Avrupa Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. alibey70

alibey70 ali eski

arkadaşlar (yenice tekirdag ) nato limanında mahhaleden arkadaşlar gitti iyi boylarda mırmır almışlar 20 adet bilgilerinize arz ederim ha bide cumartesi bogazda guzel istavrit almışlar teyt edecekj arkadaşlar varmı

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Var.. aşiyan tarafından aldık, boylar baya iyiydi.. tarabyada da vardı balık ama çok nazlı ve azdı.. arnavutköyün de balık yaptığını tahmin ediyorum ama bakamadık.. ertesi gün de anadolu yakası balık yaptı.. balık geziyor, denk getiren alır..

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Boğaz'da sert Poyrazlarla birlikte istavrit de av vermeye devam etmektedir. Haftasonunda sandalla Beykoz koyunda bolca yakaladık. İstavritin yanısıra mezgit de kendini göstermeye başladı. Geçen sene pek yapmayan bu balığın şu aylarda kendini göstermiş olması oldukça sevindirici.

4. alibey70

alibey70 ali eski

bilgilerin için sagolasın berkan usta

5. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    akıntıburnunun cumartesi sabahı pek tadı yoktu...

6. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Bugün tarabya kalender arası sıfır balık. Sadece bir kişi tek seferde 3 istavrit aldı daha da alan olmadı....

7. ersinfb

ersinfb ERSİN

En İyi Avı:
    32 cm Lüfer
    ölüdeniz gibi vallah

8. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    dün gece samatya taraflarında istavrit tatsızdı.30 kadar istavriti iki kişi zor aldık.
    gece kurt ve tekeyle yemliye kaldık.iskorpit,yengeç,gelincik,deniz yıdızı ne kadar istemediğimiz deniz ürünü varsa geldi bi tane bile eşkina gelmedi.etrafta alanı da görmedim.
    tavalık istavrit ve bir tane balta dedikleri karagöz ile geceyi bitirdim.

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bu raporlar hiç şaşırtmıyor, Yenikapı-Samatya arasına denizin 1 km. açığına kadar devasa bir dolgu yapılıyor, balıkların doğal yaşam alanı ve yuvaları tahrip ediliyor. Orada bulunan yerli balıklar çoktan bölgeyi terketmişlerdir.

10. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Herkese hayırlı pazarlar
    Sevgili dostlarım,Bugün sabah 05:30 gibi herzamanki yerimizde tarabya idik etrafta akşamdan kalan eşkinacılar vardı lakin içlerinden bir tanesi 43 cm lik bir eşkina yakalamış ve bizim gittiğimiz ilk dakikalarda bir adet daha orta boy eşkina aldı,yem olarak teke ve kullanılan takımlar ise klasik eşkına takımı idi.
    Biz saat 06 : 00 civarı çapari,kaşık,rapala denemelerine başladık kaşık ve rapala denemeleri sonuç vermeyince uzak,orta,yakın atışlar ileistavrit arayışına devam ettik. Uzak atışlarda ben sevgili emreden ( EMRE FİSHİNG ) almış olduğum 0,30 beden 0,12 kötekli çaparimle yaklaşık olarak 1 kg kadar iri istavrit aldım ama işin enteresan kısmı yaklaşık olarak 25 kişinin içinde tek istavrit tutan bendim diğer arkadaşlar sadece mezgit tutuyorlardı aralarda oldukça iri mezgitlerin olduğunuda dile getirmeden edemeyeceğim. Tek dezavantaj hava aşırı sıcaktı mezgit için tarabyaya gidecek arkadaşlar yanlarında tel file livar bulundurup onuda suya salsınlar yakaladıkları mezgitleri anca bu şekilde evlerine sağlam vaziyette götürebilirler. Hepinizin huzurunda burdan sevgili kardeşim Emreye yapmış olduğu çapariler için teşekkür ederim kimse istavrit tutamazken ben resmen mezgitlerin arasından tek takımla iri istavritleri ayıklarcasına yakaladım..
    Sağlıcakla ve sevgiyle kalın

11. bosporus fisher

bosporus fisher hasan

Favori Kamış:
    okuma savant,lieaeffe spider surf 4.20,lineaeffe oyster cast,okuma v system 2.70
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a,okuma raw2 65,shimano exage 4000 fc,okuma octana ot55
    En İyi Avı:
    1650g kefal,1kg çupra
    Tebrikler Faruk abi daha da iyi avlara imza atarsın inşallah.Bu arada ben senden fury casterın yorumunu bekliyorum.Nasıldı performansı?

12. catosan09

catosan09 Çağatay

Favori Kamış:
    Okuma Salina Telesurf, Okuma VSystem 270 10-40gr
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra XTC 14000, Penn Sargus 5000
    Bugun is cikisi trafigin azalmasini beklerken Emirgan'a indim. Amacim arkadaslarla muhabbet etmek ve capariyle sansimi denemekti. Saat 630 gibi Emirgan'a vardigimda tek tuk istavrit aliniyordu. Saat 645 gibi balik basladi. Saat 730a kadar yaklasik 1 kg guzel balik yakaladim. Bir ara caparimi atisa hazirlamak icin suya indirip hemen cektim ve supriiiz... Ignelerden birinin ucunda kucuk bir zargana:) tabi hemen suya iade. 1 saat boyunca hem arkadaslarla iyi vakit gecirdik, hem de aksam yemegi cikti. Herkese iyi aksamlar.

13. nidya78

nidya78 Aydın

Sadece dolgu değil özellikle sarayburnuna doğru kısımlarda gece fenerle dalmayanı dövüyorlar. Cumartesi gecesi kaç tane dalgıç geçti ben sayamadım. Üstelik amcamlar birde atarlılar uyarmaya da gelmiyorlar. Deniz babalarının malı avlaklarda üstlerine tapulu sanırım.

14. ersinfb

ersinfb ERSİN

En İyi Avı:
    32 cm Lüfer
    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı su ürünleri verileri geçen yıl toplamda 315 636,5 ton deniz balığının avlandığını ortaya koydu.

En çok avlanan balığın her yıl olduğu gibi büyük farkla hamsinin olduğu o listedeki diğer balıklar ise şöyle;

1. Hamsi - 163 981,9 ton
    2. Palamut-Torik - 35 764,2 ton
    3. Sardalya - 28 248,0 ton
    4. İstavrit(Kraça)- 24 625,3 ton
    5. Çaça - 12 091,7 ton
    6. Lüfer - 7 389,5 ton
    7. Mezgit - 7 367,1 ton
    8. İstavrit (Karagöz) - 6 320,7 ton
    9. Kefal - 4 010,4 ton
    10. Tekir - 3 766,7 ton
    11. Barbunya - 2 453,1 ton
    12. Kolyoz - 2 182,7 ton
    13. Tirsi - 1 699,3 ton
    14. Yazılı Orkinoz - 1 644,7 ton
    15. Kupez - 1 421,9 ton
    16.Mercan - 1 091,0 ton
    17. Gümüş - 935,5 ton
    18. Çipura - 917,7 ton
    19. Tombik - 907,2 ton
    20. İzmarit - 903,2 ton
    21. Bakalorya-Berlam 892,5 ton
    22. Dil-Pisi - 818,8 ton
    23. Orkinoz - 535,5 ton
    24.Levrek - 424,0 ton
    25.İskorpit - 367,3 ton

15. alibey70

alibey70 ali eski

aelam arkadaşlar 01 08 2013 perşembe akşamı sarayburnuna akşam balıgına gitiik saat 20 15 cıvarı orda ıdık takımlaımızı acıp atmaya başladık ilk dakikalar iyi idi sonradan yapmadı saat 22 30 civarı 2 kışi geldi ve silikon atmaya başladılar vede balıkta aldılar bizde silikon taktık attık ama
    fazla randıman alamadık nihayetinde 9 adet iri istavritle avı kapattık
    ama karagöze kalanlar vardı ne yaptılar bilmiyorum ama umutlu gibilerdi
    bugünluk bu kadar bogazda sabah balıgı yapan bir yer varmı bilginiz varsa paylaşırsanız ii olur bugünden sonra tatıl zamanımızı balık ta degerlendirelim şimdiden teşekür ettik

16. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    tuttuğum istavritlerden hala havyar çıkanlar var!!bu normal mi? av sezonu açılacak nerdeyse

17. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Küresel değişimler bazı balık türlerini müspet etkilemektedirler.

Tatlısuda Turna belirgin artış içindedir.Denizde ise özelliklesürü ve ekenomi değeri yüksek türler artmaktadır.

Bu türler,lüfer,palamut,hamsi,istavrit,çaca gibi türlerdir.

Şahsen bu bereketin süreceğini sanıyorum

18. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Son zamanlarda yapılan düzenlemelerle İnşallah daha da bereketlenir. Bilinçli avlanmalarla oltalarımız daha da renklenir.

19. ersinfb

ersinfb ERSİN

En İyi Avı:
    32 cm Lüfer
    Sabah 08.00 de tarabyada yerimi aldim ilk atisda 2 adet iri istavrit geldi oh dedim bugun iyi olacak bur sonra ki baligi 1,5 saat sonra aldim :) baliksizliga direndim direndim kollarimda derman ve beyaz bir yer kalmayana tavuk gibi kizarana kadar saat 15.00 gibi muhtesem avimi bitirdim toplamda 12 adet istavrit ve amele yaniklarimla herkeze iyi bayramlar diliyorum

20. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Ersin dün bizde tarabyada idik sen tam nerdeydin ??
    Sağlıcakla kal