Avrupa Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. ersinfb

ersinfb ERSİN

En İyi Avı:
    32 cm Lüfer
    Balıkların kulaklarına kar suyu kaçması hemen yağıncamı oluyor yoksa daha sonra mı ?

2. balikoltasi

balikoltasi Birol

Şuan sular 12 derece civarında. Kar yağsada kar suyu kaçmaz kulaklarına yani.

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Gene kaçabilir, çünkü balıkları öldüren genelde soğuk su değil.

Balıkları çarpan, dipteki oksijensiz suyun yüzeye çıkması. gündoğusu sağlam eserse, her an olabilir gene.

4. ozkan79

ozkan79 özkan

Suyun yuzeyi ile asagisi arasinda onemli bir sicaklik farki oluyor,bu tip ani sogumalara siddetli poyraz eklendiginde bogaz suyu deli gibi akiyor;bogazin karadenize baglandigi bolumde şişme oluyor.

15 derecedeki balik bir anda 5-6 derecelik suyla karsilasinca sok gecirip titremeye basliyor.yuzemiyor tamamen kendini kaybediyor hele yuzeye cikarsa dona kaliyor sogukdan vay haline o zaman.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Balıklar soğuk kanlı hayvanlardır, şok geçirmezler bu durumda. Çabucakta adapte olurlar.

Palamut, istavrit, lüfer ve hamsi, 5-6 derece sularda sağ kalabilir, sorun olmadan. Ama avlanamaz, hızlı yüzemez, metabolizmaları çok düşer. soğuk suyun oksijeni bol olacağı için, pek fazla sorun yaşamazlar.

Kırgınlarda sorumlu, dipteki oksijensiz ve sıcak akdeniz suyudur.

6. ozkan79

ozkan79 özkan

Abi sen oyle diyorsan oyledir sok gecirmez,oksijensizlikden basi doner.

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Aslında tam olarak öyle değil. Ama en sık sebebi, oksijensiz kalmaları.

Bazen, üstteki soğuk su bastırınca, aşırı oksijen balıklarda emboliye sebep olur. Ama bu nispeten daha nadir görülen bir olgudur.

8. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    20 derece (santigrat) birden düşecek ortam sıcaklığına anında adapte olabilecek 2 canlı var biri akrep diğeri nükleer bombada bile sağ kalan hamam böceği.

Havasızlıktan ölen su canlısı (memeliler hariç) batar , yüzeye çıkmaz ( bakınız kovanızda havasızlıktan ölen balıklar)

Boğazdaki derin kanalda, asla göç etmeyen orada yaşayan yumurtlayan ve yumurtadan çıkan balıklar var ( adına yerli derler) Karadenizden gelen 20 derece daha soğuk su ilk oraya dolar ( soğuk aşağıdan gelir) orada yaşayan arkadaşlar bir anda hipotermi yaşar ve 3 saniyelik hafızaları dahil tüm fonksiyonları felç olur. Su nereye akarsa oraya gider.

Yüzey sıcaklığı ne olursa olsun ani olmayacağı için 1-2 saatte tamamen normale dönüp işlerine giderler.

Ama kepçe ile kıyıda bekleyenler ( boğaz akıntıları sert kıyılarda kırılır) buna izin vermez ve acar avcı modu ile bunları toplar (avlamaz)

Bunun adıda asla balıkçılık değildir.

9. rapalacikral

rapalacikral ali

bende kepçe ile toplayanlara çok kızıyorum
    hiç adil değil
    çık tut arkadaş
    koca sezon
    zevk mi alıyorsun yani kepçeyle

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İyide Okan, 20 derece fark yok ortada.

Dipteki kanal suyu 14.5 derecedir, sabit. Üstteki su ise 5-6 derece olur en fazla. Buda 10 derece bile sıcaklık farkı etmez.

Bir sürü kırgın sonrası için yapılmış çalışmalar var ve hemen hepsi de, balıkların oksijensizlik yüzünden o hale geldiğini gösteriyor.

11. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde

Çok nadirde olsa karadeniz de giriyor abi , millet baya konuşuyor o akıntı geldiği zaman.

12. balikoltasi

balikoltasi Birol

Aynen. Şubat ayında üst su 5-6 derece iken tuttuğumuz sarıkanatlar bile döne döne gelir boğazda. Ufak gelip suya iade ettiğimizde ise bayılıp kalırdı.

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Tipik emboli vakası. O balıktan hayır gelmez, boşuna salmayın, yem yapın :)

14. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Balığı sudan çıkardıktan sonra kovada karnı aşağıda kalacak şekilde 1 dakika tutarsan canlanıyor :) Ben kovada dinlendirip salıyorum çok soğuk havalarda yada çekerken balığı bir yere çarptıysam.

15. anton

anton Adnan

Favori Kamış:
    Vega Potenza 4.20, Lineaffe Exteme 4.40, Okuma Salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    Shimano PA Fliegen TD, Daiwa Emble pro 5000, Shimano spinjoy XT Surf
    En İyi Avı:
    Kova dolusu sarıkanatlar.
    tarabya,kalender,emirgan,arnavutköy hattında balık durumu hakkında bilgi verebilecek olan varmı acaba? Sabah balığa gitmeyi planlıyorum. Su rengi üst taraflarda çok kötü ise boşuna gitmeyelim. 10 dan sonra yağmur da yağacak ıslandığımıza değsin :).

16. msamiserin

msamiserin Sami

Abilerim, kardeşlerim; ben bugün tarabyadaydım 3 ile 5 arasında. Denizin rengi açık yeşil, haki gibiydi. Saat 1'de gelenler de dahil, hiç kimse alamadı. Rapalanın her türlüsü, çapari, istavrit çaparisi her şey denendi. Bi balık tutan olmadı. Ha belki benim acemiliğim vardır ama gelenlerin hiç biri alamayınca eyvallah dedim:)

17. anton

anton Adnan

Favori Kamış:
    Vega Potenza 4.20, Lineaffe Exteme 4.40, Okuma Salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    Shimano PA Fliegen TD, Daiwa Emble pro 5000, Shimano spinjoy XT Surf
    En İyi Avı:
    Kova dolusu sarıkanatlar.
    su bulanıksa gelmemesi normal. aşağılara bakmak gerekecek. bilgi için teşekkürler. ben en iisi sabah 4 te kalkim geze geze en uygun yeri bulmaya çalışayım. sabah son durumu yazarım.

18. furunotr

furunotr Haluk

Bazen Karadeniz'den soğuk su tabakası gelebiliyor; bu su yüzeyde; yüzeyin hemen altında veya daha altında olabiliyor... Kefken'de öylesine dalarken bazı kereler yaşadım bu durumu; ölçebilmem mümkün değildi ama hissettiğime göre ciddi fark vardı su sıcaklığında...

19. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Arkadaşlar şimdi eve geldim. Arnavutköy, Aşiyan, Hisar ve Emirgan'da onlarca olta atan var (sahte,ince takım ,kalın takım hepsi denendi) ama kılçık bile yoktu.Denizin rengi bulanık, gideceklerin bilgisine.

20. ozkan79

ozkan79 özkan

Marmara denizi kuzeyi,kıyı kesimleri hakkında malümatı olan varmı arkadaşlar ??

sarayburnu,kumkapı,yenikapı,zeytinburnu.

yeni kamış aldım denemem lazım :D malüm ölü sezona az kaldı.