Bugün öğlen boğazdaki meşhur koçtaşa doğru yola çıktım . Önce uzak atış iri istavrit, sonrada yemliyle son elveda sarıkanatlılarımı aldım ve döndüm.
Selam Birol, bu Koçtaş bizim geçen sene bi akşam güneş batımında yemli yaptığımız Koçtaş mı acaba? Eğer öyleyse ben de gidip bu senenin vedasını yapayım.
Selam Aret. Evet ordaki Koçtaş Slogan neydi.. Koçtaşa gidiyoruz lüferi biz alıyoruz...mrsparkle Anladınız siz onu
Sahteye daha çok ufaklar geliyor. Anca yemliyle irileri seçebildim biraz. Kış balığı akşam 4 gibi kesiyor.
76 kasa çinekop, 923'er lira ceza. Kaç kişiye ceza yazıldı bilmiyoruz ammaaa 76 kasa çinekop (yeni tabiriyle Lüfer ''kasa'') ne eder biliyoruz. Bugünki fiyat, (kutu) 260-300 lira. 300x76=22.800 LİRA. 10 kişiye ceza yazılmış olsa 9 bin lira, yakalanan balık (yakalanmadan) satılsa 20 bin lira. Bu ceza değil ki. Hergün denetim yapmak ve hiçbirini kaçırmadan yakalamak mümkün olursa, o takdirde yapılan etkili olur aksi halde bir gün 10 bin lira ceza verip her gün 20 bin liralık balık satmak kimseyi caydırmaz hatta özendirir, ben de tutayım ben de cezasını vereyim, üzerine bahşiş bile verebilirim diye. Aynı ceza küçük balıkçıya da yazılıyor, beş kg balık tutmuş, zar zor, yakalandı mı ceza 923 lira, balık eder 60-70 lira. Bak işte bu çok caydırıcı bir ceza, hatta zulüm bile denebilir. Tabii bu da maalesef küçükler için. Bir şeylerin değişmesi şart da nasıl değişecek bilmem. Hepimize görev düşüyor.
Üstadım yazdıklarının tamamına katılıyorum.Bizde her alanda cezalar caydırıcı değil göstermelik.Bu konuda aslında doğru soruları sormak lazım galiba; Şöyleki; Şimdi yönetmeliklere uygun olmayan balıklar için ceza kesmişler.Nerede?Muhtemelen Kumkapı Balık Halinde. Soru şu o zaman: Neden şimdi?Türkiye'deki bütün hallerin giriş ve çıkışları kontrol altında değilmi?Bu balıklar tezgahlara nasıl geliyor?Her giriş ve çıkışı kontrol etmek Belediyelerin oraya koyduğu kolluk kuvvetlerinin görev alanı değilmidir?Bu kontrolleri yapmadıkları veya yapamadıkları çok aşikar iken neden hala bu sistemde ısrar etmektedirler?Belediyeler oradan çıkş yapan ürünlerden rüsum almaktadır.Tabiki uygun olmayan ürünlerin hallere girişlerini engellerler ise rüsum gelirleri düşecektir.Ceza keserler ise tahsil edilen cezalar maliye kanalı ile merkez bütçesine aktarılacağından kendilerine bir faydası olmayacaktır.Dolayısı ile kendilerine yararı olmayan bir uygulamayı neden yapsın adamlar?
Komik olanı hallerdeki giriş ve çıkışları kontrol etmek ve denetlemek Belediyelere bağlı Zabıta nın sorumluluğudur.Ancak Tarım ve Köyişleri Bakanlığı görevlileri halde yönetmeliklere uygun olmayan ölçekte balık bulunca nedense Balıkçıyı Cezalandırmaktadır.Evet bence bu balıkları katledenler cezalandırılmalıdır.Hemde en caydırıc şekilde.Ama hergün bu mihvaldeki balıkların halden çıkıp piyasa sürülmesine göz yumup arada rüsum alan Belediyeler hiçmi suçsuzdur?Bunlarada görevlerini yapmadıkları hatırlatılamazmı?
rumeli hisar önü ve kanlıca da av yapan arkadaşlardan gelen rapor : hisar önü sabah suyunda tek tük çinekop yaptı ama balık açıkta ve çok nazlı arada kraça ve istavritte yapmış kanlıca da tek tük rapala ile çinekop genel olarak balıklar seyrek ve nazlı sözün özü ; eski tat yok
Bugun tarabya da yaptigimiz avda istavrit iyiydi, ancak malesef boylar kucuktu ve en az tuttugumuz kadarini saldik