Av Ekibi: Ergin DEMİROĞLU, fixahmet, asibalıkçı, Seyit + Misafir Oyuncu KÂaaaaamillll Av Mevkii: Derbent Kızkayası Av Ekipmanı: Yemli (Siyah, beyaz hamur Solucan) Takım - Çeşitli döner kaşıklar Hedef Av: Gökala (Çay Balığına İnat) Sevgili balıkavı sakinleri. Geleneksel Derbent Pazarlarına bir yenisi daha eklemiş bulunmaktayız. Ahmet ile sıkı bir pazarlıkla 3:30 olan hareket saatimizi zorla 4:30'a kadar çekebildim. Avımıza sürpriz olarak katılan Hasan Abi'yi sonra Ahmeti ve Seyiti alıp yola koyulduk. Avlağa girdiğimizde köprünün şenlik yeri gibi olmasına aldırmadan Ne yapacağız Çay Balığını deyip vurduk aracı kızkayasına. Oltaları attık ama çok keyif vermiyordu. Ama yüzlerimiz gülüyordu. İlk balığı hamurla aldığımda oltalar daha bir gayretle atılmaya başlandı. Derken tek tek balıklar alınmaya başlandı ki çay demlenmişti. Rüzgar olmadığından oltalar suda kahvaltının başına geçtik. Tabii gözler şamandralardaydı. O ara Hasan Abi'nin şamandrası öyle bir battı ki koşşş abi demeye kalmadı herkesin farkettiğini gördüm. Koştu tabii Hasan Abi. Eski çinekopçulardan tabii çinekopta kalama kullanmıyormuş. Kullanmaması bir kenara haberi bile yokmuş. Ha gayret çekerken arkadan koro halinde "Abiii çekmeee Salllll" diye sesleri duymadığına eminim. Gerçekten 2 kilo üzerinde çok iyi bir balıktı. O heyecana kendini öyle vermiştiki ha gayret çekerken maalesef misina Seyyar Tayyar'ın da deyimiyle "PATLADI GİTTİ". Giden balığa yanmadık ama Hasan Abi'nin ilk Gökala tecrübesini bu şekilde yaşamasını istemezdik. Neyse Küçük bir kalama seminerinin ardından yine geçtik oltaların başına. Hasan Abi yine booomm. İyi bir balık daha gelmişti. Fakat bu kez balık iğneyi kırarak serin sulara yeniden merhaba dedi. Şanssızlık yakasını bırakmasa da Hasan Abi'nin gün içerisinde porsiyonlul 3-4 balığı almıştı. Akşam saat 16:00'da -Evet yanlış okumadınız 16:00-'da biri çıka geldi. Kâaaaamilllll.... Elinde olta güyaaa balık tutacakmış... Dedim az sonra kapatıp gidicez niye geldin ki. Neyse geldi tabiii kurula kurula indi avlağa. Yanıma inmese rahat edemez zaten. Balığı bıçak gibi kesti. Kendi parmak boyundan biraz irice bir balığı aldığında bana nispet yapmaya ağzı açılmaya başlamıştı. Fakat o pamak kadar balık için en az 4-5 tane kaşığı kayaya takmış, avlağa indiğinde Ordaki kayaya dikkat et nasihatimi dikkate almamıştı. Tabii USTA(!)ya.. O'ndandır dedim geçtim. O ara seyit çok güzel bir trofeye imza attı. Suyun üstünde taklalar atarak gelen balıkla birkaç balık daha alındı. Bi ara Kamilin burda balık yok (hahaha hala gülüyorum) demesiyle çitlenbik bahçesini denemeye gittik. Tabii Bizim usta avlakları çok iyi tanıyor at-çek bi 20-25 dk ama gel görki balığın adı bile yok. Zorla gel orda deyip sözümü dinletebildim. Avlağa yanaşırken Ahmetin Oltasındaki trofeyi gösterince aslında elimle Aha bak gördün mü? işaretini yapmayı unutmuşum. Bizim Kamilin kör olduğunu zannettiğim bir balığı daha alıkoyunca laklakdan geçilmiyordu. Tabii ben Usta Sensai olarak sadece işimle meşgül oluyor kulak bile kabartmıyordum. Güneş yeni batmıştı ki Oltamdaki trofeyi zokalayıp makinanın KALAMA -hasan abi dikkat- sesini biraz açıp bizim Kâaaaamile dinletmeye başladım. Heralde saatlerdir lak lak ettiği parmak kadar balıklara cevabı O KALAMA sesi yeterince vermiştir. Bir de baktım dua ediyor kaçırsın diye. Balıkla mücadele ederken dudaklarını okuduğumun farkında bile değildi. Ama bizim çekirgeyle avlaklar daha eğlenceli. Sırf o yüzden harika fotoğraflarını çektim. Toplantıdaki gibi değil ama. Günü çok güzel balıklarla tamamladık. Fotoğraflardaki balıklar 1 kişiye aittir. Diğer tordakiler de hemen hemen aynı. 2-1 Diyen Kaaaaaaaamil hariç. Bu arada avlaklara 1 fotoğrafçı daha lazım. Raporlarda hiç görünmemeye başladım haberiniz olsun. Fotoğraflar...
avınız ve ortamınız daim olsun. ayrıca suya bayıldım. burda sıcaktan ve iş stresinden bunalmış haldeyken o suya dalmak geldi içimden. çarşaf gibi
Bana göre Tükiye'nin en iyi gökala avlağına sahibiz. 80-90 km bir mesafede. Bu konuda çok şanslıyız. Tatlısuda avladığım tek balık da Gökala. Turna konusunda da zengin avlaklara sahibiz. Özellikle sulama kanallarımızdaki Turnalar (köylünün ışıkla, ağla ve başka yasa dışı materyalle avlanmaması halinde) son derece yoğun bir popülasyon oluşturacak sudan dışarıya atlayacaklar. Yolu düşen herkesi bekleriz. Çok teşekkürler. Manzaramız da avlağımız da muhabbetimiz de çok güzel oldu. Dostlara rastgele...
rastgele tbrler çok güzel av olmuş bundan sonrası için size bana ve tüm forum üylerine bol şanş inşallahreeling
Ergin, seni ve diğer arkadaşlarımızı tebrik ederim. Güzel bir av ve güzel bir doğa buluşması olmuş. Bereketli avlarınızın devamını dilerim, dahasına rast gelsin. Bu arada, "Hasan Abi'nin ilk Gökala tecrübesini bu şekilde yaşamasını istemezdik" demişsin ama malum, kaçan balık büyük olur. İlk denemede büyük balığı kapmış sanırım Hasan bey. Moralleri bozmadan, olaya böyle bakalım bence.
elinize sağlık..usta klavyeye döktürmüşsün rapor 10 numara ve keyif verici olmuş.avlağınız bayağı verimli çok şanslısınız..bizim burada bi almus barajı var deniz gibi mübarek ama gel gör ki nazlı mı nazlı huysuz mu huysuz ne diyim başka bilmiyorum adını nazlı koysalarmış,yok su ısınmadı yok baraj kapağı arızalı,yok su yükselmedi vs vs vs. kendi çapımızda denemediğimiz yöntem yok,mantarlısı,kaşığı,dibi yok abi olmuyunca olmuyor..samsunlu balıkçılar gibi bir rapor yapamıyoz balıksız av raporunuda ben ne yapıyım,çicek böcek resimlerini sevmiyorumbalık olmayınca...belki bu yazımı okuyan almus avcıları vardırda belki bilmediğimiz şeyleri bize öğretir.. ya usta senin raporun altınada dert yanmak gibi oldu ama mazur gör bu kardeşini..tekrar tebrikler...derbentin kıymetini bilin
Çok teşekkürler. Umarım o şans yakanızdan hiç düşmez. Çok teşekkür ediyorum. Şennur Hanım, Senelerdir Derbent'e Gökala avına giderim. Bu yıl gördüğüm kadar iri gökalaları daha evvel hiç görmedim. Sezon boyunca birkaç trofe sayılacak av ancak olurdu. Bu yıl herkez 2 kilonun üzerinde balık yakaladı. Bundan sizlere ve bizlere de pay çıkarıyorum ben. Eskiden Barajın her bir yanı misina ağlarla çevrili olurdu. Yerel balıkçılar genelde 10-15cm'lik balıkları alıkoymaktan hiç çekinmezdi. Amatör balıkçıların sayısı belki 20-30 kat artmış olmasına rağmen balıklarımız azalmamıştı. Çünkü; bizler misina ağlarının yasak olduğunu bangır bangır bağırdık. Tırıvırı illetini söylemekten dilimizde tüy bitti. Yavru balığın salınması gerektiğini aşılamaya çalıştık elimizden geldiğince. Derbent bu konuda iyi bir sonuç odaklı örnek. Eğer avlaklara bizler amatör olarak sahip çıkabilirsek sonuçlar hep böyle güzel olacak.
Çok teşekkür ederim. Darısı sizin başınıza. Bir önceki mesajımda yasal olmayan av şekillerinin popülasyonu nasıl da etkilediğini yazmıştım ki sonrasında sizin mesajınıza denk geldim. Almusta da yasal av yöntemlerinin dışında avlananlar varsa dilerim amatörü kat kat artarak göle sahip çıkar hale gelirler. Sağlıcakla.
Gökhan biz en iyisi derben te gidelim Ergin bey tokat tan derbent uzak olurmu. eğer gelirsek avlandığınız yer konusunda yardımcı olurmusunuz. birde avınız muhteşem emeğinize sağlık
Çok teşekkürler, dahası size rastgelsin. Çok teşekkürler size de rastgelsin. Çok teşekkür ederim. Balıkta olup harikalar olmayan bir av zaten olamaz Ah Hocam sizden gördükçe bizim de canımız çekiyor. Soluğu derbent kenarında alıyoruz ) Rastgelsin.