Avlağım ve Avlarım

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında isko74 tarafından paylaşıldı.

1. isko74

isko74 İSA

Favori Kamış:
    Discovery 2.10 m
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    26 cm Kasna
    Bir hafta gibi bir sürede iyice kaptırdım kendimi bu atçek işine. Forum dostlarımız, değerli ustalarımız gerçekten bu işi sevdirdiler. Şimdi öncelikle avlağımla ilgili resimler sunacağım. Umarım beğenirsiniz. Ayrıca avlağımın durumuna göre ustalarımızın sahte ve kaşık önerileri titizlikle not edilecektir :)

Uploaded with ImageShack.us

Biraz daha avlak fotoğrları ile devam edeim

ilk kez resim yükleyeceğim için fotograflarımın görünüp görünmediğini kontrol için burada ara veriyorum. Yükleyebilmiş isem ilk avlarımın resimleri geliyor :)

2. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    yüklenmiş hocam gerçekten güzel bir dereymiş :)

3. isko74

isko74 İSA

Favori Kamış:
    Discovery 2.10 m
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    26 cm Kasna
    evet resimler sorunsuz yüklendi şimdi devam edelim. Öncelikle livarım olmadıgı için yakaldıgım küçük balıkları koymak için yaptıgım küçük gölcüğü göstereyim.

Şimdi de o ufaklıklardan birisini salıverme anım. Net cekemedim elimden kaçmak için sabırszılanıyordu. Bundan önceki iki salıvermede malesef fotograftan önce elimden fırladılar en neti bu oldu :)

Avlar mı nerde dediniz? (Kaşığım da yanında; bu avımın boyu 25 cm

Diğer avlarımı toplu çekmek istedim :)

Bu avların akıbetini merak eden var mı ?

Bu fotograflar ilk avıma aitti. Bu sabah (ilkkez sabah gittim) yine gittiğim. Bir çekirge söylemiştim arkadaşa. Satıcı vermek istememiş. Bu sahte burada iş yapmaz diye. Arakdas beni aradı telde. Durumu anlattı bana. Olsun sen al dedim. Hatta para alamamış zaten iş yapmayacak diye :) Sabah ilk 10 atışımda iki balık aldım ama akabinde agaca takarak kaybettim cekirgemi. Sonra kaşıkla bir tane daha yakalayarak eve döndüm..

4. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    Tebrik ederim hocam :) Yaptığınız gölcük çok güzel olmuş.
    3.ve 4. sıradaki iki balık dişi gibi görünüyor. Karınları biraz şiş yumurta mı var acaba? Yoksa basık mı büyümüşler?

Sahte böcek ile yakalamaya devam etmenizi tavsiye ederim. Bir de onun raporlarını bekliyoruz sizden :)

5. isko74

isko74 İSA

Favori Kamış:
    Discovery 2.10 m
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    26 cm Kasna
    1. numarada değil ama iki numarada yumurta cıktı. Ben de böcük kullanmaya devam etmek istiyorum ama böcük teminetmek de kolay değil buralarda. senin kullandıgın hangi böcükler var link yazarmısın..

6. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    tavsiye edeceklerim ve bir kaçını kullandım ama avlakta taşa taktığım için şuanda elimde olmayan bir kaç sahte ;

http://www.avmarketi.com/asp/product/8879/SURECATCH-SH48S-SUNI-BALIK
    http://www.avmarketi.com/asp/product/3251/STRIKE-PRO-EG-097A-4-5CM
    http://www.avmarketi.com/asp/product/6136/RIVER2SEA-CICADA-POP-55
    http://www.avmarketi.com/asp/product/5210/RIVER2SEA-DRAGON-FLY-POP70
    http://www.avmarketi.com/asp/product/6135/RIVER2SEA-BEEEE-CNK-40-ARI

7. isko74

isko74 İSA

Favori Kamış:
    Discovery 2.10 m
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    26 cm Kasna
    Aslında kaşık daha fazla takılıyor taşlara. Sahteler genelde su üzerine daha yakın geliyorlar. Ben karşı kıyı dallarına taktıgımda kaybediyorum yemlerimi. Yoksa tasa takıldıgında girip dereye alıyorum. Bugün çekirgem ikinci balıgımı yakaladıktan sonra ağaca takılmıstı. Koptu ve düşmedi bende agacta kaldı dye kaşık kullandım. Uzun süre kaşığa balık alamayınca çekirgeyi bulmaya karar verdim :) Karşı kıyıya gidip ağacın dalını hzılıca salladım. Tam ümidimi kesmiş dönerken yine bir salladım ki suya şıpp diye bişi düştü. Çekirgemialdım yeiden denedim. 3 beş kez attım ama vuran olmadı. (tabi suya girdiğim için balıklar ürkmüş olabilirdi) Sonra tekrar aynı dala attım :( hızlıca çektim gelir belki diye. Çekirgemin gagası geldi sadece :( neden para almadıgı belli oldu satıcının :) Eray beyin bahsettiği çekirge ve arıdan almak istiyorum. Sanırım sahte böcükler kaşıktan daha zevkli. Yalnız sahte balıkla hiç yakalayamadım. Bu surecatch balık mı kurt mu? Sen hangilerini kullandın bunlardan. bide geçen bir konuda denk gelmiştim aile goby gibi bişi vardı. Sen onu denedin mi? ısrarla tavsiye ediliyordu. Mepps marka kaşık hiç kullanmadım acaba gerçekten diğerlerinden daha kaliteli mi, avlarımda bu farklılığı hisseder miyim? Bu arada halen bu taraflarda bir atçekçi arkadas bulup beraber avlanma fırsatı elde edemedim. Mustafa bu arada cepten aradımseni ama sanırım sessizdesin :)

8. alphinist-fisherman

alphinist-fisherman Basri

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    Albastar
    En İyi Avı:
    Yayın balığı,8kg
    İsa kardeş iyiki bu fotoğrafları eklemişsin.Müthiş güzel bir doğa çok güzel bir dere çok güzel kasnalar daha ne olsunki.
    Tabi tavadakilere de diyecek yok nar gibi kızarmışlar afiyet olsun..Hani bir atasözü vardır ''Komşuda pişer bizede düşer'' ben bunu çağımızın koşullarına uyarlıyarak yeniden yazıyorum.''Ülkemizin herhangi bir köşesindeki balıkçı dostumuzun evinde pişer görüntüsü bizede düşer'':D :D :D

9. isko74

isko74 İSA

Favori Kamış:
    Discovery 2.10 m
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    26 cm Kasna
    eyvallah.. hislerime tercüman olmussunuz. İnternetin bu güzelliğini yaşıyoruz da bir de reel olarak ustalarımızla, balıkçı dostlarımızla avlanabilsem daa büyük keyif alacağım. Bartınlı balıkçı arkadaşlar sesimi duyuyorlarsa bu acemi balıkçıya ses versinler :) Bu arada yarım saate kadar tekrar avlağıma döneceğim. Sahte böcüğüm takıldığı için kaşık kullanacağım. Kaşık sahteden daha yorucu oluyor. Ama ben avlağımın diğer gölcüklerini yoklamayı düşünüyorum. Muhtemelen boş da dönebilirm ama bu şimdikine bir keşif avı da denilebilir.. Silver zemin kırmıız benek 1 numara kaşık deneyeceğim. (zaten fazla alternatifim de yok:)

10. sagarmata

sagarmata hakan

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA BX TELESPIN 2,70 MH
    Favori Makine:
    SHIMANO SEIDO 4000S RF MAKİNE
    http://www.avmarketi.com/asp/product/3251/STRIKE-PRO-EG-097A-4-5CM

bu urunu mutlaka al baska bırseye ıhtıyacın olmaz almadıgı kasna kalmadı boluda :) en guzel ve en nadıde parcam cılgın kurbaga :) turkıyede 2 çeşidini bulabıldım yurtdısı arastırıyom sımdı, meps gıbı dıpten gelmez takılma ıhtımalı yok suda asılı kalma ozellıgı var ve aksıyonu cok guzel tavsıye ederım,,hazıran 15 ınden sonra av yasagı kalkıyo burada ozledım kasna avlamayı bende guzel resımler

11. haliloz95

haliloz95 Halil Özkan

Favori Kamış:
    oscar saılor 3.90
    Favori Makine:
    okuma safina sna 65
  12. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    Mepps gerçekten daha kaliteli. Ağaca takma olayına sinir oluyorum bir sürü sahtem gitti :) :rolleyes: Aile goby ben piyasada bulamadım 20tl civarında. Gerçekten iyiymiş Vedat usta demişti. Abi telefon sessizdeydi bir de havuza gitcektim ona acele ediyordum.

13. sagarmata

sagarmata hakan

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA BX TELESPIN 2,70 MH
    Favori Makine:
    SHIMANO SEIDO 4000S RF MAKİNE
    turna ıcın olmaz o sahte, daha deısık urunler var turna ıcın

14. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    tebrik ederim

15. isko74

isko74 İSA

Favori Kamış:
    Discovery 2.10 m
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    26 cm Kasna
    renk öneriniz de varmı? Bu sabah kaybettiğim çekirgem siyah kahverengi tonlardaydı. Bolu da gölde avlanıyorsunuz sanırım. Ben akarsuda avlandıgım için yasak dönem yok. Ayrıca bugün iki tırıvırıcı kamış ucuna taktıkları tırıvırılarla küçüğüne büyügüne bakmadan avlağımı talan ediyorlardı. :(

16. isko74

isko74 İSA

Favori Kamış:
    Discovery 2.10 m
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    26 cm Kasna
    Avlak Resimlerim

Bugün öğleden sonra keşif amaçlı avlağımı dolaşmaya çıktım. 5 km kadar yürüdüm. Yer yer birkaç resim çektim onları sizinle paylaşmak istiyorum. resimler için şu resimde şununla kasna avlayabilirsin diyebilirsiniz Resimleri avlaktan ziyade doğal güzellikleir için paylaşıyorum. işte ilk resim Uploaded with ImageShack.us [​IMG] Uploaded with ImageShack.us derince bir göl [​IMG] Uploaded with ImageShack.us [​IMG] Bu böyle uzun oluyor hem çok yer kaplayacak en iyisi küçültüp toplu ekliyeyim sanırım böyle: Uploaded with ImageShack.us [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

17. eray ersoy

eray ersoy eray

Favori Kamış:
    bass pro m8
    Favori Makine:
    shimano stradic
    En İyi Avı:
    deniz levreği 2,5 kg
    Ne kadar güzel bir yer burası. Fevkalade. yürüyerek avlanmalısın doğanın tadını çıkarırsın. Orda mutlaka sahte böcekle avlan.
    Zaten kaç aydır gidemiyorum iştahım kabardı. :) Mağazayı kapatıp gelecem şimdi oraya. Bu hafta da seçim var. :( Neyse kısmet.
    Süper bir avlak suyun az olması önemli değil. ummadığın yerden neler çıkar. daha bakir yerlere git orda tırıvırıcı katiller olmaz.
    çin çekirgeleri var ucuz ama gagası çıkar onların genelde.
    Hadi rastgelsin sana

18. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

Bu derede sadece kasna olduğunu sanmıyorum şiraz da vardır fakat onu mepss
    veya sahtelerle yakalayamassın yemi ayrıdır bölgeye göre ismi başka olabilir rastgele.

19. isko74

isko74 İSA

Favori Kamış:
    Discovery 2.10 m
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    26 cm Kasna
    Eray Bey muhakkak beklerim. Evet önümüz seçim. Bende görevliyim. O dediğiniz çekirgelerden aldırtmıstım bir arkadasa dediğiniz gibi ilk dala takılmasında gagası koptu kaybettim. Ama 5 10 dk da iki kasna çıkardı. Kesinlikle böcük kaşıktan daha zevkli benm avlağımda. Eğer buralara gelebilirseniz başka bir yer daha var trofe yakalayabileceğinz. Siz ciddi olarak düşünün bu ziyareti. Suanda böcüğüm yok. sizin ve arkadasların önerileri doğrultusunda netten alacağım ama genelde farklı farklı sitelerde. Her siteye ayrı kargo ücreti de ödemek istemiyorum. Halen karar veremedim. Neyse bakalım, ben de zaten ilk öğrenme hırsıyla bir haftada epey yoruldum hergün gide gile. bikaç gün dinlenmeyi düşünüyorum. belki bu sürede böcük sipariş ederim:)

20. eray ersoy

eray ersoy eray

Favori Kamış:
    bass pro m8
    Favori Makine:
    shimano stradic
    En İyi Avı:
    deniz levreği 2,5 kg
    Teşekkür ederim isa kardeş. Çok yoğunum inan her hafta soğanlıya gidecem diye niyetleniyorum bir türlü gidemiyorum. Fırsat bulur bulmaz soğanlıya gidecem. işlerden dolayı bu sene bi daha da zor giderim. Bende hastalık bu balık işi. eğer imkan bulursan soğanlıya gitmeni öneririm kasna için rüya gibi bir yer. Bir iki hafta içinde raporu yayınlarım inşallah istersen özelden adresini veririm soğanlının sana