Eyvallah kardeşim. Malesef arkadaşlar bırakmadı ama çok aklım kaldı. Duvardibi bu kıvamdaysa öbür taraf kimbilir nasıldı??? Sen bilgi alabildin mi orayla ilgili?
you tube den inan bana yüzlerce kez izledim kendim de yapmaya çalıştım ama kabileye meselesi olmadı ,ekrandan gördüğünü uygulamak zor, organizasyon bekliyorum olursa şayet katılım gösterip tecrübeli arkadaşları izleyerek gözlem yaparak öğrenemeye çalışacağım başka çarem yok
O zaman hazır takımla ağır kurşun atmak için kalın bedenli takımları tercih etmen gerekecek, mesela 0.30mm gibi.. 0.20 mm bedenli bir hazır takımla mesela 125 gr kurşunu atmaya çalıştığında muhtemelen patlayacaktır.. ama ben güvendiğim bir misina ile 0.20mm bedenden yaptığım takımla 140 gr atabiliyorum mesela.. atış tekniği de önemli tabi, atarken misinada boşluk bırakmamak gerekir.. boşluk olursa atış sırasında misina aniden gerileceği için bedene ekstra bir şok yük binececeğinden bedeni muhtemelen patlatır.. bir de hazır takımlarda düğümsüz takımları tercih etmen iyi olur (bedende kasa düğümleri haricinde düğüm olmasın)..
Evet bazen görmeden olmuyor.. müsait bir yer bulduğunuzda sadece ağırlık takıp atış yapmaya çalışın giderse sadece ağırlık gitsin ama 10veya 15. atışdan sonra eliniz alışacaktır. belki takımlarınızda sıkıntı vardır misina takılıyordur vesaire bilen birisinin yanında atış yapıp eksiklerinizi görmesini sağlayın ve hatalarınızı size söylemesi ile bu işi kısa sürede çözeceğinize eminim..
Çember iğne var.gamakatsu ve fudonun ben iki kamısın bitenesini herzaman çember iğneli kullanırım. Tasmaya gerek yok ısırsın yeterli
Selam arkadaşlar, aşağıdaki linkte bir konu açtım belki gözden kaçmıştır, ilgilenebilirseniz çok memnun olurum (Konu: surf kamış seçimi ile ilgili yardım). Teşekkürler. İyi günler http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=50413
Dün gece Emirgandan unkapanı köprüsüne kadar tüm sahili dolaştım.. Boğaz kısmında balık seyrek, boylar küçüktü.. Mantarlı dip oltası ile Bir kaç kişi lüfer almıştı..kalanlarda 2 şer 3 er çinekop vardı.. Su üstü yapılan meralarda da durum ayni idi.. Galata köprüsünde akşam alınmış bir kaç balıktan başka pek bişey yoktu.. Unkapanı köprüsünde ve galata da istavrit yemliye bol miktarda geliyor. Bu kadar canlı yemin olduğu noktalarda balık olsada kesilmiş yeme pek rağbet etmiyor demekki..
Lüferin çene yapısı , davranış karakteri diğer balıklar gibi değil. İğne ne olursa olsun mezgit tutar gibi tutamayız. Tesadüfen oluyor bazan . İlk başladığım zamanlarda tasmayı bilmezdim ,görürdüm yapanları ama zamanlamayı beceremezdim. Tasmalama olmadan 100 vuruştan 1 inde belki kendi yakalanır ve bu benim başıma gelmişti.