arkadaşlar (yenice tekirdag ) nato limanında mahhaleden arkadaşlar gitti iyi boylarda mırmır almışlar 20 adet bilgilerinize arz ederim ha bide cumartesi bogazda guzel istavrit almışlar teyt edecekj arkadaşlar varmı
Var.. aşiyan tarafından aldık, boylar baya iyiydi.. tarabyada da vardı balık ama çok nazlı ve azdı.. arnavutköyün de balık yaptığını tahmin ediyorum ama bakamadık.. ertesi gün de anadolu yakası balık yaptı.. balık geziyor, denk getiren alır..
Boğaz'da sert Poyrazlarla birlikte istavrit de av vermeye devam etmektedir. Haftasonunda sandalla Beykoz koyunda bolca yakaladık. İstavritin yanısıra mezgit de kendini göstermeye başladı. Geçen sene pek yapmayan bu balığın şu aylarda kendini göstermiş olması oldukça sevindirici.
Bugün tarabya kalender arası sıfır balık. Sadece bir kişi tek seferde 3 istavrit aldı daha da alan olmadı....
dün gece samatya taraflarında istavrit tatsızdı.30 kadar istavriti iki kişi zor aldık. gece kurt ve tekeyle yemliye kaldık.iskorpit,yengeç,gelincik,deniz yıdızı ne kadar istemediğimiz deniz ürünü varsa geldi bi tane bile eşkina gelmedi.etrafta alanı da görmedim. tavalık istavrit ve bir tane balta dedikleri karagöz ile geceyi bitirdim.
Bu raporlar hiç şaşırtmıyor, Yenikapı-Samatya arasına denizin 1 km. açığına kadar devasa bir dolgu yapılıyor, balıkların doğal yaşam alanı ve yuvaları tahrip ediliyor. Orada bulunan yerli balıklar çoktan bölgeyi terketmişlerdir.
Herkese hayırlı pazarlar Sevgili dostlarım,Bugün sabah 05:30 gibi herzamanki yerimizde tarabya idik etrafta akşamdan kalan eşkinacılar vardı lakin içlerinden bir tanesi 43 cm lik bir eşkina yakalamış ve bizim gittiğimiz ilk dakikalarda bir adet daha orta boy eşkina aldı,yem olarak teke ve kullanılan takımlar ise klasik eşkına takımı idi. Biz saat 06 : 00 civarı çapari,kaşık,rapala denemelerine başladık kaşık ve rapala denemeleri sonuç vermeyince uzak,orta,yakın atışlar ileistavrit arayışına devam ettik. Uzak atışlarda ben sevgili emreden ( EMRE FİSHİNG ) almış olduğum 0,30 beden 0,12 kötekli çaparimle yaklaşık olarak 1 kg kadar iri istavrit aldım ama işin enteresan kısmı yaklaşık olarak 25 kişinin içinde tek istavrit tutan bendim diğer arkadaşlar sadece mezgit tutuyorlardı aralarda oldukça iri mezgitlerin olduğunuda dile getirmeden edemeyeceğim. Tek dezavantaj hava aşırı sıcaktı mezgit için tarabyaya gidecek arkadaşlar yanlarında tel file livar bulundurup onuda suya salsınlar yakaladıkları mezgitleri anca bu şekilde evlerine sağlam vaziyette götürebilirler. Hepinizin huzurunda burdan sevgili kardeşim Emreye yapmış olduğu çapariler için teşekkür ederim kimse istavrit tutamazken ben resmen mezgitlerin arasından tek takımla iri istavritleri ayıklarcasına yakaladım.. Sağlıcakla ve sevgiyle kalın
Tebrikler Faruk abi daha da iyi avlara imza atarsın inşallah.Bu arada ben senden fury casterın yorumunu bekliyorum.Nasıldı performansı?
Bugun is cikisi trafigin azalmasini beklerken Emirgan'a indim. Amacim arkadaslarla muhabbet etmek ve capariyle sansimi denemekti. Saat 630 gibi Emirgan'a vardigimda tek tuk istavrit aliniyordu. Saat 645 gibi balik basladi. Saat 730a kadar yaklasik 1 kg guzel balik yakaladim. Bir ara caparimi atisa hazirlamak icin suya indirip hemen cektim ve supriiiz... Ignelerden birinin ucunda kucuk bir zargana tabi hemen suya iade. 1 saat boyunca hem arkadaslarla iyi vakit gecirdik, hem de aksam yemegi cikti. Herkese iyi aksamlar.
Sadece dolgu değil özellikle sarayburnuna doğru kısımlarda gece fenerle dalmayanı dövüyorlar. Cumartesi gecesi kaç tane dalgıç geçti ben sayamadım. Üstelik amcamlar birde atarlılar uyarmaya da gelmiyorlar. Deniz babalarının malı avlaklarda üstlerine tapulu sanırım.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı su ürünleri verileri geçen yıl toplamda 315 636,5 ton deniz balığının avlandığını ortaya koydu. En çok avlanan balığın her yıl olduğu gibi büyük farkla hamsinin olduğu o listedeki diğer balıklar ise şöyle; 1. Hamsi - 163 981,9 ton 2. Palamut-Torik - 35 764,2 ton 3. Sardalya - 28 248,0 ton 4. İstavrit(Kraça)- 24 625,3 ton 5. Çaça - 12 091,7 ton 6. Lüfer - 7 389,5 ton 7. Mezgit - 7 367,1 ton 8. İstavrit (Karagöz) - 6 320,7 ton 9. Kefal - 4 010,4 ton 10. Tekir - 3 766,7 ton 11. Barbunya - 2 453,1 ton 12. Kolyoz - 2 182,7 ton 13. Tirsi - 1 699,3 ton 14. Yazılı Orkinoz - 1 644,7 ton 15. Kupez - 1 421,9 ton 16.Mercan - 1 091,0 ton 17. Gümüş - 935,5 ton 18. Çipura - 917,7 ton 19. Tombik - 907,2 ton 20. İzmarit - 903,2 ton 21. Bakalorya-Berlam 892,5 ton 22. Dil-Pisi - 818,8 ton 23. Orkinoz - 535,5 ton 24.Levrek - 424,0 ton 25.İskorpit - 367,3 ton
aelam arkadaşlar 01 08 2013 perşembe akşamı sarayburnuna akşam balıgına gitiik saat 20 15 cıvarı orda ıdık takımlaımızı acıp atmaya başladık ilk dakikalar iyi idi sonradan yapmadı saat 22 30 civarı 2 kışi geldi ve silikon atmaya başladılar vede balıkta aldılar bizde silikon taktık attık ama fazla randıman alamadık nihayetinde 9 adet iri istavritle avı kapattık ama karagöze kalanlar vardı ne yaptılar bilmiyorum ama umutlu gibilerdi bugünluk bu kadar bogazda sabah balıgı yapan bir yer varmı bilginiz varsa paylaşırsanız ii olur bugünden sonra tatıl zamanımızı balık ta degerlendirelim şimdiden teşekür ettik
Küresel değişimler bazı balık türlerini müspet etkilemektedirler. Tatlısuda Turna belirgin artış içindedir.Denizde ise özelliklesürü ve ekenomi değeri yüksek türler artmaktadır. Bu türler,lüfer,palamut,hamsi,istavrit,çaca gibi türlerdir. Şahsen bu bereketin süreceğini sanıyorum
Son zamanlarda yapılan düzenlemelerle İnşallah daha da bereketlenir. Bilinçli avlanmalarla oltalarımız daha da renklenir.
Sabah 08.00 de tarabyada yerimi aldim ilk atisda 2 adet iri istavrit geldi oh dedim bugun iyi olacak bur sonra ki baligi 1,5 saat sonra aldim baliksizliga direndim direndim kollarimda derman ve beyaz bir yer kalmayana tavuk gibi kizarana kadar saat 15.00 gibi muhtesem avimi bitirdim toplamda 12 adet istavrit ve amele yaniklarimla herkeze iyi bayramlar diliyorum