Sevgili arkadaşlar Yerleşim bölgemizin amatör balıkçılık için Türkiye’nin en güzel ve özel yerlerinden biridir. Bu güzellikleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir gün yolunuz bizim buralara düşerse bana hak vereceğinize inanıyorum. Sivas ile Erzincan illeri arasında kalan Kızıl Dağdan doğan Kızılırmak 1356 km’lik bir kavis çizdikten sonra BAFRA’ya ulaşır ve buradan Koşu Köyü ile Fener Köyü arasındaki Irmakağzı mevkiinde Karadeniz’e dökülür. Kızılırmak üzerine kurulmuş olan ALTINKAYA, DERBENT Barajları toplam 33 parçadan oluşan Balık Göllerinde olta balıkçılığı yapılabilmektedir. Şu an göllerimizde ‘sazan, kadife sazanı, akbalık(sudak), gökkuşağıalabalığı, tatlı su levreği, yayın, kızılkanat, kefal, sinece, çöriş’ avlanmaktadır. Vaktiniz var ise beş dakika içerisinde (3,5 km) akarsu balıkçılığı için Kızılırmak’da avlanbilirsiniz. Derbent Barajı (12 km), Altınkaya Barajı (35 km) buralarda göl balıkçılığı, deniz balıkçılığı için Irmakağzı (22 km) bu mesafeler benim şehir merkezinden yapmış olduğum ölçümlerimdir. Parça göllerimizden Liman Gölü denize çok yakın olduğundan doğal nedenlerle Karadeniz’in çılgın dalgaları ile dövülmek suretiyle göl ve deniz birleşir. Bu gölümüzde deniz balıkları yavrularını bırakarak çoğalmaktadır. (Göl suyu hafif tuzludur.) Bir iki göl haricinde balıklarda herhangi bir koku olmaz. Derbent Baraj Gölü’nde gökkuşağı alabalığı yetiştirme çiftliklerinde kültür balıkçılığı yapılmaktadır. Evet, arkadaşlar; ilçemizin tanıtımını yapmaya çalıştım. Daha yazılacak çok güzellikler var şimdilik bu kadar. Konu ile ilgili resimlerimi gönderdim. Görüşmek üzere. Sevgilerle…
Sevgili Başkanım aramıza katıldığın için teşekkürler.Hoşgeldin artık BAFRA'da bir takım kurabiliriz .
bafra balık gölleri ve barajlar Selamlar mder55 ve kirpi55 ben AMASYADAN teomanturker ( TOM AMCA) Ben yaşadığım muhit icabı,bir akar su balıkçısı olup,bazen cevre göllerede takıl dığım olur.bizim YEŞİL İRMAK eski verimliliğini kaybettiği için,yazın KIZILIRMAK kışında KELKİT ırmağına yönelmiş durumdayız.yazınsmancık,kamilli ve durağan hattı,kışın:taşova,erba,nıksar ve reşadiye ,sivas il hududuna kadar dayanan bir akar su balıkcılığı yapıyoruz,fakat haritaya baktığımda,hep sizin anlatmiş olduğ unuz bolgeye,gitme arzusunu hep içimde saklı kalmıştır.yakınlarda emekli olacağ ımdan,ilk işim benim gurupla,sizin bu bölgede av yapmaktır.bana bir yol haritası çıkarırsanız çok memnun olurum.görüşmek üzere,oltanız balıksız kalmasın,haydi rasgele TOM AMCA
tomamcaya Bafra'ya gelin ben olta balıkçıları derneği başkanıyım 7. ayda balık tutma yarışmamız var.Bafra'ya gelirseniz benim tel. 0 542 326 45 76 her türlü yardımcı olurum.Ayrıca bafra'nın tarihi yerlerinide görebilirsiniz.İşyeri adil balıkçılık 0 362 532 34 35 selamlar
bafra balık gölleri ve barajlar sevgili dostum,kirpi55.ilgi ve alakana teşekkürler,gelmeye gayret edeceğiz TOM AMCA
7. ayda bende gelebilirim izin alacagim... burdan arkadaslar haberlesebilirsek iyi bir organizasyon hazirlayabiliriz
Teoman abi daha önceki görüşmemizdeki davetimiz her zaman gecerli,sevgili mehmetc 7. ayda sizide bekliyoruz.Tüm sitedeki ARKADAŞLAR'ları bekliyoruz.YEŞİLIRMAĞIN verimliliğini kaybetmesindeki etkenlerin neler olduğunu bilincsiz avcılık olduğunu düşünüyorum. Gürüşmek üzere
Tanışma Ben istanbulda oturuyorum.Samsun(ladik)luyum.Temmuz ayında izne çıkar Altınkayaya balığa gelirim.Güzel sazanlar var.İnşallah sizin yarışmaya da katılırız.
Tom amca ben 2002 yılındanberi Amasyadayım amasyaya geliş sebeplerimden iride yeşil ırmaktı ancakbilindiği gibi son10 yıldaki kirlilik yeşilırmağı ölme noktasına getirdi başta turhaldaki fabrikalar ve amasya sanayisinin atıkları yeşıl irmağı halen öldürmeye devamediyor bu konuda avrupabirligi destekli Yeşiırmakhavza gelişimprojesi kapsamında heray Amasyada bölge il valileri yeşilırmak havzası ile ilgili toplantılar yapıyor projede çalışan arkadaşlar vasıtası ile konuyu toplantılarda konuşulmasını sağladık ancak öyle görünüyorki sadece konuşulmuş fabrikilara hiç bir yaptırım uygulanmamış malesef böyle giderse yeşil ırmakta balık deyil kurbağa bilekalmayacak teşekkürler
biz sakaryadan 20-25 kişilik bir grubuz sezon açıldığı zaman bizden her hafta bir grup samsun altınkaya barajına gider yalnız bana daha nasip olmadı altınkayada biz genelde sazana olta atıyoruz bize önerebileceğiniz herhangi bir mevki varmı botumuz filan var
bakanım Samsundan önder ben bafraya balık tutmaya gelmeyi dusunuyoruz şuan olta balıkcılıgına musade varmı?...Sazan oltaya randımanlı gelemeye basladımı ne zaman gelelim tavsiyeniz varmı biz yatıya geliyorus gurubumuz var cadırlı vs ve gölün ne tarafında favori yeriniz varmı bize önereceginiz gerci biz derbent barajına balıga gidiyoruz..Bide mumkunse favori sazan yeminiz varsa paylasırmısınız...yanıtlarsanız sevinirim saygılarımla
Önder kardeş gecen pazar Bafra'ya gezmek için gittik sazan yasağı olduğundan cesaret edipte olta atmadık yanlız alabalık tutuluyor diye duyumumuz oldu.Temmuz ayında Bafra'da görüşürüz. şimdilik resimlere bakalım.