Avrupa Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. fevzib@gmail.com

fevzib@gmail.com fevzi

merhaba arkadaşlar yarın sabah galataya gitsem saat 6 gibi balık durumu nedir var mıdır ? yok mudur ? bilen var mı ?

2. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    şimdi 25cm balığa cinekop dedikdiye yasakmı oluyo benim gözümde o cinekop

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    O saatte Galata'da balık kesin olur, %100. Ama sen tutabilir misin, işte o biraz meçhul.

Ha, sen derken, ben olsam sanki tutabilir miyim, o da aynen meçhul elbette.

Galata da balık oyalanmıyor, gelip geçiyor. Hangi derinlikte, nerde, ne yer, ne olur, hiç sağı solu belli olmuyor. biraz kıyıya yakın yerleri dene, oralar genelde daha istikrarlıdır.

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ama başkasının gözünde çinekop, 13 cm lik istavrit irisi, yemesi hoş bir balık. Bu imajı yok etmek lazım. Yoksa, kokoş gibi şahıslar, "Çinekop zaten başka tür, o büyümez" filan gibi saçmalayıp kamuoyu oluşturarak, lüferin neslini tüketecekler aynen.

5. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Yemesi hoş ise konuşmak boştur derler.. 17-18 cm lik balığı tuttugumda biri çinekop, öteki sarı kanat diğeri meyhane lüferi demişti... Bence kelimeyi tdk ya bildirip Türkçe den çıkarmak lazım. Bu aralar lüferimsi diye şeyler yazılıyor. Balık beyinlilere ithaf olunur... (Serdar alınma sana değil)

6. voltran

voltran Cüneyt

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    Okuma Avanger 65
    En İyi Avı:
    1 Kilo Yayın
    Defne, Çinekop, Sarıkanat, Lüfer, Kofana, Sırtıkara.

Bence Lüfer'den aşağısı yavru balık. Görüntü bakımındanda öyle.

7. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Lüferin boyu nedir kardeşim ?

8. ugurates82

ugurates82 uğur

Favori Kamış:
    Lineaeffe Sea Master 4.20 surf Shimano Catana 270 14-40
    Favori Makine:
    Penn Battle 5000 Penn Fierce 3000 Shimano Alivio 6000 fa
    Abiler bu en son ( seninki kaç cm muhabbetinde) 20 cm altı av yasak ama bişiye yaramıyo Çünkü 23 cm üstü üreyebiliyor Üreyemeyen balığın avlanmaması lazım O yüzden çok tartışmaya gerek yok 24 cm üzeri lüfer esaslında Ve şu da bi gerçek balık eline aldığında çok küçük değilse kovaya giriyo Doğruları herkes biliyo uygulayan az Kimsede cetvel taşımıyo Herkes 19 lik çinekopu bu mevsim tutunca ooooo balık tuttum diyo yani Boğaza şuan baştan sona bakalım 25 cm üstü tutulan balık sayısı 20 yi geçmez ama altı....

Abi sana cevap gibi yazdım kusura bakma sana bi cevap değil

İyi geceler

9. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde

İyi yaptın ,
    250 gramın üstü lüferdi bizim bildiğimiz. 20 cm balık en fazla 100-120 gram gelir yani lüfer değil sarıkanat çinekop arası bir şeydir. 250-300 gramlık balık yakalayan kofana diyor. yakın bir gelecekte sırtı kara diyecekler. ama 223 cm konusunda doğru değil yazdığın. lüfer türünün 2 çeşidinde de 14-18 cm arasında yumurta dökebilir veya dölleyebilir. Ha ne değişir dersen 5 sene önce tutulan lüfer (gerçek boyutlarında) ile bu günki arasında dağlar kadar fark var.. Lüfer oldukça bol.... 2-3 seneye kadar hamsi ve istavritte sorun yaşanacak demektir bu.. Zira palamutta çok.. Bir türü korumaya kalkıyorsan onun besin zincirini koruyarak başlarsın......Hem istavriti avla sonrasında istavrit yiyen lüferi avlama ... Komedi çok yakın.....

10. ugurates82

ugurates82 uğur

Favori Kamış:
    Lineaeffe Sea Master 4.20 surf Shimano Catana 270 14-40
    Favori Makine:
    Penn Battle 5000 Penn Fierce 3000 Shimano Alivio 6000 fa

Abiler şunu merak ediyorum 30 yaşındayım balık tutmayı deli gibi seviyorum uykusuz kalıyorum sabahlıyorum bla bla blaaa

şunu duyuyorum okuyorum bundan 30 sene önce galatadaki ekmek arası yapanlar Sipariş geldiğinde oltayı sallar palamutu tutar ve pişirir verirmiş ( doğruluğunu bilemem ama inanmak geliyor içimden ) Çok geniş bi konu Bireysel düşündüğümde benim ve benim gibi kıyıdan 15-20 tane tutulduğumlamı azalıcak bu nesil yada Gırgır kökünü kazıyor zaten.... anlayamıyorum bende tereddüte düşüyorum at kovaya ve atıyorum esaslında 15-20 cm bakmadan( Dev bi yangına karınca ufak bi su taşıyormuş sormuşlar napıyorsun demiş Söndüremesemde rengim belli ) Sürekli okuyorum ve ben bu işten anlamıyorum

Bu arada şu çinekop sarıkanat lüfer kofana karasırt boylarıyla alakalı KESİN DOĞRU ÖLÇÜ NEDİR RESMİ KULULUŞ ÖLÇÜSÜ NEDİR İnternetten baktım cm boylarıyla yazılmış karmakarışık hepsi farklı yazmış O gün bu gün olarak değil GERÇEK NEDİR

İyi geceler

11. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    şu andaki resmi ölçülerle sahildeki yılların balıkçılarının ölçüleri çok farklı.
    sahil güvenlik komutanlığının sitesinde böyle yazıyor
    Bilindiği üzere halk ve balıkçılar arasında Lüfer balıkları boylarına göre; Defne Yaprağı (10cm’e kadar), Çinekop (10-15 cm), Sarıkanat (16-20 cm), Lüfer (21-30 cm) ve Kofana (31-100cm) şeklinde isimlendirilmektedir
    ama eski ölçüler farklı tabi.
    bu yeni ölçülere göre benim geçen yakaladığım balık kofana oluyor:)

12. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde

15 santime kadar yaprak , 20 santime kadar büyük yaprak sonrası lüfer :)
    Eskilerden ( dedemden ) öğrendiğim ise 10 tanesi 1 kilo çinekop , 5 tanesi 1 kilo sarıkanat , 2 tanesi 1 kilo lüfer, tanesi 1 kilo kofana........
    Balık ekmekçiler o zamanlarda ( 1950 -1970 ) lüferden yaparmış balık ekmeği palamuttan değil....

Ha birde yaprak yakaladıklarında öperek yavaşça salarlarmış , çinekopu ( bu günün lüferi) yem yaparlarmış . Zira kimse istavritle filan uğraşmazmış...

13. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Dün Bakırköy'ün hediyeleri

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Lüfer'in 18 cm iken yumurta döktüğü görülmüş bir şey değil. Lüferin en erken yumurta döktüğü yerlerden biri Marmara'dır ve orada da ancak 21 cm ve üzeri olanlar yumurta dökebilmektedir.

Sorun lüferin erken ergenliği değil. Lüfer her durumda 24 ayda erginleşiyor. Ama marmarada yeterince beslenip boy atamıyor. Açlık sınırında yaşıyor. Eğer lüfer 24 ayda 18cm olacak kadar az beslenecek olursa, ölür zaten açlıktan.

Lüfer göçmen bir balık. Yemi az olursa, basar gider, kırılmaz ortalıkta.

Lüferin mevcudu az, bu kesin. Zaten bunun temel sebebi yiyeceği balığın az olması. Hal böyleyken bir de siz kırarsanız, o zaman elbette gününü görecektir temelli.

15. SEMU

SEMU MURAT

16. tofim34

tofim34 hasan

Favori Makine:
    GS-9
    En İyi Avı:
    .....?
    Günaydınn
    Uygar tebrikler.. Boğmuşsun yine balığı.. Maşallah maşallahh..

17. Uygar Arslan

Birşey yapmadık ki valla balık yoktu,4 saat içerisinde 3 vuruş geldi topu topu,2'sini aldık birinde yemi ortadan aldı gitti..Takımım sağlamdı lüferi 28 FC misina ile aldım..Saat 20.00'de geldim,Aliço sağolsun ziyarete gelmişti,oltayı attım 2 dk geçmeden lüfer kovada..Sonra uzun süre hareket olmadı..23 gibi bir tane daha..Umarım artarak devam eder herkesin balık avları..Bizim burası çok kısır çok.

18. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    sgünaydın herkese aklıma birşey takıldı bu takımı c.tesi günü denemeyi düşünüyorum yanlız bu gezerli takımda oltayı nasıl gergin tutuyoruz gergin tutmak icin borunun boncuğa kadar gelmesi lazım ki ancak gergin dursun o zaman da yem havada gezmez yerde olur.yanlış mı düşünüyorum

19. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    Tebrikler uygar.gezer kurşun filan muhabbeti vardı.kullandınız mı?

20. Uygar Arslan

Saol Kenan..Yok hocam,herkesin kullandığı takımı kullandım..Sadece FC'nin ve kırmızı ojenin biraz faydası olmuş olabilir..Olmaya da bilir..