Bakırköy, Yeşilköy, Zeytinburnu, Florya av raporları

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Uygar Arslan tarafından paylaşıldı.

1. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    benım haberım yoktu bırtek burda yazışıyorum bazı seylerı genelde izlemede kalıyorum raporum olmadıgı surece balık hareketli yemi sevdiği için ölu yem şaşirttı benı :) ve arada hafıf sarım yaparaktan da balıgın atlamasını saglanıyormus guzel:)

2. 33022

33022

Genelde kurutulmuş kurtla avlanırken takım hareketli bırakılır ki yem canlıymış gibi salınabilsin, ama tabi canlısı gibi olmuyor.Aslında Güray balık olduktan sonra her türlü yeme geliyor, kurutulmuş kurta vurması balığın bol olduğunun göstergesi olabilir, ya da tesadüftür bilinmezki.Biz en iyisi kısmetimizi kovalayalım.

3. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    uygarcım istediğin zaman uğra tanışalım malum esnaf olunca sabahtan akşama kadar dükkandayım.bu arada benim dükkan da bakırköyde tınaztepe çarşısında akgün kuyumculuk yolun düşerse bekliyorum çay içmeye.

4. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
  5. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
  6. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
  7. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
  8. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
  9. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    numara ve çapraz olması dogru bronz ama:D

10. 33022

33022

Güray o gösterdiğin iğne 4/0 4 değil çok büyük yani.Ben genelde 1 numara mustad circle iğne kullanıyorum, bronz ya da siyah aslında çok faketmez yemler koyu renkse.

11. Arkadaşlar, şahsen ben üst düzey randıman alınacağını sanmıyorum. Daha evvel konusu olmuştu, kullanan bir arkadaş gezer halde bulunan şamandıranın ileri atımda takımı takip edemeyip çok yakına düştüğünü söylüyordu. Uzun göl oltasıyla kullanılabilir ama onda da zevki olmaz. Zira göl oltasında zaten dikey tasma atmak çok kolay ve zevklidir. Bu şamandıra da ona müsait değil.

Tanıtım metnindeki birkaç cümle;
    Spinning (At/Çek) ve Trolling (Tekne Arkasından Çekerek) Kullanım : Sahte yeminizin yaklaşık 1mt. önüne fırdöndü veya stoper bağlayın. Akıllı şamandırayı şamandıra kısmı yeme, bilyeli kısmı size bakacak şekilde misinaya geçirin.
    Aksiyon vermeden düz çektiğinizde bile şamandıra yukarı-aşağı sallanarak sahte yeme aksiyon verir. Bu aksiyon sahte yemin yaralı balık yüzüşünü taklit etmesini sağlar. Avcı balıklar yaralı balıklara saldırmayı tercih eder. Bu aksiyon sayesinde sahte yeminiz avcı balıklar için mükemmel bir tuzak olacaktır.
    Çok Amaçlı Kullanım : Akıllı şamandıra çok kolay bir şekilde parçalara ayrılabilir.
    Su haznesini çıkartarak normal şamandıra olarak kullanabilirsiniz.
    Yuvarlak kısmını zargana topu olarak kullanabilirsiniz.
    Çubuğa fosfor ya da ışık takarak gece avlarında kullanabilirsiniz
    .

Yav bunların hangisi mantıklı. Yahut hangisi avantajlı diyeyim? çocuk mu kandırıyorlar...

12. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    doğru diyorsun abi, klasik şamandıra en güzeli, zaten fiyatlı bir ürün

13. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    seçkincim ilk denemeyi beraber yaparız herhalde memnun kalırsak toplu sipariş geçeriz spota

14. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    göstermelık olsun dıye onu koydum valla kutusuna baktım demın sadece SIZE:4 yazıyor sadece 4 numara bronzmus.

15. 33022

33022

Aslına bakarsan 1 yada 2 numara iğne bana göre daha uygun bu tür avlara.Hedef büyük balık ise özellikle.Bir de her ihtimali göz önünde bulundurursak gelebilecek kiloluk karagözleri de kaldırabilecek bir iğne diye düşünüyorum.4 numara biraz zayıf kalabilir.

Ama yinede 1-5 no arası iğneler tercih ediliyor.Bu tabi bizim alışkanlıklarımıza göre değişiyor.Yani 4 no olmaz 1 olmalı diye bir şey yok.Hatta 4 no iğneler avlakta bulunan her türlü balığa uygun olabilirken, büyük iğne görünürlüğü fazla olduğundan avcılığa kötü etkide bulunabilir.

Bu tür avlarda iğne seçerken derinlikte önemli.Genelde 20-60 mt derinlik aralığında, gözlemlediğim kadarıyla daha büyük iğneler tercih edilirken, kıyı avlarında özellikle derinlik 10 mt civarını geçmedikçe 2-3-4 nolu iğneler daha çok tercih ediliyor.

Biraz uzun oluyor ama kusura bakma artık Güray, şamandıralı avlarda süpriz balıklar pek fazla olmasada geliyor ki.2 sene önce canlı teke ile 2 kilo civarı levrek alan bir abimizin görüntüsü gözümün önünden gitmiyor.Balığa karaya aldığımızda iğne kırılmıştı.

16. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    yavuz abi bende senin gibi ilk defa eşkina avına çıkacağım.yanlız bu şamandırayı daha çok istanbulda kullanacağımıza (daha doğrusu kendi adıma kullanacağıma )göre istanbulda eşkina avı yapılan yerler kıyıdaki kayalık bölgeler .takımımızı tahminen 5-6 metre önümüze atığımızı farz edersek bence sorun olmaz .inşallah en kısa zamanda havalar düzelince hep beraber deneriz faydalı olduğunu görürsek isteyen arkadaş ve abilerimiz satın alırlar.sizin için kendimi kurban ediyorum ona göre :D :D :D :D

17. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.

yavuz abi eşkına ıcın ana beden 0.40 mı olsa iyi yoksa 0.50 mı? bende ıkısı mevcut bırde özelden bırsey yazdm bakarsan sevınırım:D

18. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    güraycım evde yeni almış olduğum iğnelerden bir kaç resmi akşamleyin yükliyecem bende bronz döğme 1/0 aldım .gözüme büyük gelmekle beraber iğneler bayağı sağlamlar .daha önce avlanan arkadaş ve abilerimin fikrini alıcam ...

19. 33022

33022

Abi 1 al derim. 1/0 gerçekten büyük kaçar.

20. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    ramazancım akşam fotoları atayım değiştir dersen kullanmadan değiştiririm.
    sağolasın bu arada...