baitcast makine hakkında

Konu, 'Makineler' kısmında fireball tarafından paylaşıldı.

1. fireball

fireball barış aygören

Favori Kamış:
    okuma v-system 2.70mt 10-30gr Tolee Funeden 210cm 15-45gr
    Favori Makine:
    Shimano Sienna 4000FD alba shark 10 spin
    merhabalar ben yeni baitcast makine aldım fakat yeteri kadar bilgim yok. kuş yuvası önlemek için ne yapmamız lazım. oldugunda ne yaparız ve manyetik fren vs ayarları neye göre,hangi düzeyde yapılır? kamış v system 270cm misina poweline 0.22mm yem ağırlığı 13gr makine:albastar 10 shark şimdiden herkese teşekkür ederim.(fazla yaygın olmadığı için detaylı türkçe kaynak bulamadım)

2. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.
  3. fireball

fireball barış aygören

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    muharrem kardes cok tesekkur ederım aradım bulamadım. makıne kısmında aramısım. şu kuş yuvası olayını çözmeliyim ilk denemelerim ve kuş yuvası yaptım.

4. agungordu

agungordu Alaattin Güngördü

Barış bey, her ne kadar bahsettiğiniz misinayı bait-casting makine de denemesem de öncelikle aşırı derece burulan/gamlanan bu misinayı gözden geçirmenizi öneririm. Bir kaç farklı makine ve değişik sahtelerle denemelerimde bu misina hep aynı sıkıntıları yaşattı. Çekerine aldanıp itibar etmemek gekerekiyor sanırım.

5. Muharrem_Gunes

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kuş yuvası olayı şöyle biraz engellenir.Gerçi videoda da var.Manyetik fren ayarını 10 a getir ve çevirme kolu tarafındaki küçük yuvarlak tırtıklı mekanizmayı sık.misina atma düğmeine bas ve sonra sıktığın kolu az az gevset goreceksin kamış ucundaki sahte yavasca aşağıya inecek.ozaman denemeler yap.Alıştıkça da bu ayarı azdaha gevşet.

Misiaya da gelince.Sana tavsiyem tabi ince sağlam br örgü.Ama alışana kadar.Soft ve hafızasız misinalara yönl.

Trabucco Spinning pike modeli çokça tavsiye edilen.Keza bende super soft modeli var,Xp allround modeli,Effe nin süper soft latex modeli,Okumanın sea bass yada blue fish modeli.
    Kalınlıkta 0.28 i geçme ama ben bir iki misinamı 0.30 aldım.

Bu verdiğim misinalar bu işte kullanışmış ve kullanılan misinalardır.Bende baitcastinge başladım ve geçmişim 1 aylık.Ama spinde 2 seneyi nerdeyse geçtim.Adapte olma sorununu bir nebzede olsa bu deneyim sonucu teknik konularda aştım.

Sana tavsiyem sıkıntın olursa öncelikle Modena ve Fisfounder e mesaj atabilirsin.Benim bildiğim ve sevdiğim iki abimdir.Modena abim olsa buadar iyilik yapmazdı:)

Hoş geldin aramıza.Bol Trofeli avlar.Pes etme sakın..

6. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
  7. Muharrem_Gunes

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Merheba verğimim misina adları veya diğer arkadaşın misina hakkında sozleri kuş gözü ile lakalı değildir.Dikkatli okusanız anlayacaksınız...

Saygılar...

8. fish founder

fish founder Özgür

baitcasting makinaya alışana kadar kuş gözü oluşturmanız çok doğal,bu yaşanacak bir süreç.
    bu süreçte yapılması gerekenleri zaten muharrem yazmış ayrıca turgay'ın açtığı konuda en ince ayrıntısına kadarda belirtilmiş durumda.

lakin bir konuda düzeltme yapmak durumundayım,

misina kalitesi veya misina yüzünden kuş gözü oluşur mu ?
    evet oluşur,

peki nelere dikkat edilmeliyiz ve ne tür önlemler almalıyız ?

* kaliteli spin için üretilmiş misina kullanılmalı,
    * alıştıktan sonra hafızasız mono ve veya ip misina kullanılmalı
    * kalınlığı/inceliği makinaya uygun olmalı
    * makina her avdan sonra yağlanmalı
    * misina makinaya ilk sarımı esnasında ne çok gergin nede çok yumuşak sarılmalı
    * misina makinenin üzerinde 'av sonrası' tuzlu / kirli bırakılmamalı ve her av sonrası temizlenmeli
    * makinanın misina klavuzunun içi sürekli temiz tutulmalı.bu ufak delik bizim gözümüzle göremediğimiz kadar kirleniyor ve atış esnasında misinanın üzerinde yığılmasına yol açabiliyor,kulak temizleme çubukları bu iş için çok uygundurlar.
    * eğer uzun süre av yapılmayacak ise,misina makina üzerinde bırakılmamalı gevşek bir sarımla pet şişeye sarılıp güneş ışığı/nem/ rutubet almayacak bir yerde bekletilmeli.

9. fireball

fireball barış aygören

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yardımlarınız için çok teşekkür ederim. bu orta makara frenini az çok anladım,peki kuş yuvası olduğunda kesmeden düzeltme şansımız var mı? birde bu manyetiğin görevi tam olarak nedir?(sadece geriye dönmesinimi frenliyor? yoksa hem ileri hem geriye mi? 10 ile 6 yada diğer sayılar arasında çokca fark var mı?)

10. Muharrem_Gunes

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teknik olarak bilgim yok derinlemesine.Ama büyük ihtimal makara boşta iken işe yarıyordur.6 ila 10 arası ayarı diyorsan eğer alaka varmıdır bilmem ama daha uzak mesafeye atabiliyorum.Üstelik spinde harcadığım güçün yarısı bile gitmyor.Ama dolaşma işini yıldız kalamayı gevşeterek misinayı elimle asılma yontemiyle çoğu kez çözdüm problemi ama bazen alt alta gelip bir nevi çıkmaz sokağa dönebiliyor:)En sonunda güzelim shimano exage misinamı tamamiyle mahvettim.... Bu işi 5 inci yapışımda ben hem manyetik freni hem makara kalamasının ayarlarını düşürdüm.Çok zevkli bir olay.Hele Daiwa Megaforce bir makina varsa yada twitchin barlı makine varsa walk the dog aksiyonuyla dalga geçer gibi oynuyorsunuz desem yeridir:)

Gerekli teknik bilgileri Fisfounder (Özgür Abi) ve Modena ( Turgay Abi) çok güzel ileteceklerdir...

İyiki böyle bir sistemle tanıştım ve bu sistemi tavsiye edip yardımcı olan abilerime kucaklar dolusu teşekkür ederim....

ve son olarak sevgili Barış artık bu sistemle eskisi kadar yalnız hissetmeyeceğiz kendimizi.Yeri gelicek uygulamalarla bazen ben abilerimiz veya arkadaşlar seni bilgilendirirken bazende sen bize birşeyler öğretecek bilgilendireceksin.Yardımcı olabildiysek ne mutlu....

Son düzenleme: 22 Şubat 2011
  11. fireball

fireball barış aygören

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bende tabiki okadar kaliteli ve pahalı makine yok. başlangıç için alba star 10shark diye bir makine aldım. 7.0 vitesi, birde hiç bilgi olmadığı için hiç birşey okuyamadan kullanmaya gittim kuş yuvasından nerdeyse 200mt misina yedim :) ama araştırdım meğer burada burnumun dibinde kaliteli videolar bilgiler vs varmış. şimdi içimdeki heves yeniden alevlendi :) low profil baitcast makineleri incelediğiniz konudaki anti kuş yuvası videosuda hoşuma gitti umarım işe yarar :)

12. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    ben Alaattin beyin misina hakkında söylediklerini okumuş ve misina ile alakası yok demiştim ama siz alınmışsınız üstünüze alının sorun değil. dolaşıklığı önlemenin tek yolu atış esnasında yemi takipleyip parmakla frenlemektir. bu da ancak çalışılarak öğrenilebilir.http://www.monkeysee.com/play/1484-fishing-casting-a-bait-casting-reel

ilk mesajımda verdiğim linki takip ederseniz siz de anlayabilirsiniz diye tahmin ediyorum.saygılar.

Son düzenleme: 22 Şubat 2011
  13. Muharrem_Gunes

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bununla ilgili sorunum yok benim.Sağol tavsiyen için..Yabancı linklere gerek yok forumda etkili ve öğretici link var.orta makara ayar kolu ile bu sorunu çözebilirsin.Şayet bir sorun yaşamıyorum.Herşey alışma işi zaten....

Ortada problem yoksa ne mutlu...

Saygılar.