Volkan,beter bir hastalıktır bu.Hemde bulaşıcıdır. Ama bir çok hastalığında dermanıdır. mesela balıkta tüm streslerini atarsın,sorunlarından soyutlanır beynini dinlendirirsin, sigarayı unutur en az sayıda içersin, (bununla birlikte bir iki kutu bira iyi gelir ya,tabii içiyorsan.) yani güzel bir hastalıktır.
abi cidden rahatlıyo insan çok güzel doğayla ve balık la içiçe olmak daha doğrusu olta ile hastalığı ne kaptım hemde benim sonum iii değil gibi evde tek kanal seyrediliyo artık yaban.
Hastalığın ileri safhalarında: eli boş gelince genelde nerede hata yaptım soruları.. izmarit ve istavritle başlayan küçük semptomlar ileriki safhada levrek,çupra karagöz olarak ağırlaşır.. tutulan en büyük balık sizin için yetersiz olur..daha büyükleri için yüzlerce km yol yapmaya başlarsınız.. evinizde bir balık köşesi oluşmuştur ve oranın dağınıklığını evin otoritesi(hatun ) sürekli gündeme taşırr..oysa size çok düzenli görünmektedir.. Arabanızdaki kalan yem kokusu siz alıştığınızdan normal gelirken arabaya binen kişiler hemen pencereye saldırır.. tek çare....Maalesef yoktur Rastgele...
İleriki dönemlerde tüm balıkçılar bunları yaşar..%101 benim 18.senem..ve bağışıklık kazanmaya başladım emeklilik hayalleri bile (6 sene var)..buna göre planlandı(kısmetse) bandırmaya yerleşilir,tekne alınır..vs...
he valla abi..arabayı temizletince bi gariplik hissediyom... Bide benim arabayı temizlettiğim yer beni görünce huzursuzlanıyo nedense...
en son arabayı götürdüğümde bütün kapıları açıp 10 dakka beklediler.. 15-20 tane sülünez arabada kalmış ..ne kadar kedi varsa benim arabanın etrafındaydı 2 gün...sonradan uyandım ama yapacak bişey yoktu...
abi çok güzel ya muhabbet te harka burada iyiki üye olmuşum diyorum. biraz önce benim eküriyi aradım inşallah hafta sonu bi gidcez yine gaza geldim iyice...
burada 11 yıl kalabilirim...yani emekliliğe kadar buradayım kısmetse... sen 8 ay görmemişsin...ben diyarbakırdayken..onurair ile cuma istanbula oradan idoyla bandırmaya 2 gün av.pazartesi kurye ile d.bakıra dönerdim ayda en az 2 defa.. evlenince biraz izin durumu zora girmişti.Lakin şimdi hatun bile hadi balığa gidelim der oldu.. hatta yarın küçükkuyu tarafına gitmeyi teklif etti..yağmur olmazsa yarın o taraftayız.. bunu başarmak çok kolay oldu ..balığa gittiğinizde hayır kelimesini lugattan çıkarıyorsun..mangalı yakıyor istediği balığı pişiriyorsun.. en önemlisi bir makine alıyorsun ve yarım kiloluk bir çupra yakalayıp çekmesi için dua ediyorsun..son aşamayıda başardıktan sonra hatta balığa gitmek için naz bile yapabilirsin..ehehehhe
Siyah bir kartal 2 gün önce balığa gidilmiş Tutulan balıklar torbalanmış içlerinden biri dişarı cıkmış Bağajda zıplaya zıplaya yan tarafa bir yere düşmüş Zavallı balıkçı bunu fark etmemiş. 2 gün sonra Kastamonuya annesini almaya gitmiş Arabadaki o kokuya fazla dayanamamış keskininden sprey almış o dane yine kesmemiş Memleketinde bagajı açmış köylü yanından kaçmış bağaj açık sinek beklemiş sinekler vasıtasıyle avın yeri belli olmuş Abicim neydi o gün yaaaaaaaaaa
pazartesi sabahı bekleriz yalnızzzzzzzzzzzzz Ev ahalisini kandırabilirsin ama bizi aslaaaaaaaaaaaaaaaa