Bakırköy, Yeşilköy, Zeytinburnu, Florya av raporları

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Uygar Arslan tarafından paylaşıldı.

1. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Abi her ikisi de:) Hanım balık bırakmıyor,emzikli balığa tek başına bakmak malum zor oluyor...Ben de bırakıp gidemiyorum...Size _gidebilirseniz eğer_keyifli avlar..Bu arada millet patır patır Galata/Unkapanı'ndan dişli alıyor,siz neden gitmiyorsunuz?

2. Bir kez denemeyi çok istedim ama ayağım çekmedi.
    Çok balık tutmak çok zevk almak anlamına gelmiyor benim için.

3. 33022

33022

Aslında bi ara denemek lazım Yavuz Abi;
    Bu arada Cumartesi Yavuz Abi ile Rumeli Hisarı'ndaydık.Bir gün öncesinden yaşadığım aksilikler peşimi bırakmadı.Cuma akşam surf kamışın ucunun kırıldığını farkettim.Canım fena sıkıldı, tamir ettik ama maalesef daha ilk atışlarımda 1 takıma mal oldu.Ucun değişmesi lazımdı komple, kamıştaki ahenk tamamiyle kaybolmuş.Yinede zorladım oda 17 yıllık emektar makineme mal oldu.

Saat daha sabahın 7.30'u idi ve ben oturmuş sinirden deliye dömüştüm ki Yavuz Abi yetişti imdadıma.Onun surf le güzel atışlar yaptım ve ödülümüz bir adet sarıkanat oldu.Gerçi o sinirle ne fotoğraf çekmek aklıma geldi ne başka bir şey.Gerçi günün tek balığı olunca gerekte duymadık herhalde.Yağmur yağana kadar iyiydi.Kardeşim de bizimleydi ve en çok ona yaradı bu av.Gayet neşeliydi.Erzurum'da kaldığı günlerin acısını çıkartırcasına yürüdü, koştu...Bense hala bir sinir, gitti kamış, makina diye hayıflanıyordum.Biraz Kalender-İstinye arası dolaştık baktık bir şey alan yok soğuk ve kar bir yandan evlere geri döndük.

Yavuz Abi tekrar teşekkür ederim her şeye rağmen, yaşadığımız aksıiliklere ve felaket tellalı o yaşlı amcaya rağmen güzel bir gün oldu.İnşallah daha güzel avlarımız olur..

4. sametfaki

sametfaki Samet

Favori Kamış:
    ALBA PORSUK 240CM
    Favori Makine:
    KK 60 ALBA
    Selamlar. Bizde dun karaburuna gittik kalkan icin, ama tutamadik bisey :)

5. 33022

33022

Samet naçizane fikrimi söyleyeyim.Hava aşırı soğudu, bazı yerlerden Karadeniz'e kar suyu karıştı su da soğudu ve Kalkan maalesef kıyılamışken tekrar açıldı sanırım.Bir ay önce vardı alan duymuştum ama bu aralar çok zor.Mart gibi tekrar denemek lazım.

6. sametfaki

sametfaki Samet

Favori Kamış:
    ALBA PORSUK 240CM
    Favori Makine:
    KK 60 ALBA
    Valla yanimiza bi eleman geldi, gecimlerini komur ve balikciliktan sagliyorlarmis. Biraz tuyo verdi onlari uyguladik felan. Ama 2 ay oncesine kadar cinekop, palamut, levrek felan demisti sanirim kiyida sularda hopluyorlarmis baya balik oluyormus ozamanlar. Tabi mevsimine gore biz bilmiyoruz. Kiyida 8 tane kalkan almis dun. Agi seriyorlar kayaliklarin ordan sahil boyunca aksamda topluyorlarmis. Bizimki senin sayende ya tekne yada sariyer istavrit. Baska turlu buyuk balik felan tutamayiz biz :)

7. 33022

33022

Sende yani Samet, büyük balık tutmak nedir önemli olan hoş vakit geçirmek merak etme.Bu sene büyük balık olayını bende es geçtim.Ama mart ayında Kalkan haberleri gelirse Zonguldak'a memleketime gitmeyi planlıyorum.Gideriz beraber müsait olursan.Karaburun tarafını iyi bilmekle beraber bahsettiğin balıkların avları her yerde olduğu gibi bu sene orada da kesattı.Biraz abartmış bu arkadaş.Şunuda söyleyeyim.Zaten bi gün önce 8 Kalkan almışsa o arkadaş balık tutamamanız enteresan değil.O bölgede balık kalmamış çünkü....Çoğunu bahsettiğin kişi tutmuş.

Kalkan sık yer değiştirmez rahatı bozulmadıkça...Keşke o bölgeden biraz daha açılıp kumluk başka noktalarda deneseydiniz...Birazda nasip tabi bu işler fazla takılma...Bi ara beni de götür o taraflara mangal yaparız :)

8. C.tesi gün için rüzgar Güneybatıdan 35 km görünüyor.
    Tekne için uygun değil gibi.
    Biz kurtlulara ne önerirsiniz?
    Boğazda dişli kalmış mıdır?:becky:

9. 33022

33022

Yavuz Abi biraz beklemek lazım havanın durumu netleşsin.Ancak ben bir yere gidemem bileceğin üzere.Kıyıda teknede haram bize.Yeni makine sipariş ettim, eskisinide tamire veririm hafta sonu.Kıyıdan avlanmak içinse maalesef uygun kamış yok şu anda.Bakalım bu hafta içine makine yetişirse duruma bakacağız artık.

10. Amma yaptın Ramazan. Ben atçek yapmıyorum ki zaten. Geçen hafta olduğu gibi benim dandirik takımla idare edersin yine...
    Sen iste yeter.

11. 33022

33022

Eyvallah Abi çok sağol, yük olduk sana valla.Düşünmen yeter ama bi bekleyelim perşembe cuma karar veririz elbet.

12. Kaçan büyük balık bizi bekliyor olabilir.:D

13. 33022

33022

Sorma ya bakalım kısmet inşallah yaparız bir şeyler

14. sametfaki

sametfaki Samet

Favori Kamış:
    ALBA PORSUK 240CM
    Favori Makine:
    KK 60 ALBA
    Yavuz abi napiyosun nasil gidiyor ? Hafta sonu yagisli gosteriyor hava. Bizimkilerle sariyer taraflarina gidecektik ama bakalim neye karar verecekler. Gecen hafta gittik karaburuna, kalkan alamadan geri geldik yaa :)

15. Yağış etkilemez de beraberinde rüzgar ters gelirse zorlar. Sabaha Yeniköy düşünüyorum ama farketmez, karar verirseniz buluşuruz.

16. 33022

33022

Yahu ben ne yapıcam şimdi, kamış yok makine yok of of, durumum fena.Bilmiyorum ama hafif sıcak oldu hava, belki balık su üstü yapar.Evde kasnaklar vardı olmadı kıyıdan sallarız:)

17. 33022

33022

Yavuz Abi Msn kullanıosan özelden atar mısın bana öğlenden sonra görüşelim

18. efsanay

efsanay Gül

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 3.60
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir FD-SFR 40
    bakırköy-avcılar hattında son günlerde balık alan oldu mu? Olduysa ne aldı? nereden aldı ? vb soruları sormam icap ediyor zira yarın ki hava durumu nedeniyle uzaklaşmak istemiyorum :)

19. 33022

33022

Gül Hanım maalesef Cankurtaran-Yeşilköy harici kefal dışında pek bir şey tutulduğu yok.Hatta kefal bile yok.Geçen gece arkadaşlar set üstünde yemli deneme yapmışlar dişli için sonuç kocaman bir sıfır...Kılçık yok yani..

20. Ben foruma üye oldum olalı takip ediyorum. Düzgün bir rapor görmedim.