Bakırköy, Yeşilköy, Zeytinburnu, Florya av raporları

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Uygar Arslan tarafından paylaşıldı.

1. 33022

33022

Rica ederim, Abi ama şunuda belirteyim, şayet şehir dışında özellikle ege dolaylarında tekneden yemli av yapacaksan 1/0 kalsın derim.oralarda iş görür.Ancak İstanbul için büyük, Tatlı su avı yapıyorsan yayın için bile uygun olur 1/0, ama çok büyükleri için değil:)

2. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Büyük iğne kullanmanın faydası büyük iğneye büyük balık geleceğinden, küçük balıkları avlamamış olursun, küçük iğneyi bir küçük eşkina yuttumu o iğneyi çıkarayım, balığı kurtarayım derken balık mefta oluyor, bunu önlemenin tek yolu büyük iğne... bizim burada bildiğim birçok kişi 1/0 - 2/0 ve üzeri iğne kullanıyor... ;)

3. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    erhan abı yanı 4 numarada olur dıyorsun:D

4. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Normal 4 numara da olabilir neden olmasın, ama küçük balık yuttumu, çıkarırken ölürse, onu suya salma şansın kalmayabilir, bunu anlatmak istemiştim...ama istersen 4/0 numarda kullanabilirsin....:D ;)

5. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    öğrenıyoruz ıste erhan abı yavaş yavaş:D 4 numara aldm çapraz ıste bronz bır kutu aldk duruyor sımdılık kullanrım inşallah bır gun bu arada ızmıte mezgıt ıcın gelmeyı dusunuyorm hemde sızle tanısmıs oluruz:D

6. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Bizde birşey demedik...:D bizde bilmediklerimizi halâ öğrenmeğe devam ediyoruz ...;)
    Bekleriz, havalar biraz normale girerse toplanmayı düşünüyoruz, İSt' dan gelmeyi düşünen arkadaşlarda var nasip olursa, senide bekleriz, iyi olur... :D

7. Şamandıra ile ilgili olumsuz kanaat bildirirken sert kaçtı herhalde. Ben esas tanıtım yazısına takıldım. Hiç eşkina avlamadım ama sanırım eşkinada işe yarar. En çok da derinlik ölçmeye ve stopere gerek bırakmaması güzel..

Bu arada kuyumcu olduğunu bilmiyorduk. Geçen hafta söyleseydin ya :)

8. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    profilimde yazıyordu yavuz abi ne zaman istersen yardımıcı olurum :)

9. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Kapalı çarşıdamısın Can:rolleyes:

10. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    işte yeni aldığım iğneler .satıcı mustad tan daha iyi ve sağlam olduğunu söyledi.gerçi hiç duymadım bu markayı VMC .boyu hakındaki yorumlarınızı bekliyorum .

11. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
  12. Ben bunlardan ziyade iğne ucu hafif içe dönük olanları tercih ediyorum. Eşkinayı bilmem ama sazan, yemle birlikte iğneyi ağzına aldığında iğnenin ucunu hissedip, hemen tükürüyor. Biraz içe dönük olduğunda ağzında tutarak arkasını dönüp gitmek istediğinde yanaktan yakalanıyor. Numara sana kalmış. 2 hatta 3 numara şansını arttırır. Balığın çok olduğu dönemde içlerinden büyüklerini seçmesi için 1, hatta daha büyük iğne tercih etmeli.

13. 33022

33022

VMC, iğne konusunda önde gelen firmalardan biridir, ancak paslanma sorunu var biraz, aynı zamanda fransız malı ya ondan almıyorum bu aralar:)Abi iğne boyu olarak 1 numara ortalama ve ideal bir boydur sıkıntı yok.Karbon iğne olması bence iyi, tercih etmeyenler de var.Tatlı su sazan avları dahil büyük balık hedeflenen her avda kullanabileceğin türde bir iğne, yemli levrek avcılığı da yapılabilir.

14. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    eyvallah ramazan iğne tamam o zaman iğneleri de 0.33 fc yele bağlasak gerçi 0.26 lığıda var . 0.26 fc bağlayıp 0.33 fc lada bedenmi yapsam ne dersin ? ben yemli takımları hep kendim bağladığımdan ve genellikle fc kulanmam sebebiyle genelde atmıyor ve evde tatlı suyla yıkıyorum.o yüzden bayağı bir süre gidiyor .karışmazsalar tabi:)

15. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    yavuz abi havalar düzeldiğinde bir arada tatlı su organizasyonu yapalım ?
    cumartesi akşamdan pazar öğleye kadar falan .ben birkaç kez çanakkale tarafında bizim müşteri tarafından götürüldüm ava.tatlısu işide zevkli atıyosun oltaları üzerine zil tak başla muhabbete balık bahane muhabbet şahane .birde bayağı zevkli çekerken mücadele falan ne dersiniz ?

16. 33022

33022

Abi dediğin şekilde son derece uygun bence,beden ve köstek için.Ancak misinaların çekeri iyi ve kaliteli olsun.

17. Haziranda başlıyor sazan, yayın. Ağustus eylül de güzel av veriyor. Bu aylarda denize çağırmayın beni zaten, gelmem..:p :p

18. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    Bu mevsim lüferin başladığı mevsim bu aylarda tatlısuya cagırmayın benı gelmem :D

19. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    emin burda sanada sorayım bazı seylerı ogrenmek ıcın şamandıra hakkında sen bılırsın :D

http://www.oltacilar.com/samandira-cesitleri-islevleri-t5582.html?
    burda ılk satırdakı resımlerden soldan bırıncı ve sağdan ıkıncı nasıl sence beklemelı av ıcın:D sağdan ıkıncı plastık bende var kırmızı beyaz dusuncelerını beklıyorm dostum:D

20. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    bize mantarlı şamandıra lazım agır kursun kaldırabılcek bunlar hemen batıyor.
    ve fosfor akılma yerı olcak ben sımdı cıkcam bi iki yere bakıcam