Bakırköy, Yeşilköy, Zeytinburnu, Florya av raporları

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Uygar Arslan tarafından paylaşıldı.

1. 33022

33022

Geçen sene güzel istavrit yaptı abi Mayıs ayında belki bu sene yine yapar.Yavuz Abi Serkan malzeme almaya gidecek bir şey lazım mı bu arada?

2. efsanay

efsanay Gül

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 3.60
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir FD-SFR 40
    Bende öyle tahmin etmiştim :) teşekkürler

3. HasanK

HasanK HasanK

En İyi Avı:
    2,5 Kilo İstavrit
    Hafta sonu köprüde bir arkadaş yeşilköyden zargana çıktığını söyledi. Bu bölgeyi yoklayan arkadaşlar bilir. Doğruluk payı nedir acaba...

4. Merhabalar,

Bu başlık biraz ihmal edildi.
    Hem güncellemek hem bir duyumu paylaşmak istedim.
    İş arkadaşımın dayısı geçen senelerde Zeytinburnu'nda oturuyormuş ve Zeytinburnu'nda bir merası varmış ve hiç boş dönmezmiş. Geçen kış misafirliğe gittiklerinde 4 kg çinekop getirmiş avdan. Şimdi taşındığı için boğazda av yapıyormuş.
    Rica ettim nerden tuttuğunu öğrenip bana söyleyecek arkadaş.
    İnşallah doğrudur. Bu sahillerde çok iyi avlaklar olduğunu sanmıyordum ama hayırlısı.

5. 33022

33022

Yavuz Abi bizim hanımın akrabaları geldi ondan bi yere kımıldayamıyorum, foruma bile yeni baktım, mesajını gördüm, ama bu yeri çok merak ettim açıkcası.Senelerdir o bölgelerde av yapmışlığım var ama son senelerde hiç böyle bir balığa denk gelmedim.6-7 sene evvel Samatya civarında güzel balık yapardı mevsiminde.Öğrenirsen mekanı beraber denemek isterim, rızan olursa.
    Saygılar Abi

6. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Abi inanmak istiyorum ama inanamıyorum :)

7. Kilometrelerce sahilde balık yapan sadece 10-20 m. bir yer tespit ettiğinizi düşünün, deşifre edermiydiniz. Böyle düşünerek, doğru olma ihtimali var gibi geliyor.

Deneyerek, tecrübe ederek tespit etmek güç. Kıyı şeridinin, 100 m. içe kadar derinlik ve dip yapısını öğrenebileceğimiz bir kaynak olsa daha kolay olurdu.
    Ben araştırdım ama bulamadım. Hatta bu forumda da sormuştum evvelce.

8. sametfaki

sametfaki Samet

Favori Kamış:
    ALBA PORSUK 240CM
    Favori Makine:
    KK 60 ALBA
    Tam tekne ile acilma havasiydi :) Selamlar.

9. 33022

33022

Aklıma bir yer geliyor ama, bu kadar balık yapması imkansız Abi.Zaten bu mekanların çoğu umuma açık yerler.Tek bir kişi bile görse bu bölgeden bir adamın balık aldığını, orası talan olur.Daha akşamına varmadan insan dolar.

Dip yapısı olarak incelersek, Bakırköy-Yenikapı-Kumkapı hattı kıyı taşlarla doldurulup yer yer mendirek ve liman yapıldığı için çoğu yerinde 100 mt. açığında bile derinlik en fazla 9 mt.Daldığım için biliyorum.Sadece set üstü diye tabir edilen bir bölge var.Bu Nov Otel civarında orda bir miktar daha derin.Birde Samatya civarında bir küçük koy var taş dökülmeyen ender yerlerden birisi, orası nispeten daha derin, ama balık yönünden öyle süper bir yer değil.Ahanda hepsi bu bendeki bilginin.

10. İyi haftalar Ramazan.

Ele avuca gelen somut bilgiler vermişsin. Teşekkürler.

11. 33022

33022

Yavuz Abi 12'den görüşelim.(Müsaitsen telefonla arıyım seni)

12. 7/24 arayabilirsin... :)

13. 33022

33022

Yavuz Abi seninle görüştükten biraz sonra bir arkadaşla görüştüm.Yazdığım mesajı görmüş, bazı bilgiler verdi son durumla alakalı.Ben o bölgede çok zamandır dalmadım ama daha yeni oralardaymış.Zeytinburnu-Kumkapı arası dip yapısı şu an itibari ile aşırı yosunlu imiş.Öyleki son lodosta epeyce kıyılamıştır yosunlar.

Samatya-Cankurtaran arasında kar yağışından önce 2 kiloluk bir karagöz vurmuş.Bu arada bazı arkadaşlar zıpkıncılara verip veriştiriyor.Şahsım adına söylüyorum.Her zaman balık vurmak için dalmıyorum.Zaten vursamda kesinlikle limitleri biliyorum, ve balık yuvalarına zarar verecek bir eylemde bulunmuyorum.Kaldıki her attığımızı da vuramıyoruz zaten:)

Neyse, Samatya-Cankurtaran arası balık popülasyonunda bir artış gözlemlemiş aslında ama, gördüğü balıklar arasında dişli yok.Sadece izmarit ve vb...onlarda çok ufaktı dedi.Yani ben bunları yazdım diye okuyan bohçacı zihniyet eli boş döner.Sıkı giyinip sıcak çay eşliğinde bence gece güzel 3 iğneli dip takımları ile denenebilir.Karagöz için su soğuk olsada belki bir tane denk gelir.Hafta sonunu bilmiyorum ama yarın akşam deneyebilirim.

14. Her koşulda balık yapacak olan bir mera olmadığında hemfikiriz herhalde. Ustanın ustalığını konuşturup birkaç balık alacağı bir noktayı teşhir etmekte de bir sakınca görmüyorum. İnşallah verimli bir av yaparsan, buradan yaz. Varsın babayiğitler merayı işgal etsin. Tutabilen de tutsun.

Diyorum... :)

15. 33022

33022

İnşallah Abi ama bilmiyorum şimdilik kesin değil gerçi ama gözümü karartıp gitmek niyetindeyim.İnşallah güzel haberler veririm.

16. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    cankurtaran tarafı denedım dıp oltası ıle bseyler yakalamayı nafıle iskorpıt cıkıyor şanşa baska bırsey yok:(

17. 33022

33022

Güray nasip işte bakalım bizde bir şey çıkacağından değil, umut balıkçının ekmeği olayına döndük.

18. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    evet haftasonu gurayla sabaha kadar samatya cankurtaran arasında karagoze denedık tek olta atan bızdık.sabaha kadar ben bır trakonya guray bır ıskorpıt tuttu.:D ama şöyle birşey var 3 hafta önce orda zıpkınla 10-15 tane irice karagöz vuran zıpkıncı gordum karabatak gıbı her daldıgında balıkla çıkıyordu zaten o herifin gazıyla gıttım zıpkına gelen oltamada gelır dıye ama evdekı hesap çarşıya uymadı malesef

19. 33022

33022

Geçmiş olsun Emin:)
    O bölgede değilde yenikapıda bende denedim şansımı sadece 2 saat.1 adet karagöz aldım ama ufaktı, geri döndüm.Dondum soğuktan.Başka kimsecikler yoktu, köpekler falanda vardı tırstım.

20. Derdimize yanalım Ramazan, Emin Florya'da siftahını yapmış. Ama yanlış yerde raporlamış.