abi çay balığını aynalıya yem olarak kullanıyosun galiba balığı bütün mü takıyosun parça olarak mı nasıl takım kullanıyosun abi biraz anlatırmısın
benim aynalı sazanda favori yemim mısırrr ikinci olarak simit hamuru veye özel hazırlanmıi hamur vede makarna
sazana yem olarak kerevit takın hem en büyük balığı siz tutarsınız hemde milletin gözü sizin üstünüzde olur
Sazan için Ölü yem... Arkadaşlar bir kaç yıl önce sudak için attığım bir oltaya kiloya yakın bir sazan gelmişti.Yem dubaraydı.Fakat tahminimce dubara öldükten sonra vurdu sazan.Canlı balığa geldiğini ne duydum ne gördüm. Ayrıca Kars'ta tatlısu kefalinden yaprak yem çıkarıp bu yemle iri (3-6kg arası) sazan ve canerler yakalamıştık. Bu ölü ve yaprak yem meselesinin üzerinde durmak lazım bana göre.Mesela birkaç sazan avında sadece bu yemle deneme yapmak lazım.Sonuç ne olur bilmem.
Evet bence de balık iyi bir yem.Eğer avlakta iri sazanlar olduğunu biliyorsanız özellikle ekim ayından sonraki havaların soğumaya başladığı dönemden itibaren kullanılacak en uygun yemdir. Kerevit konusunda bir sorum olacak.Kerevitin kuyruk kısmındaki etten mi bahsediyorsunuz?Oltaya nasıl takacağız?Biraz açar mısınız lütfen.. Rastgele
eğer gomit çıkıyorsa onu deneyin.çok iyi iş yapıyordu...tatlısu gomidi.derelerde oluyor ve ekmek solucanla yakalanıyor.aynalı sazan ve ya türevlerini yakalamadım ama kızılkanat ya da ot sazanı çok aldım.ancak en büyük balığım yine balık etiyleydi.ben gölde avlanmadım ancak gomit kesin iş yapar gibi geliyor.eti beyaz o yüzden sanırım dayanamıyor balık... edit:yakaladığım sazan türü nette araştırınca ot sazanına çok benziyordu ondan budur dedim.yoksa ot balığı ete neden gelir anlamış değilim...