avmı..doğamı..??

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında cemal doğan tarafından paylaşıldı.

1. ONDER38

ONDER38 ÖNDER

Av ve doğayı birbirinden ayırmak mümkün değil bazen hiç avlanamayacağınızı bile bile dahi sırf şehrin gürültüsü ve stresinden uzaklaşmak için ava gitiğiniz oluyordur.Ben yeni bir yere ava giderken hem yeni avlak heyacanı hemde yeni bir yerler görmenin heyacanını taşırım ve içerisinde av tutkusu olan bütün insanlar aynı zamanda birer doğa hayranıdır.

2. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Doğa olmasa, yaşamı nereden bulacağız? Tabii ki doğa!!!

3. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

bu soruyu ben sormuştum ama kimse sorunun amacına uygun cevap vermedi herkes başka yere çekti

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Cemal
    En azından sorduğun soruyla kişileri,doğa sevgisi,avcılığı sportif zevki önde tutarak yapmaları gerekliliği,gibi noktalarda tekrar düşünmeye sevk ettin.
    Hakikatende bundan 30,40 sene evvelinde doğa cok cömertti.En basit bir şeytan oltasıyla dahi,bir iki balığını yakalayabilir,bozulmamış bakir tabiatın ortasında anlatmaya calıştığın hazların doruğunda gezinebilirdin.
    Ulaşım imkanı,iletişim imkanı cok azdı.Zavallı anneciğimi mahsur kaldığım tabiat şartlarında azmı merak ettirdim.Alır başımı giderdim İstanbuldan taa,Erzincanlara Tuncelilere.Ben mutlu ama arkamdakiler mutsuz,günlerce benden tek bir haber alamadan.
    Şİmdi herşey rahat.Cep telefonum,yollar,arabam en güzelinden oltalarım makara ve kamışlarım.
    Ama tabiat,nerde o güzelim balıklar.Zor eriştiğim bazı yerler,kendin pişir kendin ye olmuş.Alabalık derelerimin kenarına adamlar icki masası kurar olmuş.
    İki balık,iki kuş sesi,iki balık sohbeti,bunlarla yetinmeyi,doğadan istediğimiz kadarını değilde verdiği kadarıyla yetinmeyi öğrenmeliyiz.
    Sevgiyle kalınız.

5. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Peki nasıl bir cevap bekliyordunuz?

6. yozgatli

yozgatli umit

Favori Kamış:
    dip oltası,kamış
    En İyi Avı:
    sazan 3270 gr
    Cemal abi konuyu harika özetlemişsin nehir balıkçılarının çoğu bu anlattıklarını doyasıya yaşamaıştır. heleki gecenin karanlığında kurbağa sesleriyle gözünü fosfordan ayırmadan öylece beklersinya. O an aklına fosforun suya gömüleceği anı hayal etmekten başka bişey gelmez. Bazen bir anda hemen biraz önünde bi şapırtı duyarsın el fenerini yaktığında su yılanının kurbağa ile mücadelesini izlersin. Müthiş anlardır bunlar. anlatmakla olmuyor yaşamak lazım. paylaşım için teşekkürler.

7. ibetay

ibetay İBrahim EThem AYaz

Favori Kamış:
    alba leader3234 kamış beta 60 makina
    En İyi Avı:
    500gr kefal 4 kilo istavrit
    abi benim cevabımı okumadın herhalde.kimse uygun cevap vermedi demişsin.:confused:

8. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Doğa ağır bassa da oltaya vuran balığı hissetmekte ayrı keyif veriyor :)

Saygılar...