bu satırlara,yazacak olduğum..hikayeler,anılar ve maceralar,25 senelik bir akar su balıkcısının,av yaparken yaşamış olduğu:kimi zaman komik ve heyacanlı,kimi zamanda ilginç ve düşündürücü vede bundan sonra akar su balıkcılığı yapacak kişilerinde yaşaması mümkün olabilecek olaylar ve maceraları içermektedir.önce kısa,kısa potbörü şeklinde yazayım dedim fakat yaptığım ön denemelerde,konu arın,çok yavan olduğunu ve işin heyacanının kaçtığını gördüm.yine her konuyu en ince tefarruatına kadar yazmaya karar verdim,böylelikle bu konuları okuyan meraklı dostlarım,olayın içindeymiş gibi zevkle ve aynı heyacanı duyacaklarına inanıyorum.bu konuları:yayın,sazan,sis balığı ve ilginç ama gerçek..başlıklar al tında,4 ana gurupta topladım.önce yayın maceralarından başlıyarak,hergün 1ad.yazarak sizlerle beraber olacağım. ben akar suda balık olduğunu bilmiyordum!!!,1974 de Almanyadan geldikten son ra..birgün biraderler,hadi abi seni balığa götürelim dediler.oltamı yemlediler,ace mi şansı!! o gün 2 kg.lık bir sis balığı tuttum.ogün bu gündür,her fırsatta balığa giderim.ama biraderler artık balığa gitmiyorlar!!! ilk günleri tahta bir maşa yap mıştım,yemleri onla takıyordum,şimdi ise bütün canlı yemleri elimle takabiliyorum aşıyı almıştık,sadece gündüzleri balığa gidrken,geceleride,yayın için,balığa gider olmuştum.bir gün yengeniz,balıkları kıskanarak,bütün oltalarımı sobaya atmıştı. tabii biz,o gün bu gün gitmeye devam ediyoruz. Gelinin biri,kocasını kayın babasına şikayetlenir..baba oğlun içki içmeye başladı der.kayın babası,birgün bırakır kızım der.aradan epey bir zaman geçer,gelin yine kayın babasının yanına gelerek..baba oğlun içkiyi bıraktı şimdide kumar oynuyor der.kayın baba yine,birgün bırakır kızım der.aradan yine epey bir zaman geçer gelin yine kayın babasının yanına,bu sefer yüzü gülerek gelir ve baba gözün ay dın,oğlun bütün kötü alışkanlıklarını bıraktı,artık her gün balığa gidiyor der.kayın baba bu sefer yüzünü ekşiterek..işte şimdi hapı yuttun kızım,balıktan hiç vazg eçmez,der gelinine. bundan sonraki..YAYIN-1 maceramda buluşmak üzere..oltalarınız balıksız kalma sın TOM AMCA