Sevgili arkadaşlar, Aşağıdaki tabloda hem iç sularımız hemde denizlerimizde avlanması bütünüyle yasak (koruma altında) olan balıklar bulunmaktadır. Lütfen aşağıdaki çizelgede yer alan balıklar hakkında genel bilgilerin dışında, avlanma yöntemlerinin anlatılmasını, paylaşımını yapmayınız. Yine bu balıklar hakkında gönderilen avlanma yöntemleri içeren mesajlar/konular, avlanmaya teşvik edici bir nitelik taşıdığından genel bilgilerin haricinde olan bölümler düzenlenecek yada mesaj uygun görülmediği takdirde yöneticiler tarafından silinecektir. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler. Denizlerimiz ve İç Sularımızda Avlanması Bütünüyle Yasak Olan Türler: Detaylı bilgi için: http://www.balikavi.net/dokuman/sirkuler.php#bolum4 adresinden Madde 10.- Çizelge-7'deki Avlanması Yasak Olan Türler bölümüne bakabilirsiniz. Bereketli avlar dilerim.
bern anlaşması beni de çok şaşırtan bir belge arkadaşlar ilginize sunuyorum. CONVENTION ON THE CONSERVATION OF EUROPEAN WILDLIFE AND NATURAL HABITATS CONVENTION ON THE CONSERVATION OF EUROPEAN WILDLIFE AND NATURAL HABITATS bern 1979 SILURIFORMES Siluridae Siluris aristotelis Siluris glanis altında bizimde imzamız olan bir anlaşma yayın türü tüm avrupada koruma altına alınmış!!!!!!!!!!!!!!!!!! hemde 1979 yılında anlaşmanın tam metni bu sitede var http://www.bilgehansarp.net/fishing/BERN CONVENTION.htm bu belge hilafında bizde hala yayın avı serbest altını imzalıyoruz..sonrada ülkede avını serbest bırakıyoruz ilginç değilmi
avlamayalım desek kaç kişi uyacak buna bılmem iznikte bakanlar yayın yemege gidiyolar iznikte koruma altına yasaklanmıs olmasına ragmen
Evet bende iznikte yayın yedim ama yasak zamanda değil sizde yasak zamanda yemezseniz ihtiyaç duyulmuyor diye az tutulabilir..
yukrıda yazılı olan yasaklar 36/2 sirküler, yani geçen senenin yasakları, zaten msj, tarihi de eski, yanılgı olmasın, http://www.balikavi.net/dokuman/sirkuler372.php#bolum3 yeni yasaklar burada, uyulması dileğiyle
yasak yasaktir...delinmekle yasak bozulmaz demeyelim,cünki biz sadece kendimizi bozuyoruz,kendi dogamizi ve tabiatimizin güzelliklerini...yani yok oluyor tabiatimiz arkadaslar....yokken neyi tutariz acaba? sonra deriz ki...gittikte baliga elimiz bos döndük...bir balikci icin ne aci bir olay...
Mercan balığını soruyorsan bu balıkta zaman olarak kısıtlama yok. Limit olarak ise, boy limiti 15cm olmakla birlikte gün içinde 5 kg yakalama ile sınırlandırılmıştır. Ayrıca imzamda bulunan Tebliğler1/2 ye tıklayarak av yasakları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
İlk mesajdaki tabloda yer alan mercan (corallium rubrum), ingilizcede "red coral" dilimizde de "kırmızı mercan" olarak anılan ve mercan kayalıklarının oluşumunu sağlayan deniz canlısıdır. Mercan balığı ile ilgisi yoktur. Corallium Rubrum
Bu başlık altına aslında daha önce türleri tek tek eklemiştim. Yeniden ekliyorum. Türlerin tanınması açısından yararlı olacağı kanaatindeyim.
benim anlamadığım olay gümüş sazanı veya ot sazanı kültür balıkçılığı yapılabilen türler.yani tatlı suya salma şeklinde çoğaltılabiliyor neden yasak acaba?paylaşım çok güzel...
Sitede bir yerlerde Beyşehir gölünde avlanan ot sazanı haberi olacaktı, aynı şekilde GAP bölgesindeki barajların balıklandırılması için de bu türler kullanıldı. Avcı türlerin diğer türler üzerindeki baskısı ve küçük bazı türlerin (tilapya ve kırmızıbalık=havuz balığı=israil sazanı) diğer türlerin yumurtalarını yemesi düşünülerek ot ve gümüş sazanları getirilmiş. Ne kadar doğrudur bilemiyorum ama bazı kaynaklara bırakılmış. Yaygınlaşması için koruma altına alınmış.