baitcast makina tutkusu başlıyor

Konu, 'Makineler' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Kadir bildiğim kadarıyla Cabelas kamışları posta ile değil hızlı kargo ( uçak ) ile gönderiyor,

Nacizane tavsiyem ben bu makineyi kullanırım diyorsan ki kullanabileceğinden hiç şüphem yok,almışken iyi bir şey al.

Zıpkıncı İbo kardeşimin dediği gibi,Bütçen müsaitse Abu Garcia Revo Toro serisinden bir tanesini tercih et.

Buna ek olarak Spro Redarc ı da tavsiye derim,her ikisini de kullandım gayet başarılılar.

Kamış işi kolay,Nette görünmese de İstoç ta çok var ;)

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    keşke burda olsaydınızda deneseydim:( az önce shimano nun bir modelinin tanıtımını izledim..ağzımın suyu aktı makinaya:( 21gr sahteyi 99 mt ye fırlattılar:) makinayı kullandılar sonra tekrar test ettiler..adam yine ulaştı aynı mesafeyehihi
    o kadar mesafeye misina boşalttı karışmadı ya ona çok şaşırdım..:)

abi 40 dolarlık kargoyu seçersem uçak ile göndeiyorlar.daha önce malzeme aldım ordan.20 dolarlığı ne ile gönderiyorlar onu bilmiyorum.. ki şimdilik 40 50 dolara kamış alayım diyorum 20 dolar kargo çok yaa:( yinede istediğim kamış tipini ordan alacağım daha sonra..

burda buldum gibi birşey..yarın bayii açılsın soracağım..
    banax zest makina var 80 küsür tl..bununla bir başlangıç yapsam mı diyorum:)kamışda stokda var gözüküyor..160tl gibi bir rakama sahip olabilirim başlangıç için..bayağı hoşlanırsam almanya dan bir gelene aldırtabilirim daha üst düzey bir makinayı..malum gümrük sorun..kendimiz sıpariş veremeyiz..

bu balığı popper sahte ile yakalamışlar..makina banax zest..balığın kilosunu yazmamışlar..ancak nerden baksan 8 kilo rahat gelir abi:) belkide daha fazla..

makina cır cır ötmüyor o dikkatimi çekti:)

http://www.youtube.com/watch?v=OzrLAlvPbnI

spro randArc Baitcast 9.000 .masaüstü arka planı yaptım:) devamlı gözümün önünde:)

3. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Kadir Abi otobüsüm kalkıyor birazdan vaktim yok ama forumda detaylı bi konu vardı bu makineler hakkında. İlk üye olduğum günlerde aktifti sanırım öyle hatırlıyorum... Paylaşımcısı da modena nickli üyeydi diye hatırlıyorum. Konu içinde ne var ne yok inan hatırlamıyorum ama detaylı bi konuydu. İstersen konularını aratıp bi bak belki sana yerdımı dokunun bi konu olur. Kendine iyi bak...

4. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    o konuyu biliyorum..o dönem okumuştumda pek hevesim yoktu o zamanlar:) konuyu açtığım günden beri..yurt içinde yurt dışında araştırmalarım devam ediyor:)

sanırım 5 6 saatlik bir video izlemişimdir..görseller ve forumlar hariç:D
    şimdilik başlangıç için fazla açılmayayım istedim..

bu sebebden başlangıç olarak banax zest makinayı tercih ettim..ve bu kamışı..sıpariş verildihihi

amma velakin..malum yan gelip yatan bir millet olduğumuzdan..:D bizde bayram hiç bitmiyorhihi bu günde bayrammış..dolysıyla kargolar çalışmıyor..öbürgün elimde olabilir belki:)

sol kol

Uploaded with ImageShack.us

bauer marka baitcasting spin kamış..7 28gr atarlı 210 boyunda..ileride belki bu kamışa daha güzel bir makina edinebilirim..baitcasting makinayı seversemhihi ben seversem ileride sizlerede sevdirebilirim bu 2 liyi :)

Uploaded with ImageShack.us

5. eternal35

eternal35 ferit cem

Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    Kamışı nerden siparis ettın Kadir bey

6. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sağlam, güvenilir,hızlı kargo,ve hesaplı ürünler satan bir site..bu bayii nin kendi dükkanı var..tedarikçi site deyil..

http://www.avburada.com/Urun/BAUER-BAIT-CAST-İKİ-PARÇA-KAMIŞ-210/25590

başka yerde makinanın fiyatı 82.küsür ile 86. küsür arasında değişiyor ..

açıklamalarında devir oranını yanlış yazmışlar..hihi 6 ile 1 rakamı yer değiştirecek:) aslında ankarada olsam biraz daha kesik atardım ben bu 2 takıma :) onca alışverişim oldu..o kadarda nazımız geçer herhalde :)

http://www.avburada.com/Urun/ZEST-LH(KOL-SOLDA)-BANAX-MAKİNA/16819

7. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    resimdeki kamış ve makina nihayet elime geçti bu gün:)

ilk izlenimlerim..atçek olayına yeni başlamış gibiyim şuandahihi

yani yeni başlıyan biri gibi kamışı sallıyorum şuan..hihi uzak atışlarda istediğim mesafeye henüz ulaşamadım..zira normal spin kamışın yanında gülünç mesafede kalıyor:D makina nın göbeğini hasaslaştırırsam mesafe biraz artıyor ama çok dikkatli kullanmak lazım..zira misina çabuk dolaşıyor..yeni başlıyan biri için dikkat etmesi gereken bir husus....:)

nokta atışları şuan için yapamıyorum zira epey haşir neşir olmam lazım bu takım ile..

anlıyacağınız normal spin kamış makina gibi kullanımı kolay deyil..

tek sıkıntım uzak mesafeye devamlı sorunsuz atmak ve hedeflere nokta atışı..bu 2 sini başarırsam seveceğim bu takımıhihi

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB

Benimkinin adı Bülbül yuvası, Sizinkisi de Minik serçe olsun.hihi hihi

Oyuncak gibi oynarsın artık, sabaha kadar.hihi hihi

Güle güle kullan.:thumb: :thumb:

9. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sağolasın Teyfik abi teşekkür ederim:) tarlada epey bir antreman yapmam lazım bu 2liye alışmam için:D

10. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Hadi bakalım hayırlı olsun Kadir'im :)

11. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sağolasın Recep abim teşekkür ederim:)

12. eternal35

eternal35 ferit cem

Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    Hafta sonu deneme yapmaya gittik bizde, tetikli kamış yoktu,normal kamışa taktım ilk iki atışım güzeldi,sonra dolaşır mı demeye kalmadı geriye kalan 10 atışımda da dolandı sonra pes ettim :)

13. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    baitcasting makinalar için tetiksiz kamışlarda var:)

vallah ilk defa böyle bir takımı elime alınca..elimde bir tuhaf durdu:D bir dengesizlik hissediyorum wtd yaptırırken:) çok çalışmak lazım bununla..normal spin takımlar ile yaptığımız uzak atışları..hasas nokta atışlarını öğrenmek için.çok çalışmamız lazım...tabii bunları yaparken misinayıda dolaştırmayacağız...hihi dolaştırırsak işkenceye dönüşür kısıtlı av saatimiz:) sık sık misina dolaştırırsak..o misinayı çöpe atmalıyız zira beli kırılıyor..hasar alıyor..örgü kesinlikle kullanma öğrenmeden..o daha pis karışıyor:D mono karışsada çok kolay çözülüyor..

14. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kadir

1965-66 yılları arasında Ankarada okumaktaydım.İngilizcemizde var,Amerikalı arkadaşlarımızda.
    GidipboyunaAmerikan eskilerinden alıyoruz bu arada Outdoor Life,Field and Stream Sports a Field gibi Amerikanav mecmualarınıda topluyorum ve adeta hatmediyorum

Öyleki halende iddia ederim coğu Amerikalı avcıdan daha iyi ABD'nin bir dolu balık yapan yerini ırmağını,gölünü bilirim.

Bu Baitcasting makaralar o zamanda vardı.

Heveste ettim.Balıkcılıkla ilgili çoğu şeyde ustalaştımda bu işi sevemedim alışamadım.

Esasen bu güne kadar Türkieyede binlerce kişiyle avlandım,gözledim ama bu tür makaraları tekne hariç kıyıdan atçekte kullananada raslamadım.

Ha rasladım pardon.

Ona birazda çabalarının boşa çıkdığı için üzüldüm,yani ohale düştüydü.

Zaten Open Face spinning makaraların üretimi ve satış oranı taa,o zamanlardan beri sair çıkrıkların belkide yüzlerce misli olmuştur.

Bence sen stilinden vazgeçme.

Ha o video,o asparagas yahu.

Sevgimle kal

15. 30427

30427

Kadir abi, ne zaman bir sahteye gözüm takılsa ilk iş Vedat dedemin ya da senin sahte hakkında olumlu-olumsuz bir şeyler yazıp yazmadığınızı kontrol ediyorum.

Spin avcılığında öyle zannediyorum ki Vedat dedemin ve senin yurtiçi piyasasında bulunup ta denemediğiniz ve iyi-kötü yorumlamadığınız teçhizat neredeyse yok. Bu anlamda bu av disiplinine gönül vermiş insanlara büyük faydanız vardır. Her ikiniz de iyi ki varsınız ve iyi ki açık yürekliliğinizle buralardasınız.

Bir kaç yıl önce Amerika' ya yerleşen çok yakın bir arkadaşım çok sık olmasa bile arada bir memlekete gelir. Bir süredir kendisine baitcasting kamış ve makine siparişi vermeyi düşünüyordum. Bu makine ve kamışlar hakkındaki yazılarını takip ediyor olacağım. Sahteler konusunda olduğu gibi bu konuda da senden bir şeyler öğreneceğiz elbet.

Teşekkürler...

16. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Vedat abi yurt dışında özellik ile tatlısuda, çok yaygın kullanılıyor bu makina kıyıdan..

sanırım göbekden yetiştikleri için de onlara kolay geliyor kullanımı:)

şunu anladım normal spin takımla yapılan wtd gibi rahat kullanımı yok..rahatlıkda normal spin takım ile yapılan wtd ile kıyaslanamaz bile..

kafa yeni dank etti desem yeri var:eek: bu makinalar ile uzak atış yapanlara hiç rasgelmedim.. ekseri tekneleri kullanarak ırmak dere vs içinde..kıyılara yapılan kısa mesafeli atışlar görüyorum..
    dün defelarca denememe rağmen..normal spin takımım ile ima skımmeri takribi 60 65mt ye atarken her seferinde..bu makina ile 40 ile 50mt ye zorlanarak attım.. bir kaç kez:eek:..göbeği hassaslaştırırsan uzak atıma etkisi oluyor..lakin misina karışma olayıda daha sık oluyor hal böyle iken..hata affetmiyor:D
    yanlara milimetlik atışlarım tam bir fiyasko oldu:D

sanırım o birkaç show dan ibaret kısa mesafeli atışlardan etkilendim ve havamı aldım:D

boş vaktimde çalışacağım...öğrenmem lazım bunun yöntemini:) gece avımda normal spin takımı kullanırken, ara ara bunu liman içinde,dipte silikon çalışmak için kullanabilirim..sanırım en iyi bu şekilde işe yarıyacak:)
    teşekkür ederim Vedat abi:)

17. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kardeşim videolarda göründüğü gibi kolay değil kullanımı..:) bayağı bir antreman yapman lazım öğrenmen için..sadece ileri atmak ile iş bitmiyor.ki oda bir sorun oluyor,yukarıda yazdım..hedefe nokta atışı olmazsa olmaz spinde..bunu bu takım ile öğrenmesi zor..iyice öğrenmek lazım..bunun için zamana ihtiyacın var..ve bir kaç makara telef edersin gibime geliyor bu süreci aşarken:D

karın ağrısı çekmek istemiyorsan..normal spin takımın ile devam ethihi
    ben buna iyice alışsamda tavsiye etmem..zira sıkı bir eğitim yapmam lazım...herkes bu kadarına dayanamıyabilir:)

18. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kadir

Sen al ışsın kullanmaya bile başlamışsın, ben bunu atlamışım.

O zaman azimle devam et.Onlar yaparsa elbette az bir sabır ve çalışmayla sen bence dahada iyi yapabilirsin.

Kolay ve rasgelsin.

Sevgimle kal

19. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Hayırlı olsun Kadir Hocam....

20. eternal35

eternal35 ferit cem

Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    Kadir bey gec kaldın ip misina bağlı atıyorum göbek ayarını tam yapamadım herhalde dolanıyor,sonra asılıyorum çeviriyorum düzeltiyorum ama sonuncuda güzel dolandı az biraz misina kestim