Kesinlikle dolgu veya kıyının daraltılması gibi yasadışı uygulamalar bu hakkı kısıtlayamaz.

İlişikte konuyla ilgili bazı belgeleri sizlerle paylaşıyorum. Sahil şeridinde turistik işletmelerin güvenlik görevlisi, barikat, engel bulundurulması veya halkı engelleyici faaliyetleri ilgili kanun, mevzuat ve mahkeme içtihatlarında belirtildiği gibi yasadışı olup; buna göz yuman yerel belediyelere ve işletmelere para cezası, yıkım gibi yaptırımları sözkonusudur.

Bölgenizdeki sahilin sadece otel müşterilerinin kullanımına açık tutulması, halkın kıyı çizgisi, kıyı kenar çizgisi ve sahil alanlarında bulunarak rekreasyon faaliyetlerinin yasal dayanaklarınız olmadan kısıtlanması, özel güvenlik, barikat, güvenlik mobosu bulundurmanız; ilgili alanları halkın serbestçe gezip dolaşabileceğine dair tabelalar asıp bilgilendirmemeniz mevzuata aykırı ve bazıları suç teşkil eder.

Konuyla ilgili savcılığa kamu davası açılması yönünde suç duyurusu yapabileceğimi, yerel belediyeye yaptığım gibi valilik ve ilgili bakanlıklara suç duyurusu yapabileceğimi, bireysel hak ve özgürlüklerimin kısıtlandığı gerekçesiyle de şahsi dava açabileceğim haklarımı saklı tutarak; yasaklayıcı uygulamalarınıza, barikat, güvenlik mobosu ve engellerinize son vermeniz yönünde işletmenizi bir kez daha uyarıyorum. Saygılarımla. 21.10.2013

Yüksel KİŞO

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hep destek, tam destek. Başarılar dilerim Yüksel kardeşim, canına sağlık.;)

10. himm

himm Fatih

@YuKCeLL usta kesinlikle tebrik ediyorum. Bilhassa son yazışmanız çok etkili olacak diye düşünüyorum

11. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Bahsettiğiniz yer ile ilgili yakın zamanda ataköyde yaşayan halk uzun süre tepki gösterdi ancak bir sonuç alamadı, dediğiniz gibi sahil şeridi halk kullanımı içindir ve (yanılmıyorsam) kıyıdan denizin başladığı noktadan 50 mt içeriye kadar sahil olarak geçiyor ve inşaat kapatma vs yapılmaması gerekiyor ama burası Türkiye dedirten olay davanızı sonuna kadar destekliyorum

inşallah başarılı olursunuz

bu arada protesto ile ilgili bir haber

http://gundem.milliyet.com.tr/atakoyluler-sahil-seridindeki/gundem/detay/1773501/default.htm

12. Dubara33

Dubara33 Mustafa

Voleyi çakmışın top 90'a doğru gidiyor abi. Bizimki lafta kalıyor ama yinede söyleyelim. Arkandayız...

13. Preveze61

Preveze61 Ömer

Favori Kamış:
    Shimano Catana Cx 270 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Catana 30SFB
    Bu tarz bir engellemeyle karşılaştığınızda bölgeden sorumlu kolluk kuvvetini(Polis veya Jandarma) arayarak kanuni haklarınızı kullanabilirsiniz. Kanunda açıkça belirtilmiş bir konuda kimse keyfi hareket edemez.