Avın ALA'sıyla yaptığımız sezon açılışımız. Tuggin, Zucchero, Erdemutuk, Stanlyy :))

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında stanlyy tarafından paylaşıldı.

1. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Uzun bir süreden sonra tüm forum sakinlerine tekrar merhaba... :)

Geçirdiğim kısa, ama benim açımdan çok uzun askerlik dönemi nedeni ile ben, :) bir türlü denk getiremeyip, türlü sebeplerle toplanamayan ekibimizin diğer üyeleri ile kış boyunca maalesef avlarımıza ve raporlarımıza ara vermiştik... :) :)

Ankara'ya dönmeden başladığımız organizasyon konuşmaları sonucunda geçen hafta güzel bir avla açılış yapmak kararındaydık, burada günah çıkarmak gibi olacak ama yola çıkacağımız gece uyuya kalan BEN, yüzünden geçen hafta ki avımız maalesef iptal olmuştu... :)

Bu hafta içi hem işimizi sağlama almak, hem de hasret giderip sohbet etmek adına hafta içi bir akşam toplanarak güzel bir yemek eşliğinde muhabbet boyunca nerelere gidip ne tutsak diye düşünüp durduk.

Turnanın Ankara'ya geldiğimden beri Armağan abi ile bütün avlakları yoklamamıza rağmen maalesef ümit kesecek duruma düştüğünü üzülerek gördüğümüz için amacımız farklı bir türdü.

Sohbet boyunca Tuğgin abinin kasnaya gidelim ısrarları sonucunda amacımız bu hafta güzel bir kasna avı yapmaktı, hava durumlarını incelediğimizde Ankara ve çevre illerin hafta sonu alacağı yoğun yağmur kasna avımızı da iptal ettirdi.

Cumartesi günü Armağan abi ile yine bir merayı araştırırken tanıştığımız arkadaş sayesinde yakın şehirlerdeki gibi talan edilmemiş, çok uzak ama güzel bir alabalık merası öğrendik.
    Akşam apar topar bir yandan av bayii kapanmadan alabalık yemi ve eksik meppsleri tamamlama çabalarımız, bir yandan da Tuğgin ve Bora abiyi katlanacağımız uzun yola ikna etmek için yaptığımız telefon görüşmeleri sonucunda sözleşerek gece yola çıkmaya karar verdik. :)

Gecenin erken saatlerinde malzemeler hazırlandı ve ortasında her zaman ki buluşma yerinde toplanarak yola çıktık.

Bora abinin her zaman ki aldığı güzel poğaçalar ve sohbet eşliğinde giderken heyecandan nasıl geçtiğini anlamadığımız ancak dönerken bitmek bilmeyen yolculuğumuzun sonunda sabah biraz geçte olsa bilmediğimiz meramıza varmıştık... :)

Yerimizi belirledikten sonra ilk olarak spin çalışmaya karar verdik, ilk başta heyecan yaratan ve randıman veren spin avımız saatler ilerledikçe yavaşladığı için şamandıralar çantalardan çıktı ve herkes birer tane yemli oltasını suyla buluşturdu.

Bora abi çalıştığımız alanları av boyunca periyodik olarak yemledi ve bir kaç saat sonra tuttuğumuz balıkların ağızlarında ki yemleri gördükçe bu uygulamanın alabalık avında ki etkisini de hepimiz görmüş olduk.

Maalesef diyorum ki yemli takımımda sadece bana huzur vermeyen kadifeler dışında Bora abi'nin ki başta olmak üzere şamadıralı takımlardan belirli bir süre çok güzel verim aldık. :)

Yemli takımıma vuran ve hiç birimizin daha önce görmediği kısacık boylu, enine çok gelişmiş enteresan bir alabalığın resmini de bilinmeyen türlerin sorulduğu farklı bir konuda paylaşacağım. :confused: :confused:

Oltamıza gelen bütün kadifeleri günün amacı Alabalık olduğu için suya iade ettik.
    Her ne kadar Ankara'dan yağmur yemeyelim diye uzaklaşmış olsak ta, saatlerce uzaklıkta ki ve farklı iklimdeki avlağımızda da gün içinde 4 farklı mevsimi ayrı ayrı yaşadık. Bazı saatlerde sıcaktan kıpkırmızı olduk, yeri geldi soğuktan donduk, bir kaç saat yoğun yağmur eşliğinde avlandık.

Günün açık olduğu bir zamanda her zaman ki sacımızı çıkararak sotemizi hazırladık ve yedik, bulduğumuz büyük bir ağıda yakarak imha ettik... :D :D
    Yemekten sonra şamandıraların yavaşlaması spin takımları yeniden çıkartmamızı sağladı ve bingo. :)

Yağmur ve ondan sonra takımlar ve balıklar hiç durmadı. Arada tek tük yemli takımlarla almış olsak ta Armağan abinin bana hediye ettiği başta olmak üzere, :) Mepps'ler çok güzel iş çıkardı.

Güneş ışıklarını çekene kadar devam eden avımızda en son giderken zorla ayrıldığım meramızda, Tuğgin abiye bu kadar yol gelmemize deydi bir günde Ordu'ya kırmızı benekli avlamaya gidelim mi? diye yalvardığımı hatırlıyorum.. :D :D
    Sona gelirsek ara verdiğim süre boyunca gerek forumdan, gerekse telefonla görüştüğüm abilerimle mazimiz çok uzun olmasa da beraber avlanmayı, sohbetimizin yarattığı özlemimi güzel bir organizasyonla gidermiş bulunduk.

Unuttuğum düğümler hatırlandı, malzeme piyasası, modeller hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu ve en önemlisi yeni projeler çizildi... :) :)

Bu sene için enerjimiz, moralimiz ve livarımız dolmuş bir şekilde alıkoyduğumuz 26 Gökküşağı alabalığı ile avımızı sonlandırdık... :)

Rapor biraz uzun oldu ama bu kadar güzel bir gün gerçekten daha kısa anlatılamazdı...
    Aşağıda güne ait resimleri paylaşıyorum... :) :)

Zaman ayırıp, okuyan herkese şimdiden teşekkürler, sağlıcakla kalın... :) :)

2. angler06

angler06 Ümit

İlk tebrik benden gelsin,
    Hepinizi tebrik eder, hep böyle verimli avlar ve güzel günler geçirmenizi dilerim.

3. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Fatih, Armağan, Tuğgin hepinize ayrı ayrı teşekkürler... Sayenizde mükemmel bir gün geçirdim.

Yağmur, rüzgar, balık, aksiyon, mücadele, Fatih'in meşhur saç tavası... Hepsi çok güzeldi.

Meppse atlayan iri bir alabalık ve sonrasındaki mücadele, sudan dışarı atlaması...Hala o heyecan üzerimde...

4. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Vay maşallah fatih :) Çok güzel av olmuş. Hem keyifli hem bereketli. Tebrik ederim ve kareler içinde teşekkür :)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Fatih, çok güzel bir organizasyon olmuş. :D
    Bu arada hoşgeldin. :)

Yem olarak ne kullandınız gökala da merak ettim. :)

Demek bazen yeme, bazen kaşığa meylediyor. :)

Nice güzel organizasyonlar dilerim.

Ordu'daki kırmızı benekli avınızı da merakla bekliyorum. :)

6. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Bora, Fatih ve Tuğgin abi güzel muhabbetiniz, harika avımız ve kalıcı dostluğunuzdan dolayı teşekkür ediyorum. Daha güzel avlarda buluşmak üzere. Sanki çok uzun bir süre sonra buluşacakmışız gibi oldu, şöyle diyelim 2 hafta sonra buluşmak üzere. Yok bu da uzun oldu ya. Şöyle olsun, Fatih akşam hava kararmadan bir yere gidip 2 olta sallayalım birader:) Bu arada Fatihin tuttuğu mutant alabalık kime denk geldi, hanginizin torbasından çıktı merak ediyorum:)

7. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu arada Ferda Abi'ye dükkanı kapatmayıp geç saate kadar beni bekleyip bizi yemsiz göndermediği, hava tahminin birebir tuttuğu, verdiği taktikler ve yağmurluk konusundaki lojistik desteği için teşekkür ediyorum (Abi bu arada bana verdiğin şu fosforlu turuncu meppsi tek geçiyorum, haberin olsun).

8. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Armağan hibrid ala benim kısmetimmiş :D Akşam hanım görünce "bu ne yaa!" diyince patlattım kahkahayı.... :)

9. balıkçı44

balıkçı44 erkan

En İyi Avı:
    sazan 8 kg alabalık 3.50 kg
    çok güzel br gün gecirmişsiniz avlarınız daim olsun çok güzel alalar.

10. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

Sevgili Armagan ,Bora,Fatih

ilk defa katıldıgım gökala avında bereketli gecen saatlerle iyibir av oldu.Bora nın ala avı teknikleri ,avlagı yemlemesi avın randımanını oldukca etkiledi .
    Yine Fatihin sac kavurması ileride muhtemelen olmassa olmaz haline gelecek .enfesdi:) Av sırasında Armaga nın yemlisindeki alanın su üstü aksyonları
    süperdi.tek sıkıntı yolun uzunlugu avlagın engebeli olması .bu arada eşya taşımacılıgınızda beni erkete bırakarak kıyak gectiginiz unutmuycam ,

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, bir başka macerada buluşmak üzere
    Not .arayı uzatmayın daha sırada bir sürü proje var :)

11. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tebrikler sevgili Fatih.İmrenilecek bir av günü yaşamışsınız.

Bu arada ogarip görünümlü gökala için söyleyebileceğim şey arada böylelerinin görüldüğüdür.Benbir melezlenme ihtimalinihiçdüşünmüyorum.Parzirt yada genetik bir durumolduğunu sanırım.

Tüm ekibede selamlar,devamını diler,im

Sevgiler

12. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    tebrikler... çok gzl görüntüler... hep istemişimdir böyle bir av, ama maalesef mümkün değil bizim buralarda...

13. havagazi askeri

havagazi askeri Soner Pehlivan

En İyi Avı:
    Sazan 9.3 kg, Turna 3.5 kg, Yayın 15.4 kg
    Süper bir org. ve av.. Maşallah diyelim..

14. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

15. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

16. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Bütün ekibe tebrikler güzel av olmuş :) Oltanızdan balık eksik olmasın .

17. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bora içinden ne çıktı:)
    Merak ettim:)

18. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Armağan,
    Hanımın tepkisinden o balığın bize düştüğünü tahmin ediyorum ve gördüğüm kadarıyla sofraya hiç gelmedi. Dolayısıyla akıbeti hakkında şüphelerim var :D

19. kittkurdu

kittkurdu Murat

Favori Kamış:
    Ryobi Fuji 2,95
    Favori Makine:
    Abu Garcia Orra 4000
    En İyi Avı:
    4,55kg Sazan
    Tebrikler Fatih kardeş. Süper bir gün geçirmişsiniz ve raporunda süper.

20. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Teşekkürler Ümit bey, daha iyileri oltanızdan eksik olmasın...