avozer&mustafa kızkalesi civarı sırtı avı (ceylan, baraküda) 07.03.2008

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında avozer tarafından paylaşıldı.

1. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    5 litrelik bidona sarılı 90lık misina
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    yorumlar için ayrı ayrı teşükkürler...

2. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    biz 1,5 m-1,8 m dolgu kamış kullanıyoruz sırtıda...tekneden sırtı için kısa kamış ideal (hem yer kaplamaması hemde balığı takneye alırken kolaylık olması açısından)... makinelerimizin markalarını hatırlayamıyorum ama kaliteli ve bakımlılar ... misinemiz 35lik discovery... kesinlikle ve şiddetle herkese tavsiye ederim... sahtelerimiz genelde sarı-beyaz, beyaz ve siyah beyaz renkli yo-zi-ri ve rapala markalı.. ismine hatırlayamadığım bir markada bir kaç sahtemiz var ama iş yapanlar genelde yo-zi-ri... çok alternatifle çıkıp, deneme yolu ile doğru rapalayı buluyoruz... işin aslı balık olduğunda pek ayırd etmiyor ama beyaz ve sarı-beyaz sahteler ideal... beyaz sahtemiz yok ise baş tarafı kalmak kaydı ile sahtenin üzerindeki renkli kısmı soyup çok kullanışlı sahteler elde edebiliriz... bir de çok fazla dibe dalmayan ama yüzeyede çıkmayan sahteler tercih edilmeli... yani ortadan gelecek şekilde... en önemli nokta ise misine ile sahtenin bağlantısı olan klipsin çok küçük ve kaliteli olması bana göre... sırtı esnasında ceylan için sık sık hareket vermek gerekiyor kamışla... baraküda için pek farketmiyor... bu hafta beyaz silikon sahte denedik ama tavsiye etmiyorum... ilk ceylanda silikon parçalandı :) birde iş yapan sahte eskidikçe ve çizildikçe kalitesi artıyor... benim sırtı konusunda şu son dönemdeki deneyimlerimden ve ustam mustafa enişteden öğrendiklerim naçizane bunlar... umarım faydası olur...saygılarımla...

3. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
  4. elmexicano

elmexicano ahmet can berkyürek

En İyi Avı:
    7 kg GT
    merhabalar,

güzel bilgileriniz için çok teşekkür ederim.

iyi avlar diliyorum,

Ahmet Can

5. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Özer Abi elinize sağlık.Bu sefer kaçamamış ceylanlar sizden:) Enişteye çok selamlar,bekliyorum yeni av raporlarını...

6. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Tebrikler Ozer, baliklar sahane... Afiyet olsun! :)

7. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    ufukcum umarım ceylanları baraküdaları birlikte avlarız yine... selamını iletirim.. görüşmek umuduyla...

8. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    kağancım teşekkür ederim...