Ayvalık'da Mercan Avı - 2

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında MuratS tarafından paylaşıldı.

1. MuratS

MuratS Murat

Favori Kamış:
    Penn
    Favori Makine:
    Penn International V 50VSX
    En İyi Avı:
    Fangri 1.2 Kg
    Saoldostum. Bende ingilterede bayaa kaldım. Üniversiteyi orda okudum. Orada ucuz malzeme bulabileceğimiz yerler varmıdır? Makina olarak?

2. BlackSharks41

BlackSharks41 Orkun

Favori Kamış:
    Olta
    Favori Makine:
    Sea Master F665
    En İyi Avı:
    5 Kg Mığrı
    Güzel bir av olmuş tebrikler,nice güzel avlara :)

3. davranli

davranli Gökhan

VATAN:AYVALIK /İŞ GEREĞİ: BODRUM/ UMARIM ENKISA SÜ
    Favori Kamış:
    D.A.M.
    En İyi Avı:
    TURNA(DENİZ) 60 CM,1.10 KG
    Tebrik ederim.

Güzel bir av olmuş. Umarım en kısa zamanda bende o denizlerde avlanabilirim. Zira oraları çok özledim.

Küçük bir sorum olacak. Sırtı yapıyormusunuz? , yapıyorsanız sonuç varmı?

Hep oralarda sırtı hayali kuruyorum.

Rastgele.

4. MuratS

MuratS Murat

Favori Kamış:
    Penn
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Fangri 1.2 Kg
    Dostum ilk olarak - herzaman bekleriz!.

İkinci olarakta ben bu şırtı konusunda acemi sayılırım. Şu ana kadar sadece uskumru aldım şırtı ile. Ama arkadaşlar bu işin piri diyebilirim. 8.5 kg levrekten tut akya sürüsünü komple alanları bile gördüm. Kesinlikle palavra değildir bu olayların fotoları da mevcuttur!:D

Onlara danışırım. Sormak istediğin birşeyşer varsa sor ben gereken yerlere iletirim. İyi günler...

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Akya sürüsü mü? Komple mi? Bunları alanlara danışmak mı?:eek: :eek: :eek:

Sevgili Murat, vallahi hiç birşey anlamadım.:( :eek: :eek: :confused:

6. MuratS

MuratS Murat

Favori Kamış:
    Penn
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Fangri 1.2 Kg
    Sürü derken 10000 adet değil. şöyle 20 - 25 adetten bahsediyorum. Ağırlıkları 20 kilo cıvarı ve üstü olan...

Fotolarını isteyeceğim. Scan edip koymak lazım...

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İnan ki, ben yine bir şey anlamadım.:( :eek:

8. MuratS

MuratS Murat

Favori Kamış:
    Penn
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Fangri 1.2 Kg
    Şırtı ile balık tutma olayını konuşuyoruz! Akya da balık oluyor. Genellikle sürü balığı oluyor. Burda ayvalık açıklarına da uğruyor. Bunu da tutan arkadaşlar oluyor. 20 - 25 tane tutan arkadaşlar var. Şırtı sistemi ile.

Bunların da fotoları mevcut. Daha basit anlatamam herhalde dostum.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 15 Haziran 2009
  9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Sanırım önce ara bilgiler vermek gerekecek. Hem böylece birbirimizi de daha iyi tanımış oluruz:;)

Şırtı-mırtı o her ne ise, işte o sistemle gün içinde kişi başı avlanma limiti vardır ve bu limit boy olarak 30 cm, sayı olarak ta 3 adettir. Sürü geldi diye, ne var,ne yok topunu birden kaldırmak nasıl oluyor inanın anlayamadım.
    :eek: :rolleyes:

Ayrıca arkadaşlarınızın sırtı ile tuttuğu ve her biri ortamala 20 kg olan bir “akya”yı, ben ne gördüm ne de duydum. Belki vardır da hepsinin aynı sürü içerisinden ve yine hepsinin aynı gün içerisinde aynı kişilerce sırtı ile avlanabildiği bir durumu, üzgünüm ama tahayyül edemiyorum.:( :rolleyes:

25 kişi iseler ve aynı gün içerisinde 25 kişinin de “şırtı”sına sürüdeki bütün akya balıkları geliyor ise 25 adet avlayabilirler. Yani, fiilen mümkün olmasa da, matematiksel olarak ihtimal dahilindedir. Böylece sürüyü de komple kaldırmış olursunuz ve de bu durum kanuni olur o zaman. :eek: :D

Hülasa, anlatımın gayet basit ancak, bu cevabından da, yine bir şey anlamadım. :(

Yes ay ken sipik ingiliş. Bat ayvaz et hom, amforçınetli may goinktu fiçur. Duyu andırsıtant mi?:D :rolleyes: :D Ya da ben anlatamıyorum::eek: :D

10. MuratS

MuratS Murat

Favori Kamış:
    Penn
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Fangri 1.2 Kg
    Ben hiç bir zaman bu işin yasal olduğunu söylemedim. Sadece bu işin burda yappılmış (yani balık olduğunu) söyledim. Kendim amatör balıkçılık yaptığım için ve sadece derin suya gittiğim için kanunları tam bilmiyorum.

Sonuçta eminim ki dinamitle balık avlamak ta yasaktır. Ama bunu da yapanlar var malesef. Tüple beraber zıpkınla dalmak ta yasak ama bu da mevcut. Malesef yasalar ya iplenmiyor veya bilinmiyor.. (bence ilk seçenek daha çok)

Bu da AKYA sürüsü

http://www.gaxxi.com/fotoritim/fotoritim/gorsel/dosya/1180385030akya-surusu==sipadan-adasi-malezya.jpg

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 15 Haziran 2009
  11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    anlayan, beri gelsin.

Biraz anladım gibi de, tam değil:;) :rolleyes:

Şırtı diye bir sistem varmış, bu tamam. Yani, balık avcılığında sırtı olarak isimlendirilen sistem ve bunu gayet iyi anladım.;)

Akya, sürü balığı oluyor ve Ayvalık açıklarına uğruyor, bu da tamam. Yani, bunu da anladım. ;)

Ancak;
    Sürü derken 10000 adetten değil, şöyle 20 - 25 adetten bahsediyordunuz ancak, resimde yüzlercesi var. Yani, bunu yine anlamadım.:(

Ağırlıkları 20 kilo civarı ve üstü olan... dediğiniz balıkları resimden seçemedim. Yaşlılığıma verin, onlar sanki maksimum 2-3 kg’lık balıklar. Bu balıklar Malezya’nın balıkları olduğundan mı böyle küçükler? Yani, bunu da yine anlamadım. :(

Ben hiç bir zaman bu işin yasal olduğunu söylemedim dediniz. Evet doğru söylemediniz. Ancak şöyle söylediniz ve ben bundan da yine hiç bir şey anlamadım. “şırtı konusunda acemi sayılırım. Ama arkadaşlar bu işin piri diyebilirim. 8.5 kg levrekten tut akya sürüsünü komple alanları bile gördüm. Kesinlikle palavra değildir bu olayların fotoları da mevcuttur.”:(

20 - 25 tane tutan arkadaşlar var. Şırtı sistemi ile, Ağırlıkları 20 kilo civarı ve üstü olan diyorsunuz ya, hesapladım 400-500 kg balık yapıyor ve üzülerek söylemeliyim bunun da zerresini anlamadım. :(

Kendim amatör balıkçılık yaptığım için ve sadece derin suya gittiğim için kanunları tam bilmiyorum diyorsunuz “Bu sözünüz anlaşılması çok zor bir söz” dememek için, bunu da yine kendi anlayışsızlığıma vereceğim ve iki kere maalesef bundan da hiç ama hiçbir şey anlamadım diyeceğim. :(

Doğru, tüple beraber zıpkınla dalmak, dinamitle balık avlamak gibi yasal olmayan avlanma yapanlar ve bu anlamda yasaları “iplemeyenler” de var ancak, en küçüğü 20 kg olan 20-25 adetlik Akya sürüsünü komple kaldıranlarla yasak takmayanların irtibatını da yine anlamadım. Ayrıca bu şırtıcıların nasıl oluyor da senin arkadaşların olduğunu ve fotolarını da kolaylıkla temin ederek forumumuz ortamında yayınlayabileceğinizi, meranıza misafir davetlerini de memnuniyetle kabul edebileceğinizi… Allah, Allah bu nasıl iş arkadaş, şaşırıp kaldım. :( :confused: :eek:

8kg lik levrekler de sürü halinde mi kaldırılıyor yoksa, levrek sürü balığı olmadığı için tek-tek mi alınıyor? Bunu da bilmediğimden, yine anlamadım. :(

N’ayır, n’olamaz.!!! No izint, dı hezınt, dor toping!!!??? :D :eek: :D

12. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Pembeler gercekten sahaneymis. Tebrikler!!