az solucan çok balık!!

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında fthblk tarafından paylaşıldı.

1. fthblk

fthblk Fatih

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40S
    En İyi Avı:
    3.5 kg levrek
    Merhabalar. Yaz kış demeden her fırsatta o güzel alalar için gittiğim Yamula'ya dün bir kez daha uğramaya karar verdim. Sigarayı bıraktıktan sonra (yaklaşık 1ay oldu:) nerdeyse haftada 2 gün soluğu balıkta alan ben, dün öğleden sonra yine bir kaçamak yapmak istedim. Saat 3'e gelmesine, önümde en az 35-40 dakika yol olmasına ve en önemlisi ne yem ne de kıyafet olarak hazır olmamama rağmen yine de hava değişikliği olsun diye niyeti bozdum. Aslında yem olarak haftalardır bir sıkıntı çekmemiştim ama dün acı gerçekle karşılaştım :)) ofisimin deposunda beslediğim solucanlarımın sonu gelmişti. Her ne kadar uygun şartları sağladığımı düşünsemde ne solucanların üremesini sağlayabilmiş ne de kalanların çoğunu yaşatabilmiştim. Yoğun bir gün geçirdiğim için kaşıkla at-çek yapmayı da gözüm yemedi. Hepi topu 7-8 tane yarı ölü solucanla ve 5 metrelik göl kamışımla yola çıkıp soluğu Yamula'da aldım. Tüm gün avlak yerinde olan balıkçıların yanlarına sigaraları yüzünden fazla yanaşmak istemedim ama öte yandan balıkları yemlediklerini ve koyun balık kaynadığını da düşünerek ne çok yakın ne çok uzak uygun bir yerden ilk solucanımı suya bıraktım. İlk 15-20 dakika mantarımda bir hareket olmadı, ama sonra rüzgar balıkçılardan bana doğru dönmeye başladı ve ilk vuruş.. İlk balığın ardından parçalanan solucanı yeniledim ve oltamın suya girmesiyle balığın ağzına alması bir oldu.. Veee elde var 2 :)) Rüzgar sayesinde balıkçıların suya attıkları alabalık yemleri koyun içine yani benim tam önüme gelmişti ve tabi ardından da balıklar:)) İşte o an ilk kez hazırlıksız geldiğim Yamula'da en güzel avlarımdan birini yapacağımı belki de kaçıracağımı düşündüm. Sonraki bir iki atışımda solucanları balıklara kaptırınca eyvah dedim kendi kendime.. İlk balığın ağzından çıkarıp kayanın üzerine bıraktığım parçalanmış solucanla 2 balık daha aldıktan sonra kutuda kalanlarla da aynı yöntemi uygulayıp toplam 12 tane alabalık yakaladım 45 dakika içinde :)) 3 tanesi limit sınırlarında olduğu için tarafımca suya bırakıldı, 1 tanesi kıymetli solucanımı midesine kadar indirdiği için mecburen alıkonuldu kalan 8'i ise porsiyonluk boyutlarıyla aileme güzel bir akşam yemeği oldu :)

http://img69.imageshack.us/img69/749/11111ob.jpg
    http://img25.imageshack.us/img25/102/2222222hk.jpg
    http://img841.imageshack.us/img841/6576/3333333v.jpg
    http://img121.imageshack.us/i/66526467.jpg/
    http://img193.imageshack.us/img193/9656/5555555b.jpg

2. carphunter66

carphunter66 samet

Favori Kamış:
    alba star ve diğer okuma gibi kalite markalar
    Favori Makine:
    favori oltam yok ama kamiş takımlarım çok var
    En İyi Avı:
    sazan 5 kg (şimdilik)
    abi çok güzel bir av olmuşafiyet olsun ama bir sorun var sonuncu resmin en alttaki balık çok küçük değilmi abi

3. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Maşallah, yeme de yanında yat. :) Nasip işte, neyin ne zaman olacağını kim bilebilir ki. Avınız daim olsun. :) Sigarayı bırakmanıza ise bu av raporundan çok daha fazla sevindim.

Son düzenleme: 3 Mart 2011
  4. bahadir37

bahadir37 Bahadır Aydın

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf 60 makine
    samet kardeş abimiz orda en son cümlesinde gerekli açıklamayı yapmış herhalde gözünden kaçtı bu ara çok güzel bir av olmuş tebrikler

5. carphunter66

carphunter66 samet

Favori Kamış:
    alba star ve diğer okuma gibi kalite markalar
    Favori Makine:
    favori oltam yok ama kamiş takımlarım çok var
    En İyi Avı:
    sazan 5 kg (şimdilik)
    pardon abi gerçekten özür dilerim yanlış anlaşılma olmuş

6. mert05

mert05 MERT

En İyi Avı:
    98 cm.turna-50 cm. sudak
    tbrk ederim çok güzel bir av yapmışsınız. uzun zamandır balığa gidemeyen biri olarak ve yamulaya son 3-4 gidişimde toplam 4 balık tutmuş biri olarak bu rapor beni çok mutlu etti. avınız daim olsun.rastgele...

7. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Ellerinize saglik cokguzel gorunuyor alalar.Ayrica sigarayi birakmaniz da ayri bi guzel olmus.Saygilarimla...

8. emrepasa

emrepasa emre

Fatih abi;''ulan bu mereti hiçbiyerde içmemde sarımsaklıda yamula da nasıl yaparım''diye az düşünmedim...Çok şükür gün itibariyle 1 yıl 3 hafta oldu...Sen işin tamam,sen sigarayı bırakmışın abi hayırlı uğurlu olsun...
    Mümkünse kullandığın takımı biraz daha açarmısın...Ben eğitimim dolayı Kayseriden uzun süredir uzaktayım ve meralara yabancı kaldım.Şamandıra kullanıyormusun derinlik ne kadar veriyorsun iğne kaç numara?Ve eğer problem olmaz ise en azından avlandıın yöre ismi?Ha bir de bu yemeleme olayı çok mu avantaj sağlıyor ve yemi ne yemi...satın mı alıyorsunuz?

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Gökkuşağı alabalığında boy limiti yok arkadaşlar. Günlük kişi başına 10 adet avlanabilir.

"Nasip olunca gelir hintten-yemenden, nasip olmayınca ne gelir elden" demişler. Ölü, yarı baygın soğulcan da olsa geldi mi geliyor. Tebrik ederim, paylaşım için de teşekkürler.:)

10. altunayonur

altunayonur ONUR ALTUNAY

Favori Kamış:
    Ryobi KOMATSU karbon kamış 3.45mt
    Favori Makine:
    Ryobi ECUSIMA 6000Vi
    En İyi Avı:
    2,5 KİLO AYNALI SAZAN
    Bu havalarda harika bir av olmuş.Ellerinize sağlık...

11. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    maşşallah güzel bir av olmuş..
    ama en güzeli sigarayı bırakmanız olmuş..
    bir daha içmemeniz dileğiyle...
    tebrikler

12. mehmet y.

mehmet y. mehmet

tebrikler abi güzel bi av olmuş afiyet olsun....
    sigarayı bırakmanızada çok sevindim en doğru kararı vermişsiniz...

13. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Hay maasallah :)
    Ne guzel resimler bunlar boyle :p
    Dahasina rastgele agabey...

14. e_dadas

e_dadas Murat Kağızmanlı

tbkler cok ğüze av olmus 2 defadır gittim eli boş geldim bende yamuladan inş bende yakalarım bi gün:))

15. korkuttt

korkuttt mevlüt koçer

maşallah abe balıklar cok güzel resimlerde harika işallah daha iyilerine dek gelirsin yamula barajı konya tarafına mı düşüyor abe

16. fthblk

fthblk Fatih

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40S
    En İyi Avı:
    3.5 kg levrek
    Teşekkürler

Aynen dediğiniz gibi, yemede yanında yat cinsindendi kuzular :) Sizinde avınız daim olsun, sevgiler saygılar..

17. fthblk

fthblk Fatih

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40S
    En İyi Avı:
    3.5 kg levrek
    Dikkatiniz için teşekkür ediyorum Bahadır kardeşim, çok daha iyileri sizlere de kısmet olur umarım

18. fthblk

fthblk Fatih

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40S
    En İyi Avı:
    3.5 kg levrek
    Benimde son 3-4 gidişim toplam 4 balıkla kapanmıştı, ama kısmet işte bu son avla ortalamayı yükseltmiş olduk. Aslında hafta içi tenha zamanlarda gitmek en iyisi ama iş güç her zaman istediğimiz gibi olmuyor :) Sizlerinde avınız daim olsun..

19. fthblk

fthblk Fatih

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40S
    En İyi Avı:
    3.5 kg levrek
    Sigarayı bıraktıktan sonra doğanın tadını daha bi güzel çıkarır oldum :) İyi düşünceleriniz için teşekkürler..

20. fthblk

fthblk Fatih

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40S
    En İyi Avı:
    3.5 kg levrek
    Sevgili Emre kardeşim, umarım bende senin gibi 1 yıl ve ilerisini görebilirim :)

Kullandığım takıma gelince; şimdiye kadar hep makinalı kamışla avlandığım alabalıkta 1 ay önce göl kamışına döndüm ve daha iyi verim almaya başladım, tabi bunda sigarayı bırakmış olmamın ve dolayısıyla sadece kamış ve şamandırayla ilgilenmemin etkisi büyük oldu :)

Verdiğim derinlik ortalama 75-80 cm, 2gr yarıklı şamandıra ve owner 53118 iğne kullanıyorum. Bu iğneler hiç yarı yolda bırakmadı beni ve solucan için en ideali. Bu seneye kadar hep 8 numarasını kullanırdım ama şimdi 10 numaraya geçtim ve daha iyi oldu gibi.. Misinaya gelince, 0,25 beden ve 0,22 köstek bence ideali. Çantamda hazır halde taşıyorum 75-80 cmlik köstekleri, malum her zaman solucana gelmiyor alalar, bazen ekmek içi bazende alabalık hamuru.. Dolayısıyla iğneyi de yeme göre değiştiriyoruz. Tabi bu arada kösteğim her zaman flor karbon misinadan.
    Sorunun cevabı olarak, yemleme olayı gerçekten avantajlı ama fazla olmamak kaydıyla. Bizim gittiğimiz yerler düzenli olarak avcılar tarafından yemlendiği için balık günün belirli saatlerinde uğramadan geçmiyor. Çok vermemek gerek diye düşünüyorum yemi, fazla olunca balık solucanla pek ilgilenmiyor. Yani anlayacağın koyun içindeki alaları kendi şamandırana çağırabilmen için belirli aralıklarla azar azar suya serpmek en iyisi.
    Yemin ne yemi olduğunu da sormuşsun, av bayilerinden kilo ile aldığımız alabalık yemlerini kullanıyoruz, kg'ı 5 TL civarında.. 1 kg yemle ortalama 3-4 av yapıyoruz.
    Avlandığım yöreye gelince, Dadağı köyü yakınlarındaki (barajın sonu, setin olduğu yer) alabalık çiftliğinin yakınlarında (özellikle kafeslere yakın olmaya çalışıyoruz) güzel avlarımız oluyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Saygılarımla..