atçek hobin varsa derdin var :)

Konu, 'Makineler' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. sonder

sonder seyfi

Favori Kamış:
    kasnak olta
    En İyi Avı:
    şimdilik yemi alan gidiyor
    Sevgili Kadir, yeni oyuncaklarınla trofe avlara imza atman dileklerimle güle güle kullan dostum.

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    sağol Seyfi abi teşekkür ederim:) düştük bir levrek peşine gidiyoruz öyle:)

3. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.
    Sevgili Kadir abi sana çok ama çoooooook katılıyorum.Bu hobi oyle bir illetki makineden tut kamışa kadar,Sahteden misinaya kadar hep masraf hep masraf:)Hele birde yenileri çıkınca insan dahanamıyor:)Neyseki zarari sadece keseye:)Yeni ekipmanların Hayırlı uğurlu olsun.Bol avlar dierim.Bu arda trofeni birgün tutacaksın:) Remixon Silk örgüyü yeni mi kullanıcan önceden kullanmışlığın varmı.Memnunmusun?

4. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sağol teşekkür ederim kardeşim:) bu bir hastalık şimdi biraz dan avbayine gideceğim inşallah elimde poşetinen çıkmam bu sefer:D

remixon silk örgü misinayı nisan ayın dan bu yana kullanıyorum,5 makara yani 600 mt rahat kullanmışım spin takımlarda,bu misina sinir etsede yine dönüp dolaşıp çantamın içine giriyor,

okuma,shimano,2 adet mitcell,bir adet remix1000 spin makinalarda kullandım,kullanıyorum halen,bu örgü misina aksiyon verdirirken,anlam veremediğim bir şekilde kendi kendine dolaşıyor,makina misinayı kafaya sararken,karıştığını sahteyi fırlatırken görüyorum,bir kere karıştımı,15 25 mt arası zırt bırt düğüm yapıyor,sadece dün 8 kez karıştı,bazı karışmalar da aksiyona gerek duymayan sahteleri kullandığım da da oldu,

toplam da 600mt kullandığım remixon silk misina nın 500mt si ( 100er mt den 5 makara ) bunların hepsi yarım yarım,o dönemler sinirimden açıyım derken iyice karıştırıyordum,şimdi ustalaştım,en ge ç10dk da çözüyorum düğümü:D
    elimde son açılmamış 100mt si var,şimdi gideceğim biraz daha sert yapılı örgü misina ile değiştireceğim,balığamı geliyorum misina açmayamı geliyorum anlamadım gitti,
    tam olmadık zamanlar da karışıyor,dün yanımdaki hollandalı turist bak şurda 2 tane büyük var 50 60cm civarı dedi,tabbi bendeniz her zamanki gibi, karışan örgü misinayı açmakla meşgul:mad: o balık %100 levrek idi buna eminim,o boylardaki levrekler çift geziyor genelde,
    bayağı dolaylı anlatmışım,anlıyacağın bir shimano parasını çöpe attım diyebilirim,tavsiye etmiyorum

nisan ayın da atçek ile ilk siftahım,remixon silk örgü misina sarılı,

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme: 27 Aralık 2010
  5. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Abicim bu durumun misinayla doğrudan ilgisi yok. İp misinada da normal misinada da oluyor.

Bunun ana nedeni makine. Sarılırken düğümlü sarılma sırasında oluşan düğümden de olmuyor.

Nedeni sadece misinanın yüzüğe tam oturmaması. Bununda birkaç nedeni olabiliyor. Şimdi sararken misina yüzüğe değilde hemen üstündeki bir noktaya telin dibine denk geliyor bir kaç metre bu şekilde sarılıyor bu sarım sırasında misina kafaya değilde daha ileri yığılıyor. Hatta kafadan taşıp kalama vidasının olduğu yere sarmaya çalışıyor. Atış anında da buradan topluca çıkan msina ince deliklerden geçerken iyice sıkışıp nefret ettiğimiz düğüm oluşuyor.

Arada mutlaka olur ama dikkat edeceğin şeyler öncelikle atış sonrası makine kafasını otomatikle değil de elinle kapatmak. kapattıktan sonra da misinayı biraz çekip yüzüğe oturduğundan emin olmak.Çekerken de arad sırada göz ucuyla bakıp müsüna züğün üstündemi kontrol etmek.
    Gündüz avlarında kolayda zifiri gece avlarında çok canımı sıkan bir durum bu.

Normalde kurşun çekerken ağırlıktan ötürü bu işlemleri yapmaya gerek olmuyor. Çünkü ağırlık misinanın yüzüğe oturmasını sağlıyor. Ama bizim rapalalar çekerken fazla ağırlık yapmadığından bu durum oluşuyor.

Yinede senin yeni makinada bu durum oluşmayabilir. Bazı marka makinalarda olmayabiliyor.

6. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Vallah Serkan kardeşim bu saydığım makinaların hepsinde misina düğümleri oluştu,mono misina da kullandım,onda böyle karışmlar olduğunu hatırlıyamıyorum,ipek misinayı tercih etmemin sebebi,daha iyi aksiyonlar çıkarabilmem ve çekeri tabbi ön plana çıkıyor,
    biraz daha sert yapılı örgü misina aldım ayrıca casper hayalet misina aldım 25 lik,2 kafaya da bu misinalar dan saracağım,casper misinayı daha önce kullanmıştım,25 liğin çekeri 14 kilo yazıyor,bunun yarısını çeksin bana yeter:)
    sağlam misina,düğüme karşı olumlu tepki veriyor,

7. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Allah nice büyük avlar nasip etsin.Hayırlı olsun.

8. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim Halil kardeş,nasip se oda olur inşallah:) sizede neşeli avlar dilerim