Bafra Alabalik(18 Adet)(sinan-mahir)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında HÜRGENERAL tarafından paylaşıldı.

1. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Bafra Derbent Barajı'nda sıradan bir alabalık avı.Sıradan dememin sebebi; yasak mevsim haricinde her alabalık avına gitmemizde tek olta ile at-çek yaparak çok sayıda balık avlamaya alışkın olmamızdır.Bu resimdeki balıklarda Mahir arkadaşımla beraber mesaiden sonra 1.5 saatlik av sonrasında çekildi.Yem olarak, hamsi unu, alabalık yemi tozu, yumurta, değişik renklerde simler, bir miktar beyaz undan oluşan kendim hazırladığım hamuru kullandım.Bunun yanı sıra büyük somon ve alabalıklar için canlı yavru kaya balığı kullandık.Resimde oltasında balık olan şu an Erzincan'da görevli devrem Beytül'dür ve bu tuttuğu ilk balıktır...HEPİNİZE RAST GELE...

2. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Ahmet sanırım gökkuşağı alabalığında boy limiti yok ,üstelik resimdeki balıklar boy olarak ufak değil ve anladığım kadarıyla iki kişinin tuttuğu balık sayısı 18 yani limiti aşmamışlar.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 7 Ekim 2008
  3. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Tekrar resimleri inceledim,büyük boy olarak görünenler 1 kilo ve üstünde,ufak dediklerin ise 300 gramın üstünde balıklar.

4. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Ben yasak tarihleri bilmiyorum ama bu balıklar anladığım kadarıyla eski tarihte yakalanmışlar,resimdeki arkadaş şimdi asker diyor,ben öyle anladım.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 7 Ekim 2008
  5. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Evet sanırım geçmiş tarihte yapılan bir av. Erdal' a sordum o da fotoğraf tarihinin Nisan-2008 olduğunu söyledi.
    Bence limitlerde de bir sorun görünmediğne göre, arkadaşımızı bu güzel geçmiş avı ve paylaşımı için tebrik ederim :)

6. Arkadaşlar Bu rapordaki fotolar 17.04.2008 tarihine ait olup yasal zamanda yapılmış bir avdır..

Son düzenleme: 7 Ekim 2008
  7. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Anlayışına hayranım:p :p :D

8. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Arkadaşlar bu konuya taktı demeyin ama, bir şey daha merak ediyorum, bunlar gökkuşağı alabalığı değilse yine limit aşımı var demektir. Bilen biri aydınlatırsa çok sevinirim. Benim gibi,tatlı su balıklarını çok iyi tanımayan ve merak eden arkadaşlarım var. Cevap bekleyeceğim.

9. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Bana sorsana,:p
    Tabiki gökkuşağı alabalığı,bunlar derbent barajında havuzda üretilen balıkların kaçaklarıdır,yani havuzdan kaçıp büyüyenler,bazıları bunlara somon der,bazıları gökkuşağı alabalığı.

10. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Pardon üstadım, sizinle başka bir konuda yazışınca düşünemedim :D:D Çok teşekkürler :) Evet merak eden diğer arkadaşlarım, konu açıklığa kavuşmuştur sanırım :p

11. Arkadaşlar Bu rapordaki fotolar 17.04.2008 tarihine ait olup yasal zamanda yapılmış bir avdır..Balıkların Gökkuşağı alabalığı olduğu ve günlük limite uygunluğu nedeniyle Bu avı tebrik ediyoruz..:)

12. mder55

mder55 Eray

Favori Kamış:
    olta
    Sevil hanım, bizlerin bildiği kadar Bafra Derbent baraj gölünde tür olarak sadece gökkuşağı alabalığı olduğunu biliyoruz.Zaman, zaman baraj gölünde bizlerde av yapmaktayız.Başka bir ala türü ile karşılaşmadık.Tecrübeler gökkuşağı diyor.:)
    Arkadaşları kutlarım güzel bir av yapmışlar.

13. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    balıklar gökkuşağıdır ve limitler dahilindedir tebrikler sinan:)

14. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Şimdi gönül rahatlığıyla tebrik etmek de bana düşüyor bu durumda :) Hepinize teşekkür ederim :)

15. nidya78

nidya78 Aydın

İlk olarak bende acaba sirkülere uygun mudur diye şüphe etmiştim ama önce arkadaşın yasak av mevsimi dışında demesinden sirküleri bildiğini tahmin ettim sonrasında da forumda sirkülerle yapılan karşılaştırmalarla rahat ettim. :D Hürgenerallik az kalmış Hürkral yapalım tebrikler. :D

16. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Sinan Bey tebrikler, devmını bekleriz. Bu arada şu değişik renklerde simler konusunda bizi aydınlatsanız. Ne işe yaradı, nasıl kullandınız, etki derecesi nedir merak ettim..

17. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Yorum yazan tüm arkadaşlar,ben ofline iken siz avlarım hakkında epey fikir alışverişi yapmışsınız.Önce Sevil Hanımı aydınlattığı için Gürol Bey`e ve Aytekin Bey`e,Erdal Bey`è,Aydın Bey`è ve Rıfat Bey`e teşekkürler.
    Evet Bafra Derbent Barajındaki gökkuşağı alabalıklarının kafeslerden kaçarak büyüdüğünü hepimiz biliyoruz.Fakat su ürünleri mühendisi bir arkadaşımla bu konuyu biraz araştırdık;gökkuşağı alabalıklarının üretiminin yaklaşık 15.yılını bulduğu bu baraj gölünde,bu balıkların zamanla kendilerini üremeye adapte etmiş olabilecekleri kanısına vardık.Baraj gölünde 8 adet gökkuşağı alabalığı üretim çiftliği var.Bu çiftliklerin gerek sahipleri,gerekse çalışanları ile belirli aralıklarla anket yapar gibi,kafeslerinden ne zaman,ne kadar balık kaçtığını arıştırıyoruz.Bafralı bir çok oltacının,hatta samsundan veya daha uzaklardan gelen oltacıların tuttukları balıkları hesap edersek rakamlar tutmuyor birbirini.Ayrıca bizi bu balıkların ürediğine inandıran en önemli veri ise;dişilerinden havyar,erkeklerinden yumurtaları döllemek için süt çıkması.Son olarak Bafra Derbent Barajında gökkuşağı alabalığından başka bu familyadan somon balığının da yaşadığını sizinle paylaşmak istiyorum.Hepinize selamlar saygılar,RASTGELE...

18. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Öncelikle güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.Alabalık için hazırladığım hamurun içindekileri yoğurmaya başlamadan önce,kırmızı,yeşil ve beyaz hatta turuncu renklerden oluşan bildiğimiz simleri hamuru yoğuracağım kabın içersine döküyorum.Güzelce karıştırarak simlerin hamurun her kısmına dağılmasını sağlıyorum.Elde ettiğim hamur doğal olarak değişik renkte simlerden oluşuyor.Hepimiz alabalıkların rapala,meps ve kaşıklara nasıl ilgisinin olduğunu biliriz ve bunların çoğunun üzerinde parlak ve canlı renkler noktalar vardır.İşte hamurun içindeki bu simler de suda balığın ilgisini çekiyor ve verimli oluyor.Daha önce normal hamurla çok güzel avlanırdık,fakat bu simli hamurlardan sonra balık şimdi sim olmayan hamura pek ilgi göstermiyor.İyi mi yaptık kötümü bilmiyorum ama bu işe sim satan arkadaşların sevindiğini biliyorum.Selam ve saygılar RASTGELE.

19. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Eray Bey Bafra Derbent Barajında Alabalık türü olarak bir tek gökkuşağı var evet.Fakat bazılar somon da diyor demişsiniz ya;o bazıları somonu tanımayanlar bence.Çünkü burada çok büyük somonlarımız da var.Sakın yanlış anlamayın sizin bilmediğinizi düşündüğümden değil,benimkisi bilgi paylaşımı sadece herkes için.İki yıl önce bu büyük somonlardan birini yakalama şansına sahip olmuştum.Altınkaya Barajı kapaklarının önündeki akarda 2 numara kaşıkla tam 5.5 kiloydu harika bir şeydi ama resimleme şansım olmadı.Selamlar ve saygılar RASTGELE...

20. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Sinan izah etme şeklinde çok hoşuma gitti.Tatlısu hakkında geniş bilgiş ve de ilginin olduğu belli.Çok güzel balıklar,hem anlatımın hemde avın için tekrar tebrik ederim.Yalnız bazıları somon diyorlar diye Eray değil ben demiştim.Benim kulaktan dolma bilgilerim,yani ben tatlısudan pek anlamam.Bu sitelere üye olduktan sonra arkadaşlarla zaman zaman alabalığa ve sazana gider oldum.Kısmet olursa bir gün beraberde gidebiliriz,gelinim Bafralı olduğu için sık sık Bafraya geliyorum,üstelik oğlumda iyi bir tatlısucudur.Görüşmek dileğiyle.