Atlantik Kıyısında Bir Türk; Kovası Bomboş, Gönlü Dopdolu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Zıpkıncı İbo tarafından paylaşıldı.

1. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Sagol Cagri kardesim, begendigine sevindim. :)

Balik tutamayan her avcinin ortak derdi balik yoklugu. Su yoklugu ise kabul edilecek bir sey degil. "Deniz almis basini gitmis, ben ne yapayim, nasil balik tutayim?" diye bir bahane olmaz yani. :)

Selamlar, sevgiler...

2. mbmb1739

mbmb1739 mehmet

sevgili abim 3 hafta sonraki sınav dolayısıyla hiç giremiyorum foruma bir bakayım dedim.kısa kısa okuyarak ve resimleri tek tek incelyrek birazda aceleyle geçiverdim. inan senin raporların ve yaptığın yurtdışı seyahtlerin çok çok kaliteli raporlar oluyor. hep aklımda bu yaz balık için gidiceğim yurtdışıyla ilgili nere gitsem nere gitsem diye bir düşünce var sende aydınlatıyosun beni bu konuda. çok çok teşekürler foruma sırf senin başlığını telefondan görünce girdim. buarda rapor süper ama adanın çıtırları diyebilceklerimiz 50li yaşlarda olunca düşündürücü :D tekrar teşekürler sevgiler.

3. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Merhaba Mehmet kardes,

Begenin icin tesekkurler. :)

Daha yasin cok genc gordugum kadariyla. Istedigin okulu kazanirsin insallah, sonra meslegini eline alirsin, keyfine gore baliga vakit ve nakit ayirdigin olcude seyahatler yaparsin. Daha uzun yillar var onunde nasil olsa. :)

Benim yaptigim av denemeleri, uzun yollar katedip ciddi paralar harcanarak yapilan seyler degil. Yurt disinda yasadigim icin ve boyle farkli avlak ve av yontemlerini denemek istedigim icin yapiyorum bunlari.

Balik avlamak icin Turkiye'den kalkip buralara gelmek, balik sevdalisi birisi icin cok zor olmasa da neticede biraz masrafli olur. Forumda daha tecrubeli arkadaslarimizin yurt disinda yaptiklari balik avlarinin harika raporlari var.

Mesela;

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=46734&highlight=coalfish

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=43695&highlight=coalfish

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=46605&highlight=malta

Boyle raporlari incelemek senin icin faydali olur zannedersem. Yine de merak ettigin konular varsa bana da ozelden yazip sorabilirsin. Deneyimli bir olta avcisi degilim ama zipkin avi veya yurt disi seyahatlere dair bildiklerim olcusunde yardimci olmaya calisirim.

Citir mevzuna ise hic girmeyelim istersen. :) "Citirin krali tavada kizarmis istavrittir" diyerek konuyu baglayalim. ;) :)

Sinavinda basarilar dilerim... Antep'e selamlar...

4. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Değerli dostum, açtığın konu balık avı raporundan ziyade tam bir belgesel tadında olmuş:)
    O kadar güzel resimler ve konular var ki, herbiri için ayrı değerlendirme yapmak lazım, canlı yem konusunda bende senin gibi düşünüyorum, bir kez kullandım ve aklıma geldikçe aynı vicdan azabını çekiyorum:eek:
    Gördüğüm en güzel balıksız av raporlarından birini okudum, ellerine sağlık:thumb:
    Artık balığı İstanbula geldiğinde burada birlikte tutarız dostumreeling
    Bu arada lütfen avlak yerlerini net olarak forumdan paylaşmayalım, zira haftaya orada olta atacak yer bulamayabilirsin hem bizim teknecilerde oraları ağla kapatırlar sonra ona göre:D :D :D

Selam ve sevgilerimizle hoşçakal:)

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kaldı bir hakkın.;) çok mu zalimce oldu?:p

İbocan sen sağol, hep var ol gözüm. Yine tadından yenmez güzellikteki enfes anlatımından lezzetlendik, yüreğine sağlık.:)

6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Sevgili dostum Isa, guzel sozlerin icin tesekkur ederim. :)

Balik olmayinca raporu resimle, laf kalabaligiyla susluyoruz mecburen, ne yapalim.:p Gonul ister ki rapor iki satir olsun ama koca koca baliklarin resmi olsun, reklama gerek kalmasin, mal kendini satsin. :) Kismet, bakarsin dedigin gibi bir gun Istanbul'da imza atariz oyle bir ava hep beraberce. :)

Avlak konusunda haklisin. Bizim yamyam teknecilerin gozu hic bir seyi gormez, ag atmaya aya bile giderler gerekirse, yeter ki balik varmis diye haber alsinlar. :D

Selamlar bizden kiymetli dostum. :)

Zulum senden gelecekse gelsin, basim ustune Nuri abim. :)

Begendigine sevindim agabey. Sagolasin.. :)

7. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    çok güzel bir sunum olmuş ibo ellerine sağlık:) hem deniz kıyısında bulunub o havayı solumuşsun hemde o bölge hakkında yeterli bilgiyi edinmişsin birdahaki sefere güzel balıklı bir rapor olacağı kesin ;)

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Sagolun Mustafa agabey, insallah diyelim.. :)

9. sazankara

sazankara ali

Favori Kamış:
    hangisi tutarsa o:)
    Favori Makine:
    hangisi tutarsa o:)
    En İyi Avı:
    turna 3.3 kg
    harika bir rapor onlarca balık olan raporlara değişmem umarım herşey gönlünüzce olur teşekkürler.

10. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tesekkur ederim. :) Ben de size keyifli, bereketli avlar dilerim.

11. simendifer

simendifer Sennur

İbrahim ağabey, madem maziyi mazide bırakıp önümüze bakmak gerekiyor, bence senin de artık kullanıcı adını değiştirip DISCOVERY_IBO yapman gerek. :) Bulunduğun bölgede hem balıkçılığı, hem de yeni yerleri keşfediyorsun gün geçtikçe. Bunları bize aktarım tarzının ise keyfine doyulmaz.

İtinalı bir Türkçe, aradaki monologlar, çeşit çeşit fotoğraflar, bunlarla ilgili belgesel tadında açıklamalar, hakikaten muhteşem. Daha önce de yazmıştım, insan okurken, bu hikayeler hiç bitmesin istiyor. Harika bir hafta sonunun ardınan, bir de böyle bir rapor okuyunca nasıl keyiflendim bilemezsin. Eline ve gönlüne sağlık. :)

Bu arada, avlak fotolarından sonra koyduğun ilk foto, yani iskele fotosu da beni eskiye götürdü. 1999 yılıydı, Bulgaristan'a gitmiştim (dans festivali içindi, ne güzel günlerdi. Ama Türkiye'de tam da deprem günleriydi ve 18. günümüzde deprem haberi ile apar topar geri dönmüştük.) ve Burgaz'da buna çok benzemeyen, denize daha çok uzanmış ve çok daha yüksek, köprü-iskele karışımı bir platform vardı. Oradan denize atlardık. Fotoğrafı görür görmez, sizin iskeleye çok benzemiyor olsa bile, o zamanlar geldi aklıma, beni 20'li yaşlarıma götürüverdin, teşekkür ederim. :) Yanlış fotoğrafı bulmadıysam, o platform aşağıdaki yerdi;

Gönül elbette balık tutmak ister ama biliyorum ki balık tutmak senin için olmazsa olmazlardan değil. O nedenle, ille de balıklı bir rapor görelim diyemeyeceğim sana. Hatta bu konuda yazdığın mesajlardan birinde "balık olsa da, iki cümle ile sunsak, laf kalabalığı ile reklam yapmasak, kendi kendini satsa" demişsin. Eğer öyle olacaksa, ben senin balık tutmanı istemiyorum bilesin. :) Balıksız da olsa bu raporlardan mahrum kalacaksak, kendi adıma tercihim bu yönde. :) Ama dersen ki, yok yine böyle yazarım ama iki de balıkla süslerim, o zaman en güzel balıklar senin oltana gelsin. :)

Böyle güzel raporlar olunca uzattıkça uzatıyorum, o nedenle bir an önce keseyim. Bizlere, bilmediğimiz yerlerden, bilmediğimiz hikayelerle sunduğun bu harika rapor için teşekkürler. Biliyorum ki, Allah senin gönlüne göre verecek ve bunca araştırmanın sonunda harika balıklar oltanı bulacak.

Balıklar için de, bundan sonra edineceğin her bilgi ve tecrübe için de rast gelsin İbrahim ağabey. :)

12. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Kiymetli adminim, Sennur kardesim,

Nezaketin ve ilgin icin cok tesekkur ederim. Eksik olma. :)

:D Iste bu cok hosuma gitti. :D

Balik avinda gecen o harika hafta sonunun goruntulerini gormek, heyecanini hissetmek isteriz. Bilmem anlatabiliyor muyum. ;) :)

Guzel sozlerin icin sagol, var ol. :) Evet, artik beni iyice tanimissiniz. Bu da benim icin buyuk bir mutluluk. Cok sukur ki "balik bahane, doga sahane" diyenlerden olduk zaman icinde.

Mesaj alinmistir, geregi yapilacaktir! :) Balik olsa da olmasa da bastan savma rapor zaten olmaz bizde, biliyorsun. :)

Heee iste orada biraz farkli dusunuyor olabiliriz. Insallah dedigin gibi olur, baligi da gonlume gore verir ama bir yandan da kendi kendime diyorum ki "gecmiste sise gecirdigim baliklarin ahi mi cikiyor simdi? hihi Onun icin mi elim bos donuyorum? Acaba istihkakimi genclikte zipkin ile doldurdum da artik isin cefasini cekmeye mi geldi sira?" hihi

Sizler gibi nazik, dusunceli, sorumluluk sahibi dostlarin, gercek amatorlerin arasinda olmak, onlardan birseyler ogrenmeye calismak cok guzel. Bu vesileyle, tekrardan tesekkur ediyor, selamlarimi gonderiyorum. :)

Arkadas, parca parca alinti yapip da aralara yazmak ne zor ismis yahu!!! :D

13. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Dostum,

Tadina doyulmaz isler cikariyorsun, biran seyahatname, bir an belgesel, bir an gunce...Cok zengin, cok renkli...Fotograflarinin kalitesi muhtesem, kurgun muhtesem...Sen basli basina bir yazarsin.Dilinin samimiyeti , sicakligi, espirituelligi ise sana sadece sende olabilecek bir "uslup" kazandiriyor.

Ee tabii bu cok bilmis dostunun sana elestirileri de var...

1-Kardesim ben "o sandeellerin" yakin cekimini de isterim...Hem de bir tanesi cok cok yakin olmali...;)

2-Lutfen bu amator balikciliktir, fazla yufka yureklilik kaldirmaz...:D Ne demek
    "sandeelleri canli yem olarak kullanamiyorum , bana etik gelmiyor.":D Tak igneyi sidikliginin gerisine gonder bakayim ileriye...Yapistimi bir levregin babasi gorurum o zaman etigi...Canli yem bu dostum..Baska seye benzemez, amator balikcilik onsuz olmaz..Kitabi bize bastan yazdirma..Sonra kitleyi etkilersin falan, yarin bize de "Canli yemle yakalama Abi, etik degil" oluruz...:) Nolur benim icin...Basimiza bela acma oralardan...:D

3-O cok konusan adam var ya...O cok konusmus ama hic bos konusmamis...;)
    Balikcilikta denizi okumak, saatini duzenini bilmek cok ama cok onemlidir.Muhammed Ali "musabaka ringe cikmadan cok once kazanilir" demis.Ayni sey balikcilik icin gecerlidir.Amator balikcilikta bizlerin isi gucu, ailesi, forumlarda yazacagi, avini anlatacagi dostlari oldugu icin zaman, avlak secimi cok onemlidir. O tide charti var ya.Lutfen onu al.Sadece gidecegin zaman degil butun yila bak. Tide'in yuksekligine bak.Yuksek tidelari kacirma.Balikcilik gunun ortasinda degil, ozellikle gun dogumu ve batimi merkezli yapilmasi gereken bir ugrastir.Gundogumu ve batimi zamaninin yakinlarina dusen tide zirvelerinin iki saat oncesinden iki saat sonrasina kadar cok verimli avlar yaparsin. Hele bunlari ayin hilal vaktinin 3gun oncesi ve 3 gun sonrasi arasina dusen gunlere denk getirirsen super olur. Hele bunlari sizin orda cok sert esmemek kaydiyla, guney ruzgarlarina denk getirirsen daha super olur.Hele hele firtina oncesi olursa , giri bulutlu , agir gun olursa muhtesem olur.Iste bu bilgilerin isiginda o tide charti isaretlemelisin ve o gunlere deger bicmelisin.Boyle gunleri kacirmamalisin.

Bir de senden ricam cok insanin oldugu olta kullandigi, kumluk, limanlik alanlardan uzak dur lutfen. Oralar genelde bozulmus noktalardir. Balik tutamazsin demiyorum.Ancak seni rahatsiz edecek, balikciligini bozabilecek her sey orda vardir.Ilesken vardir, gurultu vardir, isi bilmeyip baligi bozabilecek luzumsuzluklara girebilecek adamlar hep orda vardir.Balikta oralarda genel de azdir.Butun gun ugrasirsin ,guzel bir balik takarsin "aman balik burda der" sen balikla savasirken ustune olta atar mesela...Nisbeten bakir yerler bulmalisin. Google erthde simdi kolay.Ac bak kiyi seridine... Kiyiya derin yarlarin oldugu, rihtim dibinde derin su bulabilecegin yerler neresi...Nehir agizlarina yakin , dalga alan uzun plajlik yerler varmi?(mesala boyle bir yer hafiften cirpintili,kopuklu, esintili bir gunde levregi asil bulacagin yerdir)Pek cok baliga "full ground" yani kumluktan cok dibi kayalik ve yosunluk olan yerleri, yada kumluklarin boyle yerlere birlestigi yerleri ben her zaman daha tercih ederim.Bunlarin pesinde olursan az zamanda cok buyuk isler basarirsin.Benden soylemesi dostum...

Sevgiyle kal.Bu paylasimlarinin hastasiyim ve bence Turkiye'deki dergilere bunlari gondermelisin.Balik bir seydir ama hersey degildir bu iste...Bunun adi amator balikcilik.Sen bunun en guzel orneklerini cikariyorsun...:)

Sana sevgilerimi ve saygilarimi gonderiyorum.Saglicakla kal dostum...

14. melikşah

melikşah ........................

Çok güzel bir sunum olmuş:)
    Ayrıca resimlere bakınca bir şeyi farkettim her yer tertemiz sahilerrine varıncaya kadar.
    Kendi adıma şunu söyleyebilirim Ülkemizde bir çok yere gittim sahiller olsun yeşil alanlar olsun ırmaklar dereler her gittiğim yerde inanılmaz derecede çöp yığınları gördüm.
    Bir kere bile çöpün olmadığı bir yere rastlamadım.
    Tekrar tebrik ederim:)

15. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Sevgili İbo,
    Maşallah, öyle bir rapor hazırlamışsın ki rapor mu, belgesel mi, hatırat mı, gezi yazısı mı (?) desem, bilemedim. Balıksız raporun bu kadar güzelse, eminim, balıklı raporun tadından yenmez. İnşallah o da olur! Sevgiyle kal.

16. TuRKLoRD

TuRKLoRD Polat

Favori Makine:
    Banax sx 5000
    Elinize,Dilinize,Fotoğraf makinanıza sağlık ibrahim bey.Belgesel gibiydi.

17. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Sevgili Alp agabeyim,

Bir kez de buradan, bu sefer de bu konu ozelinde, ilginiz, nezaketiniz ve yardimlariniz icin tesekkur ederim. Sagolun, var olun. :)

Verdiginiz bilgi ve tavsiyeler, yaptiginiz samimi yorumlar inanin benim icin cok degerli ve hepsi de aklimda olacak, uygulamak icin firsatlari degerlendirecegim.

Sandeel canli yemin yakin plan resmini cekmek aklima gelmedi ama bir dahaki sefere sozum olsun, bu kucuk hayvanin gozbebegine kadar gosterecegim size. :) Simdilik bana ait olmayan birkac arsiv resmi ile idare edecegiz mecburen. idk

Med - cezir cizelgesi bizim balik malzemesi satan arkadaslarda varmis, alacagim, ayrica internette ve radyoda hava durumunun sonunda gunluk yuksek su saati/dakikasi veriliyor. Bu hususa ozellikle dikkat edecegim. Bundan sonra tavsiye ettiginiz sekilde, planli hareket edip dogru zamanda, dogru yerde av yapmaya calisacagim.

Nazik sozlerinizle yine beni mahcup ettiniz, eksik olmayin.

Selamlar, saygilar agabey... :)

18. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Begendiginize sevindim, sagolun. :)

Malesef oyle, ulkemizde dogal guzelliklerin kiymetini hic bilemedik, gelecekte ogrenmeye de pek niyetimiz yok gibi gorunuyor. :(

Selamlar..

19. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Hocam sagolun, :) eksik olmayin.

Insallah balikli avlarimiz da olur... kismet...

Selamlar, saygilar..

20. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tesekkur ederim, :) begendiginize sevindim.