Avatarlarda ve İmza Ayarlarında Kullanılan Marka İsimleri

Konu, 'Genel Konular' kısmında diren tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Pek yakında balık için bir araba alıyorum abi..en Gazlısından:D :D
    Hendeklerde,orda burda frene basma ihtiyacı duymayacağım bi araba
    servis en son abi bunu sat kendine bi traktör al demişti..
    Arabanın altı 2 parmak yükseldi yere sürtmekten:D :D :D

2. 15 aylık olursa kabul:D :D :D
    Hatta sen söle ne istersen onu yazayımm:D :D :D

3. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Konu içinde bilgi amaçlı olmasında bir sakınca yok tabii ki ama, imza olarak yazıldığı takdirde kesinlikle maddi ya da manevi bir çıkar olabilir diye düşünüyorum. Bu hoş karşılanacak bir durum olmadığı gibi etik de bulmuyorum.

4. Kelanj

Kelanj

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7.5 kg.Sazan.
    Tarkan söylemek istediğim sadece şudur.Bu site eğer reklam amaçlı olacaksa o zaman reklama açık olsun.Yeni bir üye nasıl bir olta almalıyım derse bu marka dışında kamış şu metre,makina bu çekerli,misina bu lb.,iğne ise numaraya göre ayrılmış olmalıdır.İllaki marka vermek zorunlu değildir.Alıcı zaten av bayiine gittiği zaman kendi tercihine göre bir seçim yapacaktır.Kaldı ki bu işi av'a yeni başlayanlar sorar ve satıcı en pahalı malını satmak ister oda alıcının kararına ve bütçesine bağlıdır.Eğerki bu şekilde bilgilendirmek lazımza özelden mesaj atılabilir.Uzun zamandır yaptığım hobim,bütçem el vermiyorsa hiç bir zaman başkasının kullandığı malzemeyi bana cazip kılmamıştır.İşte ayırım burdan meydana gelmektedir.Ben olta ile avlanırken kasnak ile avlanan arkadaşları modern bir şekilde yetiştirdim.Hiç biriside acele etmeden istediği her türlü malzemeye sahip oldular.Yeri geldiği zaman ucuz markaların daha pahalı olan markalardan daha iyi iş yaptığına defalarca şahit oldum.Konumuz ucuz veya pahalı mal değil.En baştan balığı kokutursak bu iş bence hiç bir şeye değmez.

5. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Arkadaşlar,

Tüm yorumlarınızı okumaya çalıştım.

Tartışmanın doğru bir eksende sürmesi adına makine ve kamış önerileri ile profil bilgileri ile imza ayarlarında markaların yer almasınının ayrı değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunları bir arada tartışmak sapla samanı karıştırmak olacaktır bence.
    Birinde sorulan soruya yanıt verilmekte, diğerindeyse bu ürün ya da firmanın ünvanı bilinçli ya da değil, göz önünde tutulmakta. Diğer bir söylemle reklamı yapılmakta.
    Ayrıca, Erdal arkadaşımın imzadaki markadan yola çıkarak makine ya da kamış seçimini savunmasına katılamıyorum. Malzeme seçimi konusunda açılan konuları saymak mümkün değil, oradaki bilgilerden yola çıkarak seçim yapmak ya da orada bilgilerini paylaşan arkadaşlarımızla özel yazışmalar yaparak onların deneyim ve önerilerinden daha fazla yararlanmak mümkün.
    Bunun için imza ayarlarında ya da profilde marka ve firma ünvanı bulunmasını savunmak bence anlamlı değil.

6. Peki abla o zaman bu konuya genel bir çözüm bulalım;)
    Anket yapalım
    imzadan bunu kaldıralım komple
    yada yönetim bir karar alsın ona uyalım;)

7. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Anket gerektirecek bir durum yok bence ;) Küçük bir mantık yürütme doğru sonucu gösteriyor zaten :) Bu arada imza ayarlarında marka bulunduran arkadaşlarımın da art niyet güttüklerini düşünmüyorum. Gerekirse bunu daha detaylı da görüşebiliriz :)

8. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Ego tatmini konusu psikolojik bir olay. Bu konu beni aşar:)

Aslında burada tüm olay bakış açısı gibi geliyor bana. Yani 8.000 kişi gibi yoğun üye sayısına sahip bir paylaşım sitesinde, ego tatmininden tutunda, işi reklama dökecek kişiler olduğu düşünülebilir. Ancak biz burada bilgi edinmek ve bilgilerimizi paylaşmak için bulunuyorsak olaya reklam yapılıyor gözü ile bakmak yerine paylaşım yapılıyor gözü ile bakarsak inanıyorum ki karşımıza çıkan sonuçlar farklı olacaktır.
    Yani dediğim gibi bu tür olaylara nereden bakar ve neresinden yaklaşırsak o şekilde görürüz. Ve baktığımız şekli ile yorumlama şansına sahip oluruz. Ben şahsen rahatsız olmam aksine memnun olurum.
    Burada örneğin D.A.M yada Alba nın yada x x x her hangi bir firmanın reklamını yapmak isteyecek yada bu reklamdan çıkar sağlamayı düşünecek her hangi bir arkadaşım olduğunu, ve bu reklamlara ihtiyacı olan birileri olduğunu sanmıyorum. Yada herhangi birinin avatar resminin altında D.A.M ismi yada Daiwa ismi yazılı diye kimse gidip bu markaları lap diye almaz. Eğer herhangi bir malzeme alacaksa inanıyorum ki yine bir konu açarak yada o kişinin özeline giderek önerilerini değerlendirir. Ve ona göre hareket eder.

9. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Elbette.1mza bölümüne yazmak bu sonucu dourabilir.Amatör ruha ayk1r1d1r.Ama bahsedilen marka kaliteliyse bu bilgi amaçli görülebilir.Yok gercekten s1radan bir ürün ama imzada kullanilmissa bunda artniyet arar1m arkadas:mad:

10. --COCHISE--

--COCHISE-- Serdar

Favori Kamış:
    Eurostar TraverseX ve Captain Camelon 1500
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500
    En İyi Avı:
    orta boy çipura, kefal, turna, vs vs
    sanırsam bu mesele haddinden fazla abartılmış...bana kalırsa bu tip marka bilgileri reklamdan daha çok bilgilendirmeye yarıyor.. en azından benim için öyle.. kimde ne makine var, ağırlıklı olarak kim ne kullanıyor.. bunlar bence önemli bilgiler.. dükkana gittiğin zaman bir kulak dolgunluğu olması bile faydalıdır...ha biz görmedik mi: sen havalı makine ile poz yaparken amcam gelir oradan kasnaktan salıverir misinayı, alır balığın kralını.. :) .. sonuçta bu işin bilgi-deneyim-şans üçlüsünden ibaret olduğunu herkes bilir.. ama iyi makine de adama keyif verir..hiç balık yakalamasan bile at-çek ızdıraptan çok antrenman gibi gelir..ben şahsen oltayı kıyıda bırakıp kenarda muhabbet etmeyi hiç beceremedim..başında beklemektir bence "balık tutmak"..başında beklediğin şeyin de kalitesini ya da kalitesizliğini merak eder insan.."adama bak 5 milyonluk olta ile ne balık tutuyor" diyebilmek bile iyidir...
    fazla takılmamak lazım bu meselelere..
    ben bu kadar ciddiye alınmasına takıldım sadece.. :) biraz fazla yasakçı bir zihniyet.. ayıp olmadığı sürece isteyen istediği şeyi yazsın kardeşim... şimdi orada x marka yazıyor diye gidip ona mı koşturacağız hepimiz.. tam tersine, tıpkı bilgisayar parçalarında olduğu gibi ben bu sitede açık seçik marka vere vere karşılaştırma beklerim, bilen kişilerin "şu çok pahalı, değmez", "bu ucuz ama çok iş görür" demesini beklerim..

11. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    O zaman ben de şirketin web adresini yazayım ;) Zıpkıncı arkadaşlar faydalanır belki de ;):)

12. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Sabahtan beri takip ediyorum konuyu bir yorumda ben yapmak istedim ve kendi kişisel görüşümdür bu Bugüne kadar binlerce mesaj attım fakat sizler bu konuyu açana kadar ben imza ayarlarında marka yazdığını hiç farketmedim yada dikkat etmedim sebebide şu olabilir zaten orada yazan markalar bilinmekte olduğundan dikkatimi vermemiş olabilirim ve orada yazdı diye gidip alacağımda yok öyle bir ihtiyacım olduğunda ya çok güvendiğim bir arkadaşıma danışırım yada satıcıya gider beğenerek alırım ve bugüne kadarda hep öyle yaptım imza ayarlarına bakıpta mal almam dükkana gittiğimde zaten hepsinin reklamı boy boy var kafa karıştırmaktan öteye gitmiyorlar sonuç olarak imza ayarlarında marka var veya yok bana göre önemlide değil yeri gelir 30 ytl lik takım alırım yeri gelir 350 ytl o kişinin alım gücüne bakar burada boy boy reklam verseler bile ben bildiğimi alırım yada arkadaşlarımın tavsiye ettiğini bu yüzden marka olayına bu kadar önem vermek ve tartışmak ne derecede doğrudur onun kararını arkadaşlarıma bırakıyorum.
    Ama şuna karşıyım bu işten ekmek yiyen birisi bunun reklamını yapmak için imza ayarlarında bunu belirtiyorsa o yanlıştır ve kesinlikle olmamalıdır ama amatör balıkçı arkadaşımız avda kullandığı markayı yazıyorsa bu onun heyecanıdır malzemesini yazmış diye reklam amacı taşıdığına ben inanmam.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.