Selam Balık ve Doğa Dostları.. Yağmurla başlayan yaz ayında turna,sudak ve levrek avına oldukça sık gittik ama bir türlü büyük ama gerçekten büyük yakalama zevkine daha erişememiştik. bizde bari sazanın büyüğü olsun dedik ve geçen hafta cumartesi öğleden sonra daha önceden kararlaştırdığımız avlağımıza ulaştık..orası sudak yönünden bereketli idi ancak sanırım bi şekilde yakın zamanda bırakılan levreklerden olsa gerek limit üstü sudak çıkmadığını duymuştuk ama yine de şansımızı deneyelim dedik ..sudak olmazsa sazan olurdu.. Neyse 5 i balık avcısı 9 kişilik bir ekiple konakladığımız yerin yakınlarından oltalarımızı hem sudak hem de sazan için suya bıraktık..ilk gelen limit altı sudakı suya iade edebildik ancak sonraki iki sudak ne yazık ki o kadar şanslı olamadılar..Zaten başkada sudak gelmedi ancak oldukça fazla levrek vardı fakat onlar da çok küçüklerdi.. Bu arada iki tane de siraz ( bazı yerlerde sarı kanat deniyor) oltalarımızı ziyaret etti.. Pazar öğleye doğru balıkçı olmayanlar bizle dalga geçmeye başlamışlar ve toparlanma konuşmaları yapılmaya başlanmıştı ki ilk sazan vuruşu oldu.. Zil bir kez çaldı kamış anında yerde..Allah'tan uyanık olup bütün oltaların frenlerini açmıştık..Abartısız yarım saat uğraştan sonra ilk sazanımızı çektik 4-5 kg civarında bir pullu sazandı bu..Yaklaşık 1 saat kadar sonra aynı boylarda 2. sazan geldi ama misinadan korkum olmadığından bu sefer o kadar uğraşmadık.Yarım saat kadar sonra 3. sazan yine aynı boylarda..ekteki video 3. işte bu sazana aittir.İlk defa böyle bir balık yakalayan Cenk ne olur ne olmaz diye oltayı bana verdi ve balığı sudan çıkarma şerefi bana nail oldu. Hiç kullanmadan kırdığımız kepçe de sonunda bir işe yaradı o gün.. Ve böylece sonunda büyük balık tutma zevkini bu yıl da yaşamış olduk. Eminim İbrahim Başkan oltaları evde unutmasaydı en büyük balıkları o çekerdi Umarım videoyu yüklemeyi başarırım
Ve böylece sonunda büyük balık tutma zevkini bu yıl da yaşamış olduk. Eminim İbrahim Başkan oltaları evde unutmasaydı en büyük balıkları o çekerdi Eyvallah başkanım. Sudak sevdası olmasaydı bende eminimki tutmuştum. Kısmet. Gelin ata binmiş ya kısmet demiş
Videoyu dailiymotion'la yükeleyebildim... http://www.dailymotion.com/video/xlarja_5-kg-sazan_sport İdare edin artık Rast gele