Bakırköy, Yeşilköy, Zeytinburnu, Florya av raporları

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Uygar Arslan tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sedat soruyormusun?

üzüldüm bak....

2. sedat_ist

sedat_ist sedat

Favori Kamış:
    okuma 7000
    Favori Makine:
    okuma(takashıma)
    En İyi Avı:
    Lüfer
    oda doğruya abi büyük ihtimalle senden gelir rapor :)mrsparkle

3. DenizG

DenizG deniz göğüş

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra
    En İyi Avı:
    Eşkina 650 gram
    genelde yeşilköy den atıyorum oltayı
    bugüne kadar sadece istavrit, zargana, kefal, ispari,gelincik, kaya balığı çıktı.
    lüfer, sarıkanat haberlerini bekliyorum şimdilik.
    çok rahat mekan, evime yakın olduğu için ulaşımı da kolay fakat maalesef balık konusunda bu kadar bereketsiz bir yer daha var mıdır bilemiyorum...

4. DenizG

DenizG deniz göğüş

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra
    En İyi Avı:
    Eşkina 650 gram
    Alico abi,
    senden bekliyoruz güzel haberler inşallah
    Allah ilk lüferi, palamutu, levreği bu sene nasip etsin inşallah.
    bu sene acemiliği attım.
    önemli bir sorum olacak.
    mantar kestim balık kafası şeklinde, gümüş varak boya ile boyayıp ikili iğneyi yeşil kopmayan iple bağladım.
    iğnelerim 2/0 Fudo siyah nikel, carpraz
    iğnenin siyah olması (özellikle geceleri yemli, sahilden avlanıyorum) avantaj mıdır, yoksa klasik mustad beyaz iğne mi kullansaydım?

5. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    Deniz abi fudo iğneler çok çabuk körelir,kertikleri lüfer için uygun değildir,bir kaç balıktan sonra yok olur,bizzat denedim.Hele boyu hiç uygun değildir kısa pala iğne ise şayet ki uzun palası yok diyebiliriz,çıtır çıtır kestirirsin ip misinayı lüfer gelirse...Bulabilirsen ki pek sanmam mustad çakma olmayan,uzun pala 2/0-3/0 iğneleri dene,ne balık kaçırırsın nede fazla sayıda kestirme olayı olur nede iğnede aşırı derecede körelme...Millet balığı karaya atmaya çalışırken sen sallandıra sallandıra alırsın düşme riski neredeyse sıfır...Tutmak için demiyorum ama çinekopu geçtim yaprak bile 2/0 iğneyle yakalanabiliyor çoğu zaman ki lüferin ağzının çapını,boğazının uzunluğunu sen düşün...Benden sana tavsiye orjinal mustad bulamazsan ki sanmam youvella diye herkesçe dandik zannedilen bir iğne var,1 kutu fudo yada vesair pahalı iğnelerden alacağın yerde bu iğneden al 3,5-4 liraya hadi bilemedin 5 liraya sezonu geçirirsin,baktın köreldi atarsın;aşırı derecede keskin iğneler 4 köşe ve kaplaması süper,paslanma olayını diğer kaliteli sanılan iğnelere göre aşmış adamlar ve en önemlisi kertikleri lüferi kıyıya alabilmek için biçilmiş kaftan,yapışır kalır balığın ağzına....VMC ve Mustad iğnelerin artık çoğu çakma hele hele VMC iğne sanki sadece körelmesi için yapılmış,mustadda öyle olmaya başladı kertikler gidiyor iğneler köreliyor,galveniz kaplamaları yok....Ayrıca yeşilköy bulabileceğin en güzel meralardan biridir abim:)balıksız sezona denk geldiğin için hayıflanıyorsun belkide ama boğazda orda burda balık bol sanılan yerlerde balık çıkmaz iken yeşilköy kudurur:)...yeşilköy yatak merasıdır,baruthane denilen sığlıklar lüfer yatağıdır,ilk lüferlerde yeşilköy burnundan alınır genelde o yüzden biraz bekle abim,az kaldı:)rastgelsin

6. DenizG

DenizG deniz göğüş

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra
    En İyi Avı:
    Eşkina 650 gram
    neredeyse printer çıktısını alıp cüzdanda saklanacak şeyler yazmışsın kardeşim.
    çok sağol, ellerine sağlık.
    hepsini not aldım :))
    bereketli avların olsun...

7. DenizG

DenizG deniz göğüş

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra
    En İyi Avı:
    Eşkina 650 gram
    youvella 1 numara alıyorum hemen :)
    iki iğneli takım yeterli olacaktır herhalde..

8. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    Abim daha büyüğü varsa alabilirsin ama 1 numarada işini görür,keskinliğini farketmişsindir eğer eline alıp incelediysen,çok fena iğneler:)2 iğneli yerine 3 iğneli yap abi ama mantara yakın kısımdaki iğneyi 5 yada 6 numara yap,yaprak yemi 3 dikiş attığında daha iyi tutar yoksa diğer türlü atışlarda yaprağın kuyruk kısmı iğneye doğru kayma eğilimi gösterir,sanada bereketli avlar abim

9. dreamrocker

dreamrocker Onur

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance AX Surf 4,20 mt
    Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 10000 FC
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Yarın sabah gün doğarken sabah suyunda çapari deneyeceğim, orda olacak arkadaşlar, niyetlenenler varsa haber versinler :)

10. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Yeşilköy;akşamüstü 15 dk kadar istavrit yaptı.balık boyları gayet iriydi,yemlik yakaladıktan sonra 8 gibi lüfere yatırdık.halen bekliyoruz ancak şuana kadar vuruş dahi yok.galiba daha 10-15 günü var.
    Herkese rastgele..

11. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    nerden attınız abi?

12. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Rönepark önünden.saat 22:30 a kadar bekledik ancak hiç vuruş dahi yoktu.biraz daha sabrediceğiz kardeşim.

13. baykann

baykann Utku

En İyi Avı:
    23cm Barbun
    Oltacılıkta yenı sayılabılecek amatör,hevesli kardeşlerinizden biriyim. Konum olarak evime yakın olması sebebiyle Yeşilköy'ü tercih etmek istiyorum. Balık durumu nedir, hangi balık hangi takım ile çıkar? Yol göstericiliğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

14. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    boğazın yukarı kesimlerinden lüfer sarı kanat haberleri geliyor.bir iki haftaya yeşilköye inerler inşallah :)

15. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Kenan çok güzel bir haber,ben haftaya uygundur diye düşünüyorum.

16. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Bakirkoyde de bir deneme yapmak lazim bence

17. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    utku akşamları gün batımına yakın rönepark civarındaki her burundan istavrit alabilirsin.ince takım yeşil ve beyaz çapari 25-30-35 gram kurşun bulundur yanında.tuttuğun istavritleri akşama hemen yaprak yem yapıp 2-3 kancalı lüfer takımına tak salla bakalım ne gelecek :)yem takma işlerini ben internetten öğrendim sen de öyle yap.
    bunun yanında kurtla ispari ve zargana tutana da rastladım bunları da deneyebilirsin.

18. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    yeşilköy bakırköy civarında dişli tutup söylemeyen ömrü billah balık tutamasın :)

19. sedat_ist

sedat_ist sedat

Favori Kamış:
    okuma 7000
    Favori Makine:
    okuma(takashıma)
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Dişli için biraz daha var eylül 15 ten sonra denemeler yapılabilir kanımca.

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Cumartesi günü yaklaşık olarak 4 saat zargana yüzdürdüm 1 tane bile değmedi ama bu hafta sonundan çok umutluyum. bu kadar laftan sonra tutsam inan söylerdim bak.ömr billah balık tutamamak öldür bizi daha iyi be dostum...

bence sedat haftasonu düşecek gibime geliyor. hayırlısıyla..