ben oltalarımı alırım yemlerimi alırım şezlongumu mutlaka götürürüm eşim ve kızım mutlaka yanımdadır onlarsız olmaz kesinlikle
Dayı dikkatini çekerim..%90 dedim.. Eeee sende gece mesaisinde olunca bende eşkine yataklarına tekbaşıma incir ağacı dikiyom.. de bakem şu yeni incirliğin adresini
Zizim: tabure Atto: ıslak mendil Blue marlin: ana duası(Savaşamı gidiyoz dicem olmicak) İbetay: Balığa gidiyoz pikniğe değil salam sosis istiyo.Senle balığa gidilmez Surfissing: Depoda ne varsa(fazla uzun yazamadım.) Esabi: yedek şapka,çorap,kazak Steelrock: Hava Şafaklarda-güvenliçi: Erdal Bergamadanahmet-filinta: Nefes Guvenus: radyo, fener, pil. ahmet10-kovboy: partner postacı: pense Redkid: yağmurluk Burman: tüfek Akadir77: fener Acaralper: kumanya(buda pikniğe gidiyo)Balıkçı acıkmaz
Arkadaşlar durun yahu..bunlar ana başlık ,, Mesela Yem cıkartma ekipmanında neler var yazmadım.. ====-Şunlar var====- *Kürek..(arabaya sığacak boyda kesilmiş saplı) *Sülünez şişi *Ayna(sülünüzei görmek için yapılmış kovadan bozma bişi) *Kepçe ve kepçe sapı..(sap kapalı iken 1.50metre) .....Sanki unuttuğum bişi var
İnelim.. Nerden başlayalım.. Sapanla avlanmaya başladığım dönemler...yaş 5 felan Daha öncesine ineceksek ebevenlerim de yanımda olsun ki sorayım
Savaşa giderken bu kadar tabii alınmaz...mesela atçek takımlarından birinin bırakılması olabilir.. Benim gibi 400km yola balığa giderseniz bunlar şart..Balık bu ne olacağı belli olmaz
Ahhh Ahhh..Keşke bizimde yem alacak bir yerimiz olsada yem ekipmanlarını bıraksam..Yada 24 saat kaldığım avlakta çeşme olsa suyu,lokanta olsa gıda malzemelerini bıraksam..yada balık bol olsa 1 makine kamış ile gitsem,yada suçun olmadığı bir ülke olsak silahsız gitsem..Yada evim yakın olsa ihtiyaç duyduğum malzemeyi hemen alabilsem veya avlandığım yere en yakın yerleşim 40-50 yerine 4-5 km olsa..hep olsa ama eksiklikleri kapatmam için bunlar gereken malzemeler.. Balık nesli hızla azalmakta..Balık azaldıkça biz onlara gidiyoruz ve her geçen gün yolumuz uzamakta..Sene 1990 larda 20 dakika yola gidip 1 makine kamışla saat 21 e kadar üçer beşer levrek alıp yeter deyip eve gelirken,bu günlerde 4 surf makine ve 4 surf kamışla balığa gidip ,sabahlar edip 1-2 parça levrekle dönenler şanslı yada sabırlı..Fakat inşallah yanılırım ama bu günleride arayacağımızdan korkuyorum.. 15 yıl önce her burun başında elinde dinamit sürü gözleyenler şimdi kahvelerde bu yaşadıklarını sözüm ona güzel günlerdi diyerek anlatmakta..Halbuki bu günlere sebep olduklarını bal gibi biliyorlar..Güzndüz 3-5 karagöze tamah etmeyip gecede 200-300 tane vuranlar bugün 10 balık için Bandırmadan Marmara adasına pancar motorlu tekneleriyle 7-8 saatte gitmeyi göze almakta ve gitmekte..Halbuki kökünü kurutmak yerine adaba,usule uygun olsalardı 7-8 saat yola gidip 10 tane vurmak yerine 15-20 dakika gidip 8-10 tane vuracaklardı.Dinamit atmasalardı ağlarında 8-10 levrek alıp geçmişe çene yormayacaklardı.. Bende 400 yerine 200km yola gidip bunca hırdavatı taşımak zorunda kalmasaydım..Sanırım yakında balıkçılık çok daha zor bir hobi olacak..Çünkü Balığa gitmek için yollar hep uzuyor ve normalin aksine bu yolun geri dönülmesi çok ama çok zor olan bir sonu var.. Neyse..işte bazen eski günleri özlerim..Amaç spor ,balığa giderim balık olsun yada olmasın diyemiyorum..Böyle düşünenlerede tek bir balık olmadığını bildiğiniz denize yada yek bir sazanı ...vs olmadığını bildiğiniz bir göle olta atıp saatlerce beklermisiniz diye sorayım..Umudunuzun,belki'nin olmadığı hiçbirşeyin yapılmasına ne Bünyemiz nede beynimiz müsade eder.. Hala bana katılmayanlar iğnesiz takımı atın ve bekleyin.Balık tutamayacğınız duygusunu yaşayın ve kararınız için birdaha düşünün.. Konudan biraz uzaklaştım,bir nevi geçmişin muhasebesini yaptım..Kusura bakmayın..20 yıl önce avlandığım yerde oltanıza gelenler ile şimdiki gelmeyenler geldi aklıma..