Avrupa Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000
    herhalde bu takımı yapabilsem kesin sarıkanatları kovaya doldururum hihi yemli avlarda çok şanslı oluyorum allah nazar değdirmesin.

ayrıca bu takımla avlağa gidersem kesin 10 kişi başıma gelir; bu ne gardaş böyle takımmı olur.çeyrek altında takaydın bari der biri sinirimi bozar kesin banghead banghead

2. tofim34

tofim34 hasan

Favori Makine:
    GS-9
    En İyi Avı:
    .....?
    *** arkadaşlar..
    Boğaz hattından bilgisi olan varmı..

3. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    ALİCO abi dün kurşun ayağı fotoğrafı atıcam demiştim musait oLdunmu abi payLaşabiLcekmisin resmi? hani ceyhun'La konustugunuz oLay..

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Yavuz dün akşamüstü balığa çıktım 4 balık geldı 35 dakika içinde Hemde sıfır Yemle bereketli oalcak derken V kayışı koptu değiştirene kadar yaklaşık 1 saatten fazla uğraştım. bu arada aklımdaydı ama inan halledemedim bugün çeker getiririm. dostum

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bu arada Lüfer bugün meralarda maalesef yok desem ÜZÜCÜ haber ama maalesef yok sıkıntı.....

6. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Abim gecmiş oLsun Rabbim daha büyük aksiLikLerden esirgesin seni.. EyvaLLah ne zaman musaitsen ben burdayım :)

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Amin cümlemizi İnşallah tamamdır görüşürüz dostum ok

8. feyizu

feyizu Feyiz

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turnafresh 3.90 surf/Okuma Avenger AV65a
    En İyi Avı:
    Torik 8.5 kg

Palamut 7 cm. princess hamsi sahtesi ile diğerleri klasik mantarlı dip oltası ile alındı..Bu arada etraftan iki dost peşpeşe 2 lüfer alırken bende sert bir vuruş sonrası sadece kurşunu ve ucu boş kösteği geri alabildim.Yani takımları hafiften kalınlaştırmanın zamanıdır.

Herkese rastgele

9. feyizu

feyizu Feyiz

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turnafresh 3.90 surf/Okuma Avenger AV65a
    En İyi Avı:
    Torik 8.5 kg
    Sevgili dostlar klasik mantarlı dip oltasında konu edildiği gibi kösteğin yem ve mantarla birlikte makaraya giden bedene dolanması sık karşılaşılan bir durum ve siz oltanın ucunda vuruş beklerken kurşuna,firketeye,fırdöndüye dolanan yem suda çürüyüp gider.Takımın yapılış şekli bazı çözümler sunsada ben bu konuda kısmı de olsa şöyle bir çözüm buldum: (Takımın dipte akıntı nedeniyle dolanması gibi durumlar hariç)
    Oltayı attık,kurşun suyla buluştu..makinayı hemen kapatıp misinayı kurşun dipleyene kadar gergin tutuyorum..kurşun takımı dibe çekerken mantar da yemi ve kösteği geri kasıyor ve köstek bedene yaklaşmıyor.Bu tarzın tek olumsuz yanı var o da takımın diplemesi biraz daha uzun süre alıyor ve eğer akıntı var ise takımın akıntı yönünde diğer takımlara göre daha fazla akması olası..sıkıntı çeken dostlar bir denesin faydalı olacağını umuyorum.
    Herkese rastgele.

Son düzenleme: 26 Eylül 2012
  10. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Tarabya'da rapala ile palamut çıkıyor! Bedenleri kalın bağlayın (0,33 veya 0,35) balıklar iri.

11. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25

Çok mantıklı geldi , güzel bir çözüm olabilir feyiz abi. Ancak bir kötü yanı takım uzağa gitmiyor , kısa kalıyor. Çünki kurşun su ile buluştuğunda sen tel i kapadığın anda yerçekimi devreye girecek ve kurşunun sahile doğru çapraz bir şekilde inmesini sağlayacak. Ama bedene dolanmayacak olması daha fazla fayda sağlar. Takım varsın 3-5 mt. yakına gelsin , önemli değil.

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Olayın biraz tekniğine bakmanız lazım. Bu bahsedilen şeyde çoğu durumda mantar kösteğinin kurtulmasını sağlamaz. Ne zaman sağlar, olta, kurşun kösteği ve mantar kösteğinin birleştiği nokta doğru yapılmışsa.

Oltadna gelen misinaın ucunda kocaman, adi bir klipsli fırdöndü. Buna bir karış kalın ipten kurşun kösteği. Mantar kösteğine de bir kasa yap, geçir oraya. Ondan sonra bak bu açılacak diye. Çok zor açması o şekilde denizin.

Mantara giden kösteğin, ana köstek etrafında çok ama çok rahat dönebilmesi lazım. Bunun ilk yolu üç misinanın birleştiği noktada, aralarını biraz uzak tutabilmektir. Bu durumda birbirlerine geçip kalmazlar ve mantar dalarken her durumda kolayca kösteği açar.

Eğer bu birleşim noktasını yeterince düzgün yaparsanız, başka bir şeye hacet olmaz, gayet kolayca açılır köstek. Nasıl bir düzgün yani?

Burada A fırdöndüsünün özelliğine dikkat edin. Olabildiğince bedene dik tutar kösteği. Böylece köstek kolayca dönüp kurtulabilir bedenden. Bu takım sazancıların çözümüdür. Böyle yaparak lüfere de iyi netice verir ama, çok tavsiye edilmez şahsımca. Neden edilmez, kurşun takılırsa görürsünüz mesela neden edilmediğini.

Bu daha iyi bir tercihtir lüfer konusunda. Kurşunun takılı olduğu şeyin oradaki klipsi kaldırır, yerine iyi bir fırdöndü ve kurşun kösteğini bağlarız. Bu takım her yönden çok çok daha avantajlı olacaktır.

Bu gibi bir sistem uygulanırsa, o karışma derdi, mesafeden vs. ödün vermeden hallolur gider zaten.

Ama öylesine geçiştirilmiş bir birleşme noktasında, ne yapsanız o kösteğin sarılmasını engelleyemezsiniz. Orayı biraz hallice yaparsanız, öyle triplerle bunu düzeltme şanısınız olur ama, biraz daha iyi yapıp, bu sorunu tasarımdan ber taraf etmek varken, değer mi?

Peki bu şeyleri nerden bulacağız? Her yerden. Herhangi bir bour, boncuk vs. vs. hepsi bu işe yeter bir şekilde. Boruya fırdöndünün gözünü geçirip üstüne mesela kahverengi ip sarıp sabitleyin hepsi bu. Ben kendi adıma sahilden bulduğum bir acayip boruyu kullanıyorum. Biterse, bir şey daha bulurum, borudan bol ne var?

Ha bu olay için orjinal ekipmanlarda var elbette:

Bu mesajdaki her malzeme türkiye'de mevcut, makul fiyatlarla da satılıyor, meraklısına.

13. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    şimdi semteki balıkçıların önünden geçtim palamut 2 tl çinakop kilo 25 tl ye satıyorlar

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Çinekop mu? Aramadın mı abi bir yerleri derhal?

15. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Serdar bununla ilgili olarak bugün spottan şu aparatı aldım, bunlarla gezer kurşunlu bir iki takım yapıp deneyeceğim.. anlattığın şeyin hazır yapılmışı bu heralde;

16. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Serdar hemen sazan (ya da iskorpit) gibi atlama. :)

Ben de çinekop diyorum 10-12 tanesi bir kg. gelen balığa, bunların boyu nizamidir, yani en az 20 cm.

Şimdi Onnik dostumuza soralım, balıklar ne kadar büyük(veya küçük)tü?

17. xpluns

xpluns Osman Aksoy

Favori Kamış:
    Caperlan 4.20 Surf Kamış
    Favori Makine:
    Mitchell Blue 7000
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Serdar Bey,

Bu fırdöndü de kurşun bedeni için iş görür mü?

fırdöndü borulu

Son düzenleme: 26 Eylül 2012
  18. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    merheba arkadaşlar c.tesi balığa gitmeyi düşünüyorum ama hava rüzgarlı gösteriyor 24 km/s aşağı yukarı balığa etkisi olur mu acaba

19. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    adam resmen fiyat ediketine yazmış çinakop diye arasan bir şey değişmeyecek bir tek ediket değişiyor sarıkanat oluyor

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Değişsin abi. Ha, satılan balıkların zaten sarıkanat (20+ cm) olması lazım, değilse zaten çok fena.

Çinekop satmak, almak, yemek gibi şeyleri dimağlardan kazımamız gerekiyor abi. Bunu biz yapmazsak, kim yapacak?