Bakırköy, Yeşilköy, Zeytinburnu, Florya av raporları

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Uygar Arslan tarafından paylaşıldı.

1. udas

udas utku

Favori Kamış:
    shimano alivio
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000FB
    En İyi Avı:
    pisi 40cm minekop 45cm
    selam millet,
    hevesinizi kırmak istemem ama haftasonu özellikle pazar günü lodos var galiba, avlak yeri için bahsettiğiniz kıyıların müsait olabileceğini sanmıyorum. bol bol yosun takılır durur oltalarınıza. Yinede şimdiden bol şanslar dilerim gidecek arkadaşlara.

2. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    bende durum daha belli değil :)

3. Mehmet G

Mehmet G Mehmet

arkadaşlar selam avcılar kıyılarında ve koprude kullanmak için http://www.avmarketi.com/asp/product/14656/Lineaeffe-spirit-surf-kamis-3-60m 3,9 olanı veya http://www.avmarketi.com/asp/product/8583/Lineaeffe-maxx-cast-wwg-kamis-3-90 , bu kamışların birisini ve http://www.avmarketi.com/asp/product/136148/Okuma-Safina-Noir-55-Makine , veya http://www.avmarketi.com/asp/product/11717/Okuma-Distance-NEW-DT-60-Makine , http://www.avmarketi.com/asp/product/6208/OKUMA-AVENGER-AV-45-MAKINE bu ürünlerden bir set yapmayı düşünüyorum. Ortalama bütçem belli ben araştırdıkça içinden cıkamaz hale geldim :) daha tecrübeli olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Yapmış olduğunuz organizasyonların hafta içine denk gelmesi durumunda bende katılmak isterim. İşim gereği hafta sonu izin yapamıyorum. Görüşmek üzere

4. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    grip oluyorum bu durumdan nefret edıyorum :(

5. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    benden sana tavsiye olsun makine alırken büyük kafa almaya dikkat et
    en az 60 lık kafa olsun, 5-6 bilyalı makineler işini görür daha düşüğünü düşünme derim

köprüde kullanıcam dersen 3.90 lık veya 4.20 lik surf kamışlar büyük gelir zorlanırsın,
    bu kamışlar uzak atış yapabilmek içindir yani genelde boğazda kullanmak içindir, sana tavsiyem atarı yüksek 3 mt civarında ucuz bir kamış alman,

ben daha evvel benzer bir kullanım için 100-300 gr atarlı 3 mt uzunlukta 20 tl lik bir kamış aldım 2 yıldır beklemeli yemli avlarda bunu kullanıyorum ucu da çok hassas, sadece fincanların geçtiği kısmı değiştirdim bir sefer (paslanmıştı) 4-5 tl tuttu

6. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    geçmiş olsun güray dikkat et kendine :)

7. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    sağol seçkın evdekılerden kaptık bellıydı ama damakta kuruluk vardı resmen yutkunamıyordum sımdı burun tıkanmaya basladı ılac alıyorum umarım dırekten donerm dans edıp balık tutmam lazm :D

8. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Arkadaşlar yarın akşam ne yapıyoruz ve kimler gelmek istiyor?Ve tabiki nereye gidelim ?

9. 33022

33022

Gelecek olan arkadaşlar durumlarını bildirirlerse iyi olur.Yoksa Yavuz Abi kızacak hepimize:)Güray iyi hissedersen gel, geçmiş olsun, biraz dinlen sıcak şeyler tüket büyük ihtimal boğazın şişecek, bi doktora danışıp antibiyotik al.

10. Mehmet G

Mehmet G Mehmet

Açıkçası benim kullandığım takım koprude yeterli geliyor. Ama kıyıda avlandığım yerde uzaga atmam gerekiyor. Surf kamışı bu yuzden tercih ediyorum. Yazın Ambarrlı kayalıklarında avlanıyorum.

11. Ben geldim.
    Akşam eve gelirken balıkçıma uğradım. Yarın taze karides ile kalamar geliyormuş. İnce hamsi de..
    Hava muhalefetinden dolayı son şans köprüye gidebileceğimizi de gözönüne alırsak, bu yemlerden hangisi mantıklı olur.

12. prozack

prozack serhat

hamsi ve karides kalamarın iş yapıcanı zannetmiyorum yavuz abi :)

13. 33022

33022

Abi hamsi ve kalamar iş görür köprüde, ancak hemen ümitsizliğe kapılmayın rüzgar konusunda.Akşam saatlerinde rüzgar Kuzey-Kuzeybatı yönüne dönebilir.Bir de iki alternatif var Eşkina için o sebeple rüzgarın estiği yöne göre avlak belirleyebiliriz.Teke işine yinede bakacak mısın?

14. Tekeye bakacağım. Bulma ihtimalim var.

15. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    sağol ramazan valla dıkkat edıyorum grıp ılacı aldm suan yataga duscek hale gelmedım umarım gelmem yarın ıcın elmden gelenı yapcam..

16. HasanK

HasanK HasanK

En İyi Avı:
    2,5 Kilo İstavrit
    Köprüde iş yapıyor her ikiside. Ben köprüde çapariye hamsi takıyorum hem daha dayanıklı oluyor hemde istavritte seviyor. Bayağı izmarit çektiğim bile oldu. Karides çabuk dağılıyor.

17. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    arkadaşlar dükkanı kapattıktan sonra bakırköydeki marinada aldım soluğu güvenliklere kayalardan av yapıp yapamayacağımızı sordum sonuç yasakmış.
    yanlız arada balık tutan görüyorum dedim (bizim enişte kaptan marinada o söyledi) onları farketmemişizdir dedi normalde yasak .isterseniz yakalanana kadar belkide karanlıkta görünmeyiz balık tutabiliriz ama her an dışarı çıkmamızı da isteyebilirler.ne diyorsunuz içeri girmekte sorun değil zaten söylediğim üzere sport intenational 'a üyeyim.

18. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    bu arada eşkina ve karagöz için takım yapmadım hiç .iğne ve misinelerim hazırda.takımlar yemli takımlar gibi 2 li yapılıyor galiba seçkin veya ramazancım nasıl yapılıyor link yada önerilerinizi bekliyorum.

19. 33022

33022

Şamandıralı stoperli takım kullanıyoruz ama nasıl anlatsam, şöyle başlıyalım Abicim.

1.Aynı klasik yemli takımdaki gibi 2 köstekli takım bağlıyoruz.Kösteklerde 1 no iğne ideal.Circle iğneler daha iyi.
    2.Makineden gelen ana bedene stoperimizi takıyoruz, sonra şamandıramızın dibindeki delikten şamandırayı ana bedene takıyoruz,sonrada fırdöndü.Şamandıra 25 gr kadar olursa iyi olur
    3.Takımımızı bu fırdöndüye takıp en uca 10-15-20 gr aırlığında(hava şartlarına göre kurşunumuzu bağlıyoruz.
    4.Derinliği ana bedendeki stoperi hareket ettirerek ayarlıyoruz.

Şurda sistemin bir benzeri var

http://www.dailymotion.com/video/xa088b_stopersamandira-montaji

Ama sorun değil beraber bağlarız olmazsa.

20. Rüzgar güneybatı gösteriyor. normalda ataköy marinade rüzgarı arkaya alacak bir pozisyon yok. Ama şiddeti az olduğundan sıkıntı vermezse deneyebiliriz. Yeşilköy röneparkın doğusundaki mendirekler pozisyon almak için uygun görünüyor ama balık yapar mı bilmem.

- Dipte kurşun (30-50 gr) 30'ar cmlik iki köstek. uçlarında 2 numara iğne. stoperli şamandıra.
    - En ucta iğne, 30 cm yukarda bir stoper, 20-50 gr gezer kurşun(dip oltasında 50 gr, şamandıralıda 20 gr olabilir) 100 cm sonra bir stopper daha klipsle ana bedene bağlantı. Şamandıralı olacaksa gezer şamandırayı takıp derinliğe göre bir stopper daha.

Ben tek iğneli tercih ediyorum. Tek iğnelide 0,30 mm, çok iğnelide 0,20 - 0,25 mm fc misina.