Sevgili Musa, şu an pek alabalık cıktığı söylenemez bol bol kayabalığı var.Yemli oltaları pek rahat bırakmıyorlar.Bu gün denedim malesef hiç bir hareket yok .Bu aralar Lodos estiğinden balıktada bir haller oluyor.Sevgilerle..
26-11-2006==- Yazdan kalan bir günün sonunda bir kaç resim ve kurşunlu olta ile yakaladığım gökkuşağı alabalığı.
Açılacaksın botla göle,geçeceksin adaya,koyacaksın semaverini,atacaksın oltayıııııı, Sonraaaa,balık gelmiş gelmemiş kim takar
Eray Abi, bunları bugün mü yakaladın? Görürsün sen gününü. Bir dahakine haber ver bana ya, burada karabataklara olta sallıyoruz acemilikten. Saygılarımla...
İnşallah abi , inşallah. Yazın nasip olursa kaçacağım oralara. Hem tanışmış oluruz,hemde caaanım Samsunuma kavuşurum kısa bir sürelikte olsa. Hele Temmuz 1 gelsin, o güne çıkalım Allah kerim.
bu somon bizim balıkçılardan aldığımız somonlar değil mi? nerden gelmişler baraja yav, Herhalde üretme çiftliklerinden kaçıp üremişlerdir. Tutmasıda amma zevkli olur haaaaaa
İnşallah Eray abi ama bu manzaralarıda özlemiştik gerçekten. Ocağın ortasında insan yazdan kalma günler geçirince psikolojisi bile bozuluyor. Herşey zamanında güzel. Naılsa bahar bu karları eritir bizde balıkların tadını çıkarırız. Bu arada merkeze henüz kar gelmedi. Dört gözle bekliyoruz
Selim bildiğim kadarı ile seninde dediğin gibi bunlar çifliklerden kaçan balıklar. Ama yine bildiğim kadarı ile bunların doğal ortamda üremek gibi bir yetenekleri yok. Çifliklerdede sağılarak üretiliyorlar diye biliyorum. Ama nasıl bu derece yayılmışlar bi bilgim yok açıkcası. Belki bilgisi olan abilerimiz bize bir açıklama yapacaklardır.
Derbent'de 2000 ton/yıl dan fazla alabalık çiftliği kurulu kapasitesi var, Gökkuşağı Alabalıkları buradan kaçıyor yada hasta olanlar suya salınıyor. Aşağıdaki linke tıkla, Sana kar gönderdim,birazdan Samsun'a varır. Çok ararsın güneşli günleri... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=125586#post125586
Hemen bakıyorum Yakup abi. Kar kendini özletti gerçekten bu sene. İnşallah Samsuna da gelir. Güneşli günler nasıl olsa gelir Yakup abi. Benim en büyük korkum dünyanın artık yavaş yavaş çivisini çıkmaya başladığıydı. Bu kar haberlerinden sonra kendimi biraz daha rahat hissetmeye başladım
Evet Taylan, yaz sıcakları yerini kış soğuklarına bıraktı fazla bir kar yağmasada soğuğu hafife alınacak gibi değilkarayel çok kuvvetli (şu saatlerde Samsun'da kar olabilir)Sevgilerle..
Erhan abi kar geldi ve geldiği gibi gitti. Bugün yine soğuk ama güneşli bir hava var. O kar manzarası gönderdiğin balık gölleri ile ilgili bir şey sormak istiyorum. Birinden duymuştum. Yılın belli dönemleri deniz suları kabararak göllere doğru hücum edermiş. Bu göller o göller mi yoksa böyle bir olay yok mu. Saygılarımla