Avrupa Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Eğer denizdeki teknede tebliğe aykırı balık varsa;

1. Amatör teknede, 5 kg limiti.
    2. Ticari teknede gerekli evraklar olmaması.
    3. Amatör/ticari teknelerde belirtilmiş limitler dışında, avlanma yasak zamanı olan tür, boy limitini tutmayan balık vs. varsa,

O zaman sahil güvenlik bu avlanma araçlarına el koymak, cezai işlem yapmak, avlanana balık vs.ye el koyarak ilgili kuruma teslim etmek mecburiyetindedir.

Buna dikkat edin. Denizde SGK bu konuda görevlidir, ihtiyari değildir bu, direk işlem yapması görevidir.

Elbette yasak yerde, yasak araçla avlanmak gibi denize has durumlarda da aynen görevlidir.

2. sabriyazici

sabriyazici sabri

arkadaşlar şunu belirteyim özellikle bugün sabah saat 8 ila 9.30 arası son zamanlarda iyi balık çıkan biryere gittim ve yanımda çapari olmasına rağmen rapalaya başladım ama şunu gördüm ki durum çok fena çaparilerle 4 lü 5 li istarvit gibi yavru toplanıyor rapala ve kaşığa da aynı şekilde yavrular geliyor arda irileri çıkıyor.
    belki bunu yazmam hata burada ama yakında çıkan av raporlarına dikkat edip lütfen ona göre yorum yapalım sağlıcakla kalın

3. deePblue

deePblue na

durum heryerde aynı maalesef.bu sabah 9cmlik rapalama 10 cmlik balıklar atladı 3-4 kere.
    çapari açılsa..ki açanlar vardı yazık oluyor yapraklara.
    Biraz dinlenmek lazım evde .hafta sonuna doğru irileşir balık inşallah
    tabi lodosun etkisiyle güzel palamutlar geldi rapalaya.yazmayı unutmuşum :D

4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Şu geçen gün avlandığımız yer olduğunu tahmin ediyorum, kırmızı daire içerisinde, hemen kıyıda derinlik 38 metredir. Maalesef yaptıkları iş yasal. Tabii bütün bunlarla uğraşmak saçmalık, Boğaz içinde gırgır avcılığı tamamen yasak olmalı, Dünya'nın başka hiç bir yerinde böyle bir avcılığa izin verilmez.

5. Burak_A.

Burak_A. Burak Akıncıoğlu

Favori Kamış:
    Lineaeffe Fury Caster, 4.20 / Daiwa CrossFire 2.70
    Favori Makine:
    Daiwa EmblemPro 6000 A / Penn Affinity 7000 / Daiwa Regal 3000 5iA
    Evet Aret'cim geçen gün avlandığımız yer, hatta bizim tel livarın sapı çıktı dibe indi, sonra bir çocuk geldi paletle ve gözlükle direk daldı çıkarttı. Ben o yüzden pek derin değildir diye düşünüyordum ama harita yalan söylemez :)
    Esasen ben de aynı şeyi söylüyorum. Orası 100 metre derinlik bile olsa herhangi bir şekilde boğazda gırgır avcılığı yasak olmalı. Ne biliyim şehir içinde tüfekle kuş avlamak gibi bişey bu nerdeyse. Balığın nefes almasına müsade etmedikleri gibi ciddi çevre kirliliği de yaratıyorlar. Ayrıca şahsi kanaatim görsel ve işitsel olarak da çirkin bir durum. Megafonla bağrınan tipler, yüksek motor ve vinç sesi vs...

6. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
  7. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    İşte yem babında ihbarlardan sakınmak, yalan ihbarı önlemek için de kayıt sistemi olabilir. Üyelik gibi. Greenpeace+fahri müfettiş/2 gibi bir denklem...

8. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Geçen sene Beşiktaş ido iskelesinin 30-40 metre açığına 3 tane geldi çevirdi balığı gece, deniz polisini aradım 5 dakikaya geldiler, belki kaçak trol çekiyorlardır diye (yoğun sisten göremedim) teknelere çıkıp evrakları inceleyip basıp gittiler.

Demek ki yasalmış.:) :( Trol dışında sıkıntı yok.

9. deePblue

deePblue na

10. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Burak-A.

Boğazda ağ atmak şartsiz yasak değil.

Boğazın bir kısmında, tebliğde tanımlanan, koordinatları verilen kısımlarında ve 24 m. den sığ yerlerde gırgır avcılığı yasak.

Küçük balıkçıların kullandığı uzatma ağı serbest. Bu ağ denizin dibinde bir kulaç kadar yükselen bir duvar gibi durur, oradan geçen balık, boyu ağın gözlerine uygunsa yakalanır değilse geçip gider.
    Bu uzatma ağları seçici ve pasif av araçları olup, gırgır gibi aktif ve pelajik veya demersal ne bulursa toplayan yapıda olmadığı için, av kapasitesi diğerine göre çok az olduğu için... serbesttir.

11. Burak_A.

Burak_A. Burak Akıncıoğlu

Favori Kamış:
    Lineaeffe Fury Caster, 4.20 / Daiwa CrossFire 2.70
    Favori Makine:
    Daiwa EmblemPro 6000 A / Penn Affinity 7000 / Daiwa Regal 3000 5iA
    Değerli REİS,
    Aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederim, sanırım okuduğum bir konudan aklımda tamamen yasak oyduğu kalmış. Yanlışımı düzelttiğiniz ve burada yanlış yer almasını engellediğiniz için teşekkürler.

12. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Kayıt sistemi var zaten yanlış ve yalan ihbara ciddi cezalarda var ama uygulamıyorlar.

13. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    az önce arkadaş aradı.

emirganda yemliye dişli coşmuş.
    çapariylede limit altı ve üstü dişli geliyormuş.

14. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    gecen hafta kefeliköydeydim ki sürekli oraya giderim iyide balık alırım ama artık gitmeyecegim cünkü o kadar gırgır geldiki aksam inan tek balık yapmadı arkadas..ama onlar gittikten sonra iyi av verdi..bu nedir resmen katliam..gecen 2 sene önce oraya gittigimde sabaha karsı bir abimiz geldi anlattı inanmak istemedim ama sanırım yalanda söylemez herhalde koskoca adam...anlattıgı suydu sahil güvenlik baskına gidiyor güya oraya cıkıyor tekneye 1 kasa balıgı alıp gidiyor

15. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    hiç iç acıcı gözükmüyor durum

16. Security

Security refik

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 8000 vi
    En İyi Avı:
    turna 65 cm.
    aslında denetleyici olarak sahil güvenliğin yanında bir tane olta balıkçısı olacak. çünki tahmin ediyorum ki bir olta balıkçısı zorda kalmadıkça (yani balık fazla yara almadıysa) balığı kovasına koymaz.

17. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    illegal tutulan balık ise balıga el koyma hakkını kullanmıştır o balıgı yakalayana buda cezadır herhalde..

18. axes

axes kdrt

limit altı tutulan tüm balıklara sahil güvenlik el koysa kasalarca balığa el koyması lazımki o minicik bota sığmaz.Bu arada bugün büyükdereden-tarabyaya gezdim.Kefeliköy koyunda 9 tane gırgır vardı oltacılarda ise tek tük limit altı dişli vardı.Tarabyaya yaklaşırken vilayet evlerinin oralarda sıyırtmayla tek tük istavrit alanlar vardı.Tam tarabya otelinin orda ise balıkçılar çapariyle 3er -4er iyi boylarda istavrit alıyorlardı.

19. deePblue

deePblue na

Emirgan coşmuş durumda..

20. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Boğazda gündüz çapari oLayı var ama maaLesef baLık küçük gidecek oLan arkadasLar, Lütfen 20 cm aLtı baLıgı kovanıza degiL denize atın... Aksam yemLisinde nanay var baLık gündüze döndü