Bakırköy, Yeşilköy, Zeytinburnu, Florya av raporları

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Uygar Arslan tarafından paylaşıldı.

1. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Uygarcım görüşmeyeli nasılsın ? Bu arada sana iğne ve takım konusunda başarılı kombinasyonu yazayım.
    1-İğnen sesame longshaft 2-3 no olsun.Müthiş keskin vede avcı.

2-Üç iğneli takımlar yemi odun gibi hareketsiz bırakıyor iyi değil iki iğne kullan.Bu yazdığım iğneyle kofana dahi gelse rahatça alırsın.

3-Sadece iki iğne arasını çift kat örgüyle bağla.Floroyu dipteki iğneden başlat,ardına çok abartı büyük mantara gerek yok sadece yüzdürecek kadar mantar ve yarım metre sonra ufak bir fırdöndü,normal yada floro 1metre kadar misine ve tekrar fırdöndüyle bitir.

Sonuç mükemmel,test edildi onaylandı:thumb:

2. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Dün sabah çok güzel balık vardı bakırköyde (tekneyle).Saat 06.00- 10.30 arası 14 zarganayla uzun oltada 5 lüfer 17 artık koruk lüferi diyeceğim boyda en ufağı 25cm sarıkanat aldım.Öğleden sonra poyraz arttığından deniz karışmıştır,o yüzden bol bol yosun basmış merayı.

3. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Selam Can Abi
    İyilik sağlık teşekkürler..Sen de iyisindir umarım..
    Tavsiyelerin için teşekkürler..
    1-)Öncelikle SL iğne alabilmem lazım ,internetten ancak alabilirim.Bakalım bi..
    2-)3 iğne konusunda hala ısrarlıyım,siz muhtemlen boğazda test ettiniz ama burda 2 iğneli takımla ne yaptıysak verim alamadık..Belki de iğneden bilemiyorum..Ama tabi denemekte fayda var..2-3 no 'dan 3 iğneli takım nasıl olur bilemiyorum,denemek lazım
    3-)Herşey net de mantara yakın olan ilk fırdöndü neden??Gereksiz ağırlık yapıp yüzmesini engellemez mi??Ne diyorsun??
    Bir de üstteki hırsıza FC bağla diyorsun,alttaki ikinci iğneye ipi nasıl monte edeceksin??Hırsızda hem FC hem de alta gitmek üzere ip olacak o zaman??Yanlış mıyım??
    Kabaca bi Cin Ali çizimi yaptım :)

4. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan

2 no iğne ile 3'lü takım istavrit fleto için çok uzun olur.Genelde 5-6 no iğneyle 3 'lü takım yapılır.Aradaki o ufak fırdöndü takıma su bastığında hep düzgün kalmasını,dolanmayı engelliyor.Takım fırdöndünün olduğu yerden döndüğü için ana bedene ulaşmadan olduğu yerde dönerek bedene ulaşmıyor. Ağırlık konusuna gelince kullandığım ufak fırdöndü yarım gram dahi gelmiyor.

5. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Ayrıca fırdöndüye kadar olan kısım 1 metreye yakın olacak arkada kalan kısım daha kısa olsun.Yada tam ortala.

6. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    İki iğne arasını iple bağlıyorsun ipi kesiyorsun.Sonra mantara yakın olan iğnedeki ipi az ileri kaydırarak boşluktaki palaya floroyla tek iğne bağlıyormuşsun gibi düğüm atıyorsun,tekrar ipi floronun dibine iliştiriyorsun.

7. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Evet ben de tam bu son yazdığını diyordum,mantara yakın olanda hem FC hem de ip olacak...Neyse takım gayet net anlaşıldı..Aradaki fırdöndüyü daha önce hiç düşünemiştim..Haklısın zaman zaman dönüyor ama özellikle derin suda karşılaşılabilecek bir sorun o ..Neyse saol değerli bilgiler için,aldım notumu..

8. deePblue

deePblue na

Merhaba
    Yeşilköydeki muhtelif kayalıklardan spin takım ile at-çek yapmak istiyorum.
    Çok mu mantıksız olur arkadaşlar :D
    Bu mevkiide avlanan arkadaşlardan biraz gaz vermelerini rica edeceğim bana:)

9. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    bence bu kadar teferruata gerek yok mantar gerçek mantar olsun, iğne keskin olsun iki iğne arası sağlam olsun yeter,

son avda mustad iğne kullandım gayet güzeldi, iki iğne arasında tesbih ipi kullandım gayet sağlamdı, hatta balık denizden kıyıya gelene kadar kopartamadı kıyıya aldım sonra misinayı kopardı, takım gitti ama en azından balıkta livardaydı,

mono misina kullandım, tek hatam 2.40 kamışla avlanmaktı çok esnek olduğundan tasmayı iyi yapamadı ama en çok iş yapanda bu takım oldu

balık varken zaten geliyor yoksa yapacak bir şey yok

yem konusu zaten balık şu anda bayat taze yem seçmiyor deli gibi saldırıyor

10. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Mantıksız diye bir şey yok ama zeminini iyi bilmek lazım yoksa sahteleri dipte kayalara kaptırırsın :)
    önce işe yaramaz ucuz kaşık sonra ucuz sahte balıklarla zemini yoklayıp dene derim, sıkıntı olmazsa gerisi kısmet

he eğer olduki iş yaptı sakın açık açık yazma yeri yoksa bir dahakine orda yer bulamayabilirsin :D

11. deePblue

deePblue na

Teşekkürler Seçkin..
    Yeni sahtelerimin yüzüşünü de merak ediyorum.
    Balık olursa süpriz olur zaten :)
    Teşekkürler uyarılarını dikkate alacağım

12. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Rica ederim olmaz diye bir şey yok eskiden ordan çok güzel lüfer haberleri alıyorduk :rolleyes:

13. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Eğer ağırlıkla atacaksanız sadece kuyruktaki 3lü iğne kalsın alttakileri sökmeyi unutma:) Sadece rapala atacaksanızda çok dalarlı sahte seçmeyin en fazla 60 cm dalarlı olsun yoksa takılırlar...

14. koken42mekan34

koken42mekan34 ÖMER

maşallah abi süper ya tebrikler abi acaba akşamda poyraz varmı bilgin varmı kıyıdan çıkacam akşam deziz tahminlerinde poyraz görünmüyorda can abi ***lar

15. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    15km rüzgar var ama dalga boyu 50cm civarı balıkçılıkk için fena değil ama kuzeyli rüzgar için sıkı giyinmekte fayda var Ömercim.

16. koken42mekan34

koken42mekan34 ÖMER

çok sğol abi yosunda olmasa süper olur ama balçaz inşallah iyi akşamlar abi sana

17. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Ömer akşam ne durumdasın

18. koken42mekan34

koken42mekan34 ÖMER

bu akşam içinmi kerdeşim ben bu akşam ve yarın akşam çıkmayı düşünmüyorum ama inşallah cuma akşamı hep birlikte oluruz dün akşam ordaydım sadece 2 vuruş geldi ikisinide aldım daha sonra tık demedi fakat benim arkadaşlar 4-5 parça aldı bir ara uygarda öle 5 dakika uğradı yanımıza senin anlıcağın iki gün ara vereceğim

19. deePblue

deePblue na

Teşekkürler Can abi.
    ağırlıksız düşünüyorum.spin takım ile.
    Dikkate alacağım önerilerini
    Rastgelsin

20. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    dün kalabalık mıydı peki mekan?

ben Gökhanla bu akşam gidicem bakalım neler olacak :) yarın paylaşırız durumu