Öncelikle herkese rastgele. sizlere 1 yıllık tecrübeme dayanarak bir yem sırrı vereceğim bölgedeki yayın,turna,kasna,yılan balığı,su yılanları,yengeçler,ıstakozlar,kerevitler,etçil salyangozlar, ve tatlısu kaplumbağalarını dahi çekecek. garip gelsede harika bi taktik verceğim. Öncelikle balıklardan başkası işinize yaramaz Fakat gelen canlıları yemeye gelen balıklar ve onları yemeye gelen balıkları düşünün. Tarif: 1- yarım litrelik pet şişe bulun. 2- içine 1 avuç mısır atın. 3- bir avuç da buğday. 4- biraz tavuk ciğeri 5- Zargana balığı ( kuyruklarından ) 6- 1 dilim ekmek 7- 3 paket vanilya 8- 1 avuç mısır unu 9- patates parçaları 10- peynir parçaları (Kokusu felç edebilir !!!) 11- Makarna 1 avuç 12- hazır satılan parçalanmış pakette işkembe ( tamamını koyun ) 13- sonra şişede iyice çalkalayın 15 dk civarı 14- suyun rengi kahverengi kızıl çamura benzer. öyleyse işe yarar. 15- bunu avlak bölgesinde burnunuzu uzak tutup kapağı açın ve ileriye savurun. bölgede balık varsa emin olun balıkları oraya toplar. biraz masraflı olabilir. fakat %100 ihtimal veriyorum ki malzemeler tamsa o berbat kokuya nedense balıklar geliyor... Rastgele...
Mehmet, bu tarif deniz için mi, tatlısu için mi? Yoksa ikisi için mi? Tarifteki bazı kokular etçil, bazıları otcul balıkları cezbedecek cinsten. Hedef balığa göre masraf kısılabilir bence...
yarım litrelik şişeye onca avuç kuru gıda(dört avuç),ciğer,işkembe,balık,patates,peynir nasıl sığacak,o kadar kuru madde tıkılmış şişeyi bir ay çalkalasan neye yarayacak be gülüm akıl var mantık var,pide var cantık var hani dışarda mikserden geçir falan desen neysede,bu tarifi nasıl uyguladın merak ettim doğrusu
Night fisher bey Yemler robottan geçirilince tüm özelliğini kaybediyor. onlar da sığıyor açıkçası birde şişenin kirlenmesi ile ilgili ya bir ip bağlayıp atacaksınız. yada direk atacaksınız su derinse uzağa atacaksanız ip sığ yakından atacaksanız ipsiz de uygulanabilir. işinniz bittiğinde toplarsınız bu arada unutmadan söyliyim peet şişeyi tıka basa dolsurun. içinde hava kalmasın avlakta pet şişeyi heryerinden delin ve kapağını açıp atın.
Fatih abiye katılıyorum o kadar malzemenin hakkı 5 litrelik pet şişe bence ve tarif can sıkıntısından bulunmuş gibi geldi bana, yani herhangi biri eksik olsa ne olur mesela ? En çok dikkatimi çekenlerden biri zargana ( bide kuyruklarından ) bu olmasa olmazmı şimdi yoksa rastgele bulunmuş (uydurulmuş) bir tarifmi Mutlaka işe yarar ama bana biraz abartı gibi geldi.En kötü ihtimal tavuk ciğeri, mısır, un, vanilyada yeter gibi geliyor
Atilla bey mesela zargana kuyruğu turnada iş yapar. Vanilyalar hemen dağılmaması için iş yapar. ben tek balığı endeksleseydim. dediğiniz gibi yapardım. öyle de olur. fakat bölgede bulunan balıklara göre ayarlarsanız sonuç alırsınız.
14- suyun rengi kahverengi kızıl çamura benzer. öyleyse işe yarar. Hangi su ? Hiç sıvı bişi koymadık ki?