Bahçecik Baraji-alabalik Avi

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında NADİR tarafından paylaşıldı.

1. NADİR

NADİR NADİR

Favori Kamış:
    kenardan at-çekte kullanılan tüm malzemeler
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    yakaladığımda heyecanlandıran balık
    TARİH : 03.09.2009
    YER : BAHÇECİK BARAJI
    YÖNTEM : AT-ÇEK
    MALZEME : MEPS ÇEŞİTLERİ

Uzun zamandır sadece sitede arkadaşlarımızın ve abilerimizin yayınlamış olduğu raporları okumak zorunda kaldık. Tabiki bu raporları okurken hep bir özlem duyduk balık yakalamak için. Sonunda bende bir izin zamanımda bana bir virüs gibi giren ala avı için adresimiz olan Bahçecik barajına sabahın erken saatlerinde ini verdik. Balık çok güzel oynuyordu. Hemen abilerimle birlikte at-çeke başladık. İlk alınan alalar bugünün çok güzel olacağının habercisiydi ve gerçekten de öyle oldu. 4 arkadaş toplam 35 alabalık aldık. Havanın ısınmasıyla ve limitlere yaklaşmış olmamız nedeniyle avımızı sonlandırdık. Ama bu avda irice bir turnanın gözümün önünde bir alayı deli gibi kovalamasını ve 2 kez oltamın ucundan kurtulan o mükemmel alabalığı hala unutamadım. İşallah sonraki avlarımda onu aynı yerden çekmek nasip olur. Herkese şimdiden rastgele. Saygılar...:rolleyes:

:)
    :)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 11 Eylül 2009
  2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Sanırım gayet hoş bir av olmuş

3. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    Ellerinize sağlık bereketli av olmuş. tebrikler:)

4. ozcan_yildiz

ozcan_yildiz Özcan Yıldız

Favori Kamış:
    Fladen Vantage 240 cm
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vi
    En İyi Avı:
    Turna 50 cm
    Tebrikler cok guzel bir av olmus, o kacirdigin ala bir daha ki sefere seni bekliyor olacaktir eminim:)

5. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Tebrikler güzel bir av olmuş.

6. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    tebrik ederim ...

7. LapinCash

LapinCash

Tebrikler ..

8. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Sevgili Nadir,

Avınız gayet bereketli geçmiş,tebrik ederim. Ama ah ben o alayı kovalayan turnayı göreydim de tuttuğum balıkların hepsini geri salaydım.

Ramazan olması ve havanın halen sıcak gitmesi nedeniyle ekip olarak ava çıkmadığımız şu zamanda iç çektirdin bana.

Gayet güzel ve verimli bu avdan senin epey keyif aldığını biliyorum. İnşallah ilk gidişimizde böyle verimli bir av tekrar nasip olur. Ağcıların bütün kıyımlarına rağmen hala balıkların varolma mücadelesini göstermeleri alabalıklardan daha çok turnalar için beni sevindirmektedir. Kafeslerin orada olması alabalık popülasyonunu beslemektedir ancak turnaların durumu gerçekten vahimdi, iri turna görmen benim için bu bakımdan da sevindirici.

Oltandan sıyrılmayı başaran alabalığın nasıl kaçtığını da anlatırsan sevinirim. Senin adına aldığı ama halen teslim edemediğim Yo-zuri Slavko Bug ben de duruyor ama sende olanı deneme şansın oldu mu merak ettim,balık aldın mı?

İnşallah bayram sonrası muhtemel bir Nevşehir planımız var. Orası olmazsa da alternatif yerler için beraber avlanmayı istiyoruz.

Selamlar kardeşim..

9. avbeyi

avbeyi M. Fatih COŞKUNÇAY

Favori Kamış:
    balık tutacak kadar yeterli malzeme
    En İyi Avı:
    TURNA 70 cm
    Gerçekten bana da iç çektirdiniz. maşallah bereketli bir av olmuş. Rasgele.

10. izzet

izzet İzzet YILDIZ

Favori Kamış:
    lineaeffe es-curve 4,50
    Favori Makine:
    remixon poseidon 5400
    En İyi Avı:
    lüfer
    Tebrikler güzel av olmuş. Darısı benim gibi alayı rüyasında görenlere.

11. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Turna varsa kadife hariç diğer balıklara dikkat edin, iyi bakın. O alalara şimdiden acımaya başladım. Tatlısu canavarı olan turnalar, bir tek kadifeye yanaşmıyor. Hele hele sazanın kökünü kurutuyorlar. Çok sık gittiğim bir avlakta eskiden çok güzel sazanlar çekerdik. Şimdilerde ise 100 adet kadife varsa 1 tane sazan çıkıyor. Neden ise turnanın nüfus artışı. Ben turnadan daha ziyade sazanın etini daha çok seviyorum. Onun için turnaların düşmanıyım.
    YAŞASIN SAZAN HAKLARI, KAHROLSUN TURNALAR. :D

12. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Nedim abi biz turna sevenleri de düşünün. Bakın biz sizleri de düşündük :D Bahçecik barajında turna ve alabalık ağırlıklıdır ve Yamula barajında da sazan, yayın ve tatlısu kefali vs. Yani tercihiniz hangisiyse ordasınız. Türler burada birbirini tehdit edecek kadar baskın değil, tek tür hariç, insan..

13. Serdar UsLu

Serdar UsLu Serdar

Favori Kamış:
    Ryobi 295 40-125 g
    En İyi Avı:
    Grida 4 Kg
    Tebrikler cok guzel bir av olmus,bereketiniz hep böyle daim olsun rastgele .

14. jq3800

jq3800 mithat

Favori Kamış:
    fındık çubuğu :)
    En İyi Avı:
    ???
    abi tebrikler harika bi av olmuş
    ellerinize sağlık avınız daim olsun

15. Sweet Boy

Sweet Boy Ahmet

Tebrikler güzel av olmuşş

16. DjKaLpSiZ

DjKaLpSiZ Furkan Karaaslan

Favori Kamış:
    remixon,dip oltası
    Favori Makine:
    dam sel modul 60
    En İyi Avı:
    turna 3,5 kg dalak 2 kg sudak 1 kg
    tbrkler güzel av bahçecik barajında artık turna tutmayı yasaklamıslar polisler sürekli devriye atıyor 2 kişiye 5.600 lira ceza kestiler haberiniz olsunda tuttugumuz turnayı geri bırakalım:)

17. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Bu resmen koca bir saçmalık eğer gerçekse Furkan. Önce barajın dibine vurduracaksın ağcılar sayesinde sonra da kalan birkaç turna için aklın başına gelecek ve yasal şekilde avlanan amatörlere eğer tuttukları turna limit dahilindeyse(ki değilse bile cezası bu kadar değildir malesef) tutup ceza keseceksin. Bu adamların başka bir hikayesi vardır Furkan, bunu araştırıp soracağım. Kaldı ki bu görev jandarmanın sorumluluğunda nasıl polisler olaya müdahil olmuşlar?

Not: Eğer sen bunu turnaları korumak için şaka mahiyetinde yazdıysan ben de sazanım :D

18. ONDER38

ONDER38 ÖNDER

Tebrikler güzel bir av olmuş.Demek ki şu sıralar bahçecik güzel balık yapıyo inşallah nep böyle olur

19. hakcet

hakcet Hakan ÇETİN

Favori Kamış:
    ALBASTAR 3233 LEADER
    Favori Makine:
    ALBASTAR PASSHA 50
    En İyi Avı:
    sazan
    tebrikler güzel av olmuş.
    darısı bizlere.

20. NADİR

NADİR NADİR

Favori Kamış:
    kenardan at-çekte kullanılan tüm malzemeler
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    yakaladığımda heyecanlandıran balık
    Yapmış olduğum bu güzel alabalık avı için formuma katılıp, tebrik mesajı yazan tüm abi ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İşallah yüce allahım hepinize böyle güzel ve zevkli avlar nasip eder. hepinize şimdiden rastgele.....
    Bu arada rıfat abi telefonlada görüştüğümüz gibi bana almış olduğun malzemeyi denemedim. Ama inanıyorumki mutlaka iş yapacaktır. Zaten sen bunu denedin ve verim aldın zaten. O büyük alayı nasıl kaçırdın dersen hiç sorma. Hemde iki sefer kaçırdımki, nerdeyse oltamı yere vurup kıracaktım. Çok sinirlendim. Balık ilk önce dipten aldı. Muhteşem şekilde direnç gösterdi. Ben ilk önce turna zannettim çünkü oltamın ucunda kaşık vardı. Resmini sana gönderecem. Sonra vuruşlarından ala olduğunu farkettim. 1-2 dk. sonra kurtuldu. Neyse dedim.Bir süre sonra aynı yereden tekrar attım ve yine o vuruş. Bu sefer tamam dedim. Suyun üzrine kadar çıkardım. Arkadaşlar yanımda benden daha çok heyecenlandı. Ama balık kenara geldi ani bir kafa darbesi ve balık kaçtı. İşte benim yıkıldığım an. Kısmet değilmiş. Ama bir gün beraber alacaz işallah o balığı. Hayırsılı....