Az Alıkoyma, Çok Salma

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Baktım tatlınıza, güzel bişeye benziyor... :) İçi maaşallah mercedes konforunda. Bi ben eksiğim. :D:D:D

Bizim tatlı gariban tatlısı. Gerçi fiyatı pek öğle değil ama neyse. :D:D:D

İnternette baktım da daha güzel görselleri varmış. (ramazan helvası diye aratınca çıkıyor)

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Roy, dişe dokunur bişi tutamadıkça kliple mliple durumu kotarmaya çalışıyoruz. :D:D:D
    Böyle devam ederse ramazan sonu dansözlü klip çekecem, bi o kaldı. :D:D:D
    Rastgelsin kardeşim, herşey gönlünce olsun... :)

Nefes alma bizimkisi işte. Tam çipura av vermeye başlar levreğe gideriz. :D:D:D
    Bergama helvası kiloso 8 tl, yarısını bi oturuşta ben yiyom, memur maaşıyla nasıl alam hepinize, tam da ay sonu. İnsaf lütfen... :D:D:D

3. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Sen beğenmesende rapor çok hoş zevkle okudum:) Balık az olsada keyiflibir avolmuş ayrıcada bilgilendirici limitler konusundakihassasiyetin açısından bir kez daha teşekkür ediyorum.:thumb: Belki bilmeyenler yada umursamayanlar içingördüklerinde örnek olur ve yanlış yerine insanımız kendi menfati için aslında bu doğruları tercih eder. Balık zevk işidir ve öyle olmalıdır hırsları artık kenara bırakmalı bir amatör balıkçı diye düşünüyorum.mrsparkle

Aklıma gelmişken klipte on numara:) hihi

4. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Cok tebrik ederim sevgili Volkan.

Renkli bir paylasim olmus.Senin o sakaci, espirilerle dolu samimi ve oldukca dogal dilini okumak zaten basli basina bir zevk.

Bence balik salmayi insanimiz halen balikciligin bir parcasi olarak goremiyor. Saldigi baligi yakalanmis olarak hissetmiyor ve bundan mutlu olmuyor.Yazinin samimiyetinde de bu var. Insaallah bu gunleri gececegiz ve amator balikcilik oncelikle bir keyif ve temasa sporu olacak.Insanlar sabahleyin kalkip kosuyor.
    Kosmaktan mutlu oluyor.Biz de olta sallamaktan olta cekmekten, denizle dostalrimizla birlikte olmaktan mutlu olacagiz...Ve cogu zaman balik salmak arada guzel baliklara ulasmak cizgimiz olacak.Ve insaallah gun gelecek daha guzel balik boylariyla karsilasacagiz ve avlarimiz bu yatirimin karsiligini alacak.Plan bu. Birilerinin bir yerden baslamasi lazim.Sizlerin buna caba gosterdiginizi gormek cok gurur verici.

Cok guzel eglenceli bu paylasimin boyle balik salma videolariyla donanmis olmasi ve konusunun merkezini balik salma uzerine kurmasi bana mutluluk ve gurur verdi.O lidaki ve karagozler milyonlarca yumurta dokmek icin bir sans daha kazandi.Ve bizlerin gelecegine ufakta olsa bir katki yapildi.

Turkiyede baliga cikan her kardesimiz ve abimizin yaptiginizi yapmaya baslamasini cani gonulden dilerim.Bundan cok buyuk bir trofe yakalamis kadar gurur duyabilmesini de...

Sana butun emeklerin eve dostlugun icin cok tesekkur ediyorum.

Iyi ki varsin.Her ailede senin gibi bir balik dostunun bulunmasi gerektigini bu paylasimda gordum.Cok cok sag ol degerli dostum...

Gonlunuzdeki baliklara rast gelsin...

Saglicakla kaliniz.

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Selçuk, beğendiğine sevindim. Güzel levrekler dilerim sizlere... :)

Rastgelsin... :)

6. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    O kadar Sahte alcaaana foruma bergama helvası ısmarlasan Levrolar kucağına atlar:laughing: :laughing: Tam bir memurusun maşallah. Ancak devlet memurları bi oturuşta yarım kilo tatlı yer. Mesela Ben:hungry: :laughing:

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sevgili Hüseyin abim, öyle içten ve güzel ifadeler kullanmışsın ki insan mahçup oluyor, ne yazacağını bilemiyor.:eek:
    Tespitlerinde haklısın, yerden göğe. Evden balık yakalamaya çıkıyorum diye ayrılan kişi balıksız dönemiyor, dönmek istemiyor nedense.
    Küçük büyük ne olursa olsun yakaladığını götürmek istiyor. (Benim çevremdekilerde gözlemlediğim durum bu)
    Maalesef ki hemen hepsinin amatör için de bir tebliğ olduğundan haberi yok. Benim gibi birçok kişi var ve ilk defa tebliğ diye bişeyin varlığını benden duyuyorlar. Sırf benim akraba ve arkadaş çevrem değil, o an avlakta bulunan avcılarda pek birşey bilmiyor.Zannediyorum ki hem avcıların hem de konuyla ilgili yetkililerin hatası veya zaafiyeti söz konusu.

Mesela hergün konak iskelesinde av yapanları görüyorum, oysaki yasak.
    Bi broşür basılsa elden dağıtılsa limitler, bölgesel yasaklar belirtilse, dikkat eden önemseyen çıkacaktır zannediyorum. Zaten belli başlı avlaklar var. Bu işe gönül verenler de çevrede nereler var nerelerden balık çıkıyor biliyor.
    En yoğun avlanılan günler, c.tesi ve pazar. Bu günlerde bir görevli çıksa hem sohbet etse hem çaktırmadan kontrol yapsa kibarca uyarsa ve bilgilendirse zamanla uzun vadede bişeyler değişecektir diye düşünüyorum.

Şimdi denecek ki kıyı avcısı bişeymi? Asıl gırgırlar vs.vs.vs.....
    Ancak bi yerden başlanmalı. Kendimiz düzelmeden başkalarına ne derece olumlu yönde baskı yapabiliriz bilmiyorum.

Ayrıca benim gibi bir acemi güzel hareketler sergileyebiliyorsa bu senin ve senin gibi kaliteli avcılık yapan abi ve kardeşlerimin eseri.

Ben sizlere teşekkür ederim. Yol göstericiliğin, abiliğin için sana ayrıca teşekkür ederim. Herşey gönlüne göre olsun, rastgelsin... :)

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Haklısın o kadar sahte alacağıma yarısıyla helva alaydım foruma güzel olurdu. :D:D:D
    Lakin helva ısmarlayınca levroların kucağıma atlayacak olmasından şüpheliyim.
    Bi kere dua edin demiştim de, hayatımın en kötü avlarından birini yapmıştım.
    :D:D:D (Gerçi hepsi birbirinden kötü de... :D Orasını karıştırmayalım.:D)

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Kuyruk hariç 15 cm. miş dersen ıslanmaktan kurtulursun.:p :p

Dolu dolu stres atıp, mutlu bir gün geçirdiğin belli. Hele ki salınan o balıkların fişek gibi fırlamaları yok mu, o yeter.:thumb: :thumb:

Güzel ve huzurlu avların daim olsun.

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Tevfik abim. Keşke daha önceden mevzuu geçseymiş. Kuyruk hariç 15 cm güzel fikirmiş. Aklıma gelmedi o anlarda :rolleyes:

Benim hiçte içime sinmeyen 2 balığı da kurtarırdım. :D:D:D

Sana da gönlünce rastgelsin abi. :)

11. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Volkan sen böyle müziklerde dinlermiydin yaff:D güzel paylaşımın için teşekkürler:) mekana bakınca yutkundan vallah levrek çıkar ordan:hungry:

12. anathema

anathema ersen

Favori Kamış:
    Shimano Catana BX 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30 S
    En İyi Avı:
    LeVreK
    Volkan, akrabalarla güzel bi muabbet olmuş. Yanlız balıkları ölçmekten yakalamaya pek fırsatın olmamış gibi geldi :D :D

13. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Salarken öpmeyi unutmuşsun Volkan :) ben bırakırken her zaman öperim,6-7 yıl önce yakalamış olduğum küçük bir karabalık'ı ( sekiz bıyık ) suya bırakırken resimlemiş ve rapora eklemiştim ( hangi forum da olduğunu hatırlamıyorum ) beni tanıyan herkes '' Öperekmi bıraktın '' diye sormuş,ben de '' yahu balığın benden fazla bıyığı var,o kadar da değil '' demiştim.

Keyifle okudum raporunu,inşallah şerit metre ile değil,karış ( biz de karış hesabı ) ile ölçtüğün balıkları yakalarsın,

Rastgelsin.

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing: Ben her telden müzik dinlerim abi. Yeterki kulağıma güzel gelsin, ya temposu, ya melodisi, ya sözleri beni bi yerden yakalasın. Bazı şarkıları takıntı yaparcasına ard arda 10-15 kere dinlediğim olur.
    Mp3'ümde Alexsandra Stan (klipteki parçanın sahibi)'ın 3 şarkısı var. 3'ünü de zevkle dinlerim. Yabancı tempolu müziğe bayılırım. Yeter ki tempo olsun diye gürültü yapılmış olmasın. :D Senin de disko geçmişin vardı sanırsam, sana da yakındır bu tür müzikler. ;) hihi

O mekanda hiç atçek yapan yok abi. Bizim atçekçiler orda zaman kaybetmezler :rolleyes:
    Bana da levrek yapar gibi gelmişti orası. Geçen hafta denedim orayı. Tam sabah suyunda 1 saat atçek yaptım. Bi vuruş bi takip almadım maalesef. :(

Ancak özelliklerine bakınca tam yeri gibi geliyor bana da.
    Yerin yapısı şöyle: Kıyı kesim 15 metre 40 cm civarı derinlikte. Dip full kayalık ama düz bir kayalık. Yani üzerinde rahatça yürünebilir. Tek sıkıntı kaygan, yosunluk olması. 15 metre sonra kayalık bitiyor ve müthiş bir derinlik var. En az 10 metre. (Tekneyle geçiyoruz o boğazdan, melanur avı yaparken)
    Boğaza yakın taraf çok akıntılı. Kıyının bir bölümünden sıcak su çıkıyor. Kışın git otur denizin içine, keyfine bak. :D:D:D Kışın su yüzeyinden dumanlar çıkıyor zaten. :) Yolları rezalet, ancak deniz ve dip yapısı muhteşem. Gün ağarırken çektiğimden biraz karanlık çıkmış, videoya atarken de görüntü kalitesi biraz bozulmuş ama muhteşem bir yerdir. (Manzara olarak) :D:D:D
    Sık denenirse levrek te çıkabilir sanıyorum. :D

Teşekkürler Ersen. Çevremle uğraşmaktan kendim tadını çıkartamıyorum avların. Yalnız balık ölçme olsa iyi.
    Volkan abi takım takıldı, kurşunun varmı, iğnem koptu, kasnak varmı?, fırdöndü nasıl bağlanıyor, bağlar mısın, kafa lambaları nerde, yemleri nereye koydun.... vs.vs.vs....
    Sanki malzemeci Muzaffer'im. Deli olacam bigün ama bakam ne zaman. :D:D:D

Teşekkürler Orhan abi. Senin anın da çok güzelmiş, güldürdün beni sabah sabah :laughing: :laughing: :laughing:

Ben çok fazla elimde tutmama taraftarıyım. Salmaya karar vermişken fazla oyalanmadan salmalı. :D:D:D Yeniyim nede olsa bu konuda. :D

Karışla ölçtüğüm balıklar yakalamayı bende çok isterim. Temennilerin için sağol abi. 5 karıştan aşağı olmasın ama yakaladığım balıklar :)

15. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Volkan tebrikler balık olmasa da denemeler yapmakta güzel, rapor işini şova dökmüşsün bakıyorum da :D müzikler videolar resimler :)

bu arada tavuk göğsü işe yaradı mı ne dersin?

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Seçkin. Gün geçtikçe kendimi geliştiriyorum işte, her konuda. :D:D:D

Bu arada en can alıcı soruyu sen sormuşsun. Raporda bilerek bahsetmedim. hihi hihi hihi . Gözünden kaçmamış. :D

Tavuk göğsü işe yaradı. Lidakiler çok beğendiler. Tavuk göğsü taktığımız oltalar lidaki çekerken, mamun, sülünez taktığımız oltalar daha çok karagöz çekti. :)

Bu da demek oluyor ki çipuralar tavuk seviyor. :)
    Yalnız tavuk göğsü çabuk dağılıyor. Yem ipiyle bağlanmalı, iğne boyu da küçüklerden seçilmeli. Yoksa küçük lidakiler yem ipi kullanılsa dahi yemi parçalıyıp, götürüyorlar.

Lidakilerin yeterli boya ulaştığı bir zamanda güzel iş çıkartacak tavuk göğsü.

17. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    bayramda bende antalya da deneyeyim o zaman :) yalnız ton balığı yağı değilde sardalya yağı bulmak lazım daha etkili olabilir

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :thumb: :thumb: :thumb: Bence de sardalya yağı daha çekicidir.
    Ancak çipuranın haricinde farklı balıkları da çekebilir. Bu avantaj mı olur, dezavantaj mı olur oradaki balık popülasyonuna göre düşünmek lazım. ;)

19. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    volkan güzel raporun için teşekkür ederim. keyifle okudum ve salınanlar için ayrıca teşekkürler. bu arada dikkatimi çeken saat24:30 yemcideyiz. 01:30 da ancak ayrıldık. keşke buralardada nöbetçi yemci olsa. bazen akşam bir fırsat çıkıyor balık için yem olmuyor banghead

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Gültekin. Allah'a şükür buralarda ne yem ne de yemci sıkıntımız yok. Yem de yemci de gani. (Ne güzel değil mi? :D:D:D)

Maalesef ki değil, çünkü balık olmadıktan sonra neyleyim yemi, neyleyim yemciyi. :confused: :confused: :confused:

Kocaaa forumda bir sürü İzmirli var. İzmir ve çevresinden son 3 aydır kaç rapor var? Benim boş raporları çıkar.:rolleyes: :p Bir elin parmaklarını geçer mi acaba? :confused: :rolleyes:

Dikili'deki yemci konusunda balık olsa güzel bir nimet tabi. C.tesi pazar sabaha kadar 24 saat açık. :D:D:D (Şaka değil, harbiden 24 saat açık)

Biz gidince çıkmamız zor oluyor oradan. Durun soda söylim, gazoz söylim, bırakmıyo ki av yapalım!!! :D:D:D (Çok iyi bir arkadaş, tabi bizde iyi müşterileriz. :D)

En az alış veriş 30 tl. Nakit, keş... :D:D:D