Sevgili balık dostları Bunaltan sıcaklara fazla dayanamayıp izin alarak son dokuz günümü memleketimde geçirdim. Serin yaylalara çıkıp rüzgarla nefes almaya çalıştım. Soğuk derelere girip orucun yükünü biraz olsun hafiflettim. Tabi ki memlekete gidip ala avına gitmemek olmazdı. Tek başıma ava gitmeye niyetlenip yolda durdum ve resimlerini gördüğünüz gölete birkaç atış yapayım dedim. Ancak bagajı açtığımda birde ne göreyim bizim spin takımları yok. Sanırım her zaman bagajımda taşıdığım olta takımlarım izin telaşesine kurban gitmişti. Bagajı karıştırdığımda 1.96 lineaeffe rapid spin kamışımı buldum baktım 35 lik birde makinem var neyse onu da taktım 0.20 misina bulup onu da sardım. Ancak heryeri karıştırmama rağmen döner kaşıklarımdan eser yoktu. Mecburen geri dönüp bizim ilçedeki av bayisini ziyaret ettim ama ne yazık ki kaşık bulamadım. Daha önce beraber avlanamadığımız bir arkadaşıma geçen sene birkaç rems hediye etmiştim.Onu aradım ve halen iki tanesinin onda olduğunu duyunca sevindim. Kaşıkları aldım ancak vakit öğleye yaklaşmıştı. Mecburen ala avını sonraki güne erteleyip ertesi gün sahurdan sonra dayımla beraber çıktık yola. Yolda gördüğümüz hayvanlar sırasıyle domuz, vaşak ve ayı oldu. Ayının yoldaki izinin resmini çektim kocaoğlan epey heybetliydi. ve kaşıkları verdiğim arkadaşımı aynı bölgede daha önce kovalamış sonradan öğrendim. Neyse uzatmayalım sabah 5:30 da avlaktayız başladık at-çek yapmaya ilk vuruş ta balık kaşığı tam ısıramadı. Ancak sonraki vuruşta suyun dışında kocaman bir kafa gördüm ama o da kurtuldu. Yaklaşık iki saat avlandıktan sonra tuttuğumuz balıkları yeterli görüp av sahasını terk ettik işte o avdan kareler.
doğayla içiçe güzel bir av geçirmişsiniz.çok merak ettiğim ama bugüne kadar gerçekleştiremediğim bir av türü.belkide bahsettiğiniz risklerinden ötürü.raporlarınızı zevkle takip ediyorum.daha fazlasını görmek dileğiyle.
çok güzel bir yer... Cennet gibi.... allah korusun bu ormanları ... Ortadaki balıkta ağ izi var gibi geldi.. ağ mı atıyorlar oralarda yazık
Birol bey gerçekten çok şanslısınız. Avlanmak için hepimizin hayalindeki yerler desek en doğrusu olur. Doğal yaşam ve içindeki hayvanlarda avınıza ayrı bir macera ve heyecan katmış. Alalarınız her zamanki süper. Biz buralarda maalesef kalabalığın,sesin içinde 50'şer santim arayla olta atmak zorunda kalıyoruz. Tebrik eder devamını dilerim... Balıklardan bir tanesi diğerlerine göre daha büyük siyah beneklere sahip abant alasına benziyor doğru mudur?
Çok teşekkürler Levend ağabey. Memleketimin her yeri güzel ama bizim dağlar bir başka güzel bu ormanlarda anadolu kızıl geyiği bile var. İzi siz söyleyince farkettim bende ama ağ izi olduğunu zannetmem.
Çok teşekkürler Fatih kardeşim. Domuz ve ayıya hiç şaşırmadım ama vaşak görmek beni gerçekten çok mutlu etti.Ormanlarımızın nesli tükenmek üzere olan hayvanlarında birisi çünkü. Evet bir tanesi abant alası kırması sanırım. Bende tutunca şaşırdım. Sanırım bırakılan yavrulardan karışmış.
Harika bir doğada yapılmış çok güzel bir av. Fotoğraflara hayran kalmamak elde değil. Öyle bir coğrafyada bulunmak bile yeterliyken bir de böyle güzel alalar çekmek, hayalleri süsleyecek bir durum gerçekten. :thumb: Tebrik ederim. İnşallah bizlere de nasip olur.